Joi,
22.02.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Noul supermarket din coasta centrului istoric a trecut de consultarea publică: nicio obiecție

Noul supermarket din coasta centrului istoric a trecut de consultarea publică: nicio obiecție

Documentația planului urbanistic zonal redactat pentru amenajarea unui supermarket Lidl pe un teren ce aparține fostei fabrici de bere Trei Stejari de pe strada Bâlea a trecut de etapa consultării publice, informează reprezentanții Primăriei Sibiu.

Potrivit raportului informării și consultării publicului redactat de Serviciul urbanism, reprezentanții administrației au așteptat cetățenii interesați de acest proiect să își expună eventualele puncte de vedere la sediul Primăriei în perioada 25 august – 19 septembrie 2016. Dezbaterea proiectului a fost anunțată prin publicarea pe site-ul Primăriei a PUZ-ului și printr-un afiș publicat la avizierul instituției. Totodată, se mai arată în respectivul raport, cei doi proprietari de terenuri din zona studiată (Bip Front 87 SRL și o persoană fizică) au primit prin poștă informări asupra acestui proiect. Pentru rezidenții și proprietarii din aceeași zonă, în vederea informării prin notificare, ”s-au obținut relații de la beneficiar și Serviciul taxe și impozite locale din cadrul Primăriei municipiului Sibiu”, mai precizează documentul amintit.

plan urbanistic lidl balea

Urmează dezbaterea în Consiliul local

Nimeni nu a avut nimic de obiectat. ”Nu au fost înregistrate la Primăria municipiului Sibiu obiecțiuni privind documentația supusă informării publicului. (…) Direcția Amenajarea teritoriului și urbanism, responsabilă cu informarea și consultarea publicului pentru documentațiile de urbanism, consideră procedura încheiată. În acest sens, supune prezentul raport spre aprobare Consiliului Local”, semnează arhitectul șef al Sibiului, Ioana Urdea, la finalul raportului în discuție. Următoarea ședință a Consiliului local Sibiu – pe ordinea căreia ar putea intra acest PUZ – este programată săptămâna viitoare (joi, 27 octombrie 2016).

Demolare înainte de construire

Potrivit Planului urbanistic zonal (PUZ) elaborat în vederea demolării clădirilor existente și construirii acestui centru comercial, magazinul va avea o suprafață construită de 2.450 de mp (spre comparație, magazinul Lidl construit pe teritoriul Șelimbărului, în prelungirea bulevardului Mihai Viteazul, are o suprafață construită de 1.500 de mp). Alți 3.300 de mp urmează a fi alocați locurilor de parcare și spațiilor de circulație auto. Numărul locurilor de parcare propuse este de aproximativ 100. Accesul în parcarea magazinului urmează a fi realizată din strada Bâlea, vizavi de intersecția cu strada Izvorului.

vedere viitor magazin lidl dinspre strada izvorului

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

///

Acum 7 ani

De unde bani ca să cumpărăm de la atâtea supermarketur?
Raspunde

dan

Acum 7 ani

Se numeste evolutie, mizeria este inalutata. PS: Acest articol este intentonat sa scoata hater-ii la atac.
Raspunde

Hater

Acum 7 ani

Nu ma mira faptul ca nimeni nu a avut obiectii pentru ca nu a fost de negociat decat cu o mana de oameni. Ce ma nedumereste pe mine este usurinta cu care trec aceste proiecte prin comisia de urbanism. Cred ca nu a fost proiect dinasta vreodata care sa fi fost oprit de "expertii" nostri de nadejde. Nici atunci cand proiectele urmau sa aduca un trafic mult prea mare pe strazi mult prea mici, nici cand nu s-au respectat distante minimale, nici atunci cand numarul locurilor de parcare era aproape zero sau flagrant insuficient. Ce sa mai vorbim de arhitectura si aspect al zonei. Chiar nu vede nimeni cum merg treburile astea ca "unse" de atatia zeci de ani? Si cum in urma lor ramane mai mult haos si inghesuiala in final desi totul este legal si temeinic facut? Nici macar cei de la ISU nu prea pun intrebari incomode la astfel de proiecte... Too good to be true
Raspunde

Eba

Acum 7 ani

Mda.
Raspunde

unu

Acum 7 ani

Vor da faliment toate magazinele din jur (alimentare)
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Asta e. Doar nu o sa platesc mai mult, pentru aceleasi produse, doar ca sa nu falimenteze un magazin mic ...
Raspunde

Schwartz R.

Acum 7 ani

Cine sa obiecteze ? Vecinii din zona se gandesc la stomac , nu la oras . Ca intr-o tara de lumea a treia , construim malluri si supermarketuri in zone centrale , penibila bataie de joc a edililor care parca isi urasc orasul...sau isi iubesc comisioanele ?
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Eu locuiesc in zona, NU ma gandesc la stomac, pentru cu NU cumpar porcariile din Lidl, dar prefer sa se construiasca asa ceva, decat mizeria actuala. Si este evident ca, proprietarii nu o sa doneze pentru construirea unui parc sau ceva similar, un teren atat de valoros ... Tu ce ai propune? Sa ramana ruinele actuale?
Raspunde

///

Acum 7 ani

Marile supermarketuri sunt aproape de Vasile Aaron si str. Rahovei și pt. asta magazinele TransAgape merg mai bine ca niciodată, nu dau semne că ar intra în faliment!
Raspunde

vassy

Acum 7 ani

lasa-i sa se bata ei cu cei din viitorul mall de pe strada Lector...hahaha
Raspunde

Vicent

Acum 7 ani

Ce plm are Balea cu centrul istoric? Intr-un cartier de blocuri magazinul va arata ok. Probabil articolul a fost comandat si platit sa aiba acest titlu tendențios. Seamana cu cele cu animalul mic care era mare .....
Raspunde

Bzzz

Acum 7 ani

Buna ziua! Suntem cu totii de aceeasi parere " In Sibiu se construieste cu cap(ul) ****" si se acorda autorizatii de constructie cu acelasi cap, dar in cazul de fata nu e asa. Nu trebuie sa generalizam. In cazul de fata e o decizie buna si sunt de aceeasi parere cu Vincent. Str.Balea nu are nimic cu centrul vechi. Strada pe care o sa se faca accesul catre magazin este "rupta de gropi" , sa speram ca o sa o refaca si pe aia pana deschide magazinul. Ruinele acelea sunt o priveliste care nu aduc nici un plus centrului vechi, daca e sa o luam asa. Cu siguranta ar fi fost mai frumos un parc dar......nu e intotdeauna asa cum ai vrea sa fie. Daca vrei sa nu sa cumperi mizerile din LIDL e alegerea ta, dar macar nu o sa mai fie mizeria si ruinele alea. Daca e sa discutam despre aspectul str.Balea ar fi bine sa discutam despre blocul care ar trebui demolat si despre scheletul de betonal fostului-viitor hotel sau ce vroiau ei sa faca in acea cladire. Va urez o saptamana faina!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus