Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Despre „creative parenting” cu Iulian Tănase, Ofelia Popii și Ciprian Scurtea la Teatrul „Gong” din Sibiu

Despre „creative parenting” cu Iulian Tănase, Ofelia Popii și Ciprian Scurtea la Teatrul „Gong” din Sibiu

Sibienii sunt invitați de Teatrul pentru Copii și Tineret ,,Gong” la prezentarea cărții „Experimentul MAMATATA” de Iulian Tănase, joi, 13 octombrie, de la ora 16:30. La eveniment vor participa și actorii Ofelia Popii și Ciprian Scurtea.

Prezentarea cărții este parte integrată a celei de-a doua ediții a ,,Festivalului Tânăr de la Sibiu”, ce se desfășoară între 10 și 16 octombrie, face o cronică provocatoare asupra lumii din jurul nostru și își propune un program captivant dedicat atât copiilor, cât și adolescenților, reunind, totodată, întreaga familie pentru o experiență dătătoare de energie.

Dragoste și interes pentru cuvinte

„Experimentul MAMATATA” este o carte despre creative parenting în care Iulian Tănase subliniază dimensiunea creativității în dezvoltarea armonioasă a copiilor în relația acestora cu imaginația, cu limbajul, nevoia lor de a râde, dar și modul lor inocent și spectaculos de a descoperi lumea. Prezentarea cărții în prezența autorului este dedicată în mod special părinților interesați să își crească copiii cu interes și dragoste pentru cuvinte. La eveniment vor participa, de asemenea, Ofelia Popii și Ciprian Scurtea, actori ai Teatrului Național din Sibiu și fericiții părinți ai Sophiei, o fetiță de 2 ani de zile. Cei doi actori vor face o lectură selectivă din volumul prezentat

Iulian Tănase va mai susține joi, 13 octombrie, două ateliere de storytelling pentru copii, de la ora 10 și, respectiv, 15:30. Toate locurile pentru cele două ateliere au fost deja epuizate și nu se mai pot face înscrieri. Iulian Tănase a absolvit Academia de Studii Economice București și Facultatea de Filosofie, Universitatea București. A fost redactor la Academia Cațavencu și la revista Kamikaze, iar începând cu anul 2004 este realizator de programe la Radio Guerrilla. A publicat volume ca „Îngerotica”, „Poeme pentru orice eventualitate”, „Iubitafizica”, „Sora exactă”, „Ochiul exploziv”, „Trusa instalatorului de umbre”, „Abisa”, „Adora”, și „Cucamonga”. Iulian Tănase şi-a făcut însă debutul de autor şi în străinătate, „Balkanische Alphabete” fiind unul dintre volumele publicate peste hotare.

Spectacole pentru toată familia

Cea de-a doua ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu, ce se desfășoară între 10 și 16 octombrie, face o cronică provocatoare asupra lumii din jurul nostru și își propune un program captivant dedicat atât copiilor, cât și adolescenților, reunind, totodată, întreaga familie pentru o experiență dătătoare de energie. De la spectacole de animație pentru copii cu vârsta de doar un an, la magia păpușilor și marionetelor pentru școlari, dar și spectacole eclectice pentru adolescenți, festivalul conectează spectatorii la noutățile din zona artelor performative. Agenda de evenimente aduce, totodată, în discuție problemele cu care se confruntă noile generații de elevi, părinți și educatori prin expoziții de artă conceptuală, ateliere, conferințe și lansări de carte. Programul ediției din acest an reunește la Sibiu 150 de artiști din Armenia, Germania, Polonia, România, Rusia și Ungaria.

Biletele pentru Festival pot fi achiziționate atât de la sediul teatrului ,,Gong” de miercuri până vineri între orele 11-18, sâmbătă de la 10 la 18 și duminica de la 10 la 14, cât și online prin eventim.ro, în Librăriile Humanitas și în magazinele Germanos, Domo, Orange și Vodafone din toată țara. Prețul unui bilet variază între 7 și 14 lei, în funcție de spectacol și locul în sală. Pentru biletele achiziționate în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus