Luni,
05.12.2022
Partial Noros
Acum
8°C

Poveste de toamnă pe ritmuri de Astor Piazzola, la Sibiu

Poveste de toamnă pe ritmuri de Astor Piazzola, la Sibiu

Seria de concerte reunite sub genericul „Anotimpuri” continuă la Sibiu cu „Toamna - Piazzola, o poveste autentică” susţinut de ansamblul ArgenTango. Evenimentul va avea loc la Sala Thalia, vineri, 28 octombrie, începând cu ora 19.

După succesele răsunătoare ale turneelor „Vă place Bach?”, „Vă place Brahms?”, „Vă place Tango?”, îndrăgita solistă Analia Selis reunește în jurul său muzicieni excepționali pentru un nou proiect unic în România, ,,ArgEnTango”.

Aduce publicului o latură necunoscută

Obiectivul acestuia exprimă în cel mai autentic mod cu putință muzica compusă de Astor Piazzolla, supranumită “soundtrack” al Buenos Aires-ului. Cu o puternică tripletă argentiniană formată din binecunoscuții Analia Selis, Mariano Castro și Omar Massa, venit special în România pentru acest proiect, se adaugă doi muzicieni români de mare valoare, Răzvan Suma și Rafael Butaru (vioară). ArgenTango își propune să aducă publicului o latură necunoscută a lui Piazzolla în România. Multe dintre cele mai cunoscute piese vocal-instrumentale sunt susținute de marii poeți J. L. Borges și Horacio Ferrer.

Beneficiul realizat de Piazzola tangoului este enorm, în special aducerea acestuia la un nivel academic foarte înalt și, implicit, pe cele mai importante scene ale lumii, lucru de neconceput înaintea lui. Aranjamentele și transcrierea făcute de Mariano Castro, pentru acest ansamblu, sunt construite în jurul minunatului instrument pe care Piazzolla l-a făcut atât de cunoscut: bandoneonul. Omar Massa este unul dintre cei mai apreciați reprezentanți tineri ai acestui instrument.

Biletele s-au pus în vânzare în reţeaua Eventim (Librăria Humanitas, magazinele Orange, Vodafone, Germanos). Preţul unui bilet este de 10 şi 20 lei.

mib_3294

Cine sunt protagoniștii

Analia Selis își directionează activitatea către muzica autentică argentiniană, tangoul. Cele două ediții ale turneului ,,Vă place Tango?”, cât și proiectul de mare succes Tango simfonic, sunt dovada clară că tangoul este viitorul Analiei, exprimarea cea mai autentica a unui argentinian.

Ambasador al muzicii lui Piazzolla pe marile scene ale lumii, alături de artiști precum Placido Domingo, Omar Massa este prezent permanent pe scene ale marilor orchestre din America, Europa și Asia. Omar este component și fondator al cvartetului de bandoneoane Quatrotango și este invitat frecvent pentru a susține masterclass-uri în întreaga lume. Vine în România special pentru proiectul orchestrei ,,Tango Argentino”.

Concertmaestru al Operei Naționale din București, al Orchestrei Române de Tineret a României și al Orchestrei Simfonice Naționale Române, violonistul Rafael Butaru este o prezență constantă pe scenele muzicale naționale și internaționale. În calitate de solist și ca invitat permanent al ,,Festivalului Sonoro”, a susținut concerte alături de muzicieni precum Gilles Apap, Daniel Rowland, Răzvan Popovici, Diana Ketler, David Cohen, Srdjan Vukasinovic și mulți alții. Datorită polivalenței sale muzicale și a altruismului ce îl caracterizează, Fundația Principesa Margareta l-a ales, din 2014, pentru a fi mentor și lector generațiilor de copii talentați ai României.

Răzvan Suma, solist concertist al Orchestrelor Radio și profesor la Universitatea de Muzică București, dezvoltă o perpetuă carieră internațională de solist, cele peste 1000 de concerte și recitaluri pe care le-a susținut fiind apreciate pe toate continentele. Reprezentat de cele 12 CD-uri ale sale, Răzvan este considerat unul dintre cei mai prolifici violonceliști români ai momentului. Din anul 2016, Răzvan Suma este și Director al Orchestrelor și Corurilor Radio.

Împreună cu Narcotango, Mariano Castro în triplă calitate - interpret, compozitor și orchestrator - a fost nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards (2009 şi 2010) la categoria Cel mai bun album de tango. Cu aceasta trupă, dar și în calitate de pianist și chitarist solist, are la activ peste 25 de turnee internaționale în Europa, Statele Unite, Canada și America Latină.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus