Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Când se vor termina lucrările pe Valea Oltului? S-a făcut 93%, dar…

Când se vor termina lucrările pe Valea Oltului? S-a făcut 93%, dar…

Lucrările la reabilitarea DN 7, pe porțiunea Valea Oltului, sunt realizate în proporție de 93%, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Bușe. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este de 30 noiembrie 2016, anunță oficialul, care susține însă că există o mare problemă. ”Un aspect important ar fi acela că, realizarea Graficului de execuție este condiționat de execuția lucrărilor de conservare în situ a monumentului istoric Turnu Spart (Boița), unde trebuie executate de către un subcontractant de specialitate, desemnat în urma unei proceduri de achiziție. Menționăm că pentru întocmirea proiectului de conservare a sitului arheologic au fost demarate în perioada mai – septembrie 2016 un număr de trei proceduri de achiziție directă, pentru care nu s-a prezentat nici un ofertant”, anunță ministrul, în urma unei solicitări a deputatului liberal Ioan Tămâian.

Liberalul i-a cerut ministrului Transportului lămuriri cu privire la încheierea lucrărilor de pe Valea Oltului. ”Domnule ministru, vă rog dă-mi răspundeți care este termenul pe care-l estimați pentru finalizarea lucrărilor de consolidare pentru lărgirea carosabilului pe DN7”, ia- solicitat Tămâian, precizând că sunt deja probleme pe infrastructura predată traficului.

Conform ministrului Sori n Bușe, mai sunt de realizat lucrări la poduri la km 241+648 și km 245+530, lucrări de consolidare a zidurilor de sprijin, montare parapet, de drenaj și scurgerea apelor în mai multe zone și lucrări de asfaltare pe două sectoare de drum.

Contractul de reabilitare și lărgire a DN7 a fost semnat în iunie 2012 și are valoarea de 50,89 milioane de lei, fără TVA, iar finanțarea se face din fonduri externe rambursabile BEI și ale Guvernului României. Lucrările au început în luna iulie 2014.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus