Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Analiză imobiliară: piața chiriilor din Sibiu după valul de studenți

Analiză imobiliară: piața chiriilor din Sibiu după valul de studenți

Piața imobiliară sibiană trece printr-o evoluție dinamică în această toamnă, atât din cauza valului de studenți care a sosit în oraș de la 1 octombrie, cât și din cauza românilor din alte zone ale țării care aleg să se relocheze în orașul nostru pentru a lucra într-una din marile companii.

Agenția Eurosib Imobiliare a realizat o scurtă analiză a pieței chiriilor din care rezultă o creștere a prețurilor în această perioadă.

”Chiar dacă a trecut perioada reîntoarcerii studenților în oraș, piața chiriilor rămâne foarte agitată. În continuare există cerere mare din partea celor care se relochează cu familia în Sibiu și au semnat contracte de muncă în special în Platforma Industrială Vest a Sibiului. Pentru cei care se relochează în Sibiu cu familia, sau pentru studenții care doresc să locuiască mai mulți în același apartament pentru o chirie mai mică de persoană, sau cheltuieli de întreținere mai mici, chiriile la apartamentele de 3 camere sunt cele mai căutate”, arată specialiștii în domeniu.
În în perioada următoare agenția citată prevede o creștere a chiriilor în Sibiu ”datorată lipsei de oferte spre închiriat, cerinței mari (fabricile din zona de Vest a Sibiului se extind și angajează continuu) și nu în ultimul rând proprietarii doresc să intre în legalitate și să declare veniturile din chirii (speriați și de știrile din media din ultimele zile)”.

Analiza mai arată că cea mai căutată zonă de chirii rămâne zona Mihai Viteazu, datorită locației sale și apropierii de facultăți, mai sunt și alte zone extreme de atractive pentru chirii Sibiu.

”Cerințele pot diferi în funcție de tipul clientului, iar dacă studenții tind să închirieze apartamente mai în zona centrală, cei care lucrează pe platformele industriale ale Sibiului, caută mai degrabă confortul și apropierea față de locul de muncă”, explică reprezentanții Eurosib.
Ca exemple, un apartament de 3 camere din Zona Ștrand 2 se închiriază la prețul de 250 EUR. Apartamentul are o suprafață de 75 mp, are 3 camere, o bucătărie, o baie, un balcon, este situat la etaj intermediar și este complet mobilat și utilat. Un apartament foarte modern de 3 camere, din zona Vasile Milea și cu o suprafață de 79 mp se închiriază la prețul de 250 EUR. Locuința este situată la etajul 3 al unui bloc de 3 etaje, dispune de un living generos cu o bucătărie tip open space, alte două dormitoare, o baie cu geam pentru aerisire și un mic balcon deschis. Apartamentul se predă complet mobilat și utilat.

Un alt apartament in Sibiu de 3 camere, de 80 mp, situat la un etaj intermediar dintr-un bloc tip vilă se închiriază la prețul de 450 EUR. Apartamentul este situat în zona Tilisca, foarte aproape de Parcul Sub Arini, aproape de școli, grădinițe, magazine, farmacii, dispune de o boxă și garaj închis și se închiriază complet mobilat și utilat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

labus

Acum 7 ani

uai ce m-am speriat...
Raspunde

Gigi

Acum 7 ani

Extraordinar, ce analiză! Nici acum nu-mi revin. Deci, avem trei chirii pt 3 apartamente si asta e analiza de piață? Hai, că puteți mai mult!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus