Duminică,
02.10.2022
Partial Noros
Acum
15°C

FOTO Sibiu, sat frumos. Stradă de secol XXI, teleportată în evul mediu

FOTO Sibiu, sat frumos. Stradă de secol XXI, teleportată în evul mediu

Noroaie care trec de gleznă, denivelări imposibil de trecut cu mașina și cizme de cauziuc, accesoriu obligatoriu. Așa trăiesc astăzi locatarii din zona străzilor Ecaterina Teodoriu și Petru Maior, într-un oraș care nu a reușit nici până acum să rezolve problema străzilor neasfaltate. Iar constructorii recunosc că nu au cum să termine lucrările până la venirea înghețului.

Autorizația pentru întreg pachetul de străzi a fost obținută în anul 2015, iar lucrările ar fi trebuit finalizate până în luna decembrie a acestui an. Pe Ecaterina Teodoroiu, șantierul a început, însă, abia în luna august. "De două luni de zile au săpat și așa au lăsat. N-am văzut muncitor, sunt împărțiți pe mai multe echipe, nu știu, dar lucrează foarte haotic", spune unul dintre locatarii de pe această stradă, Ovidiu Balteș.

Și alți locatari de pe această stradă susțin că nu au mai văzut niciun utilaj de cel puțin trei săptămâni. Abia astăzi un buldozer a fost trimis nu să termine lucrările, ci să încarce din molozul rămas mormane pe marginea drumului.

Reprezentanții constructorului, Comtram SA, au transmis că directorii sunt în concediu până săptămâna viitoare și nu pot oferi un punct de vedere. Au dat, însă, asigurări, că vor așterne un strat de pietriș înainte de venirea iernii. Constructorii nu au creat, însă, niciun fel de condiții pentru ca locatarii să poată măcar ajunge în curți. "Ce condiții să-mi creeze? Mi-au creat probleme în plus. Scocul, pe care mi l-au rupt și au zis că vin și îl fac. Dar nu știu când. Poate eu, când mi-oi cumpăra o scară, când oi avea bani să-mi cumpăr o scară, să-mi pun scocul la loc", spune un alt locatar de pe stradă.

Potrivit reprezentanților Primăriei Sibiu, modernizarea străzii Ecaterina Teodoroiu este o lucrare de investiții finanțată din bugetul local. Contractul prevede reabilitarea carosabilului și a trotuarelor și modernizarea rețelelor de apă și canalizare. Acesta a fost semnat cu firma SC Comtram SA la o valoare de 858.302,05, fără TVA. Subantreprenorul angajat de această firmă pentru realizarea lucrărilor de modernizare a rețelelor de apă și canalizare este SC Standard Instal SRL.

Administrația locală nu crede, însă, că locatarii au dreptate în ceea ce privește ritmul de melc adoptat de muncitori. "Din verificările efectuate ca urmare a sesizării cetățenilor a rezultat că s-a lucrat în această perioadă la rețelele de utilități. Rețeaua de canalizare este finalizată pe tronsonul dintre viaduct și strada Bujorului. De asemenea, s-a lucrat la rețeaua de apă pe o porțiune de aproximativ 170 de metri liniari de la viaduct spre strada Petru Maior. Se continuă lucrul și la căminele de vizitare, la branșamente și respectiv racordurile rețelelor de apă și canalizare", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

strada ecaterina teodoroiu noroi santier lucrari neasfaltata

strada ecaterina teodoroiu noroi santier lucrari neasfaltata

strada ecaterina teodoroiu noroi santier lucrari neasfaltata

strada ecaterina teodoroiu noroi santier lucrari neasfaltata

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

un vecin binevoitor

Acum 5 ani

Maninca c***t purtatoarea de vorbe a primariei pentru ca nici nu a fost la fata locului. Habar n-are de stadiul lucrarilor. Nu are nici o legatura canalizarea de pe Petru Maior cu EcaterinaTeodoroiu.
Raspunde

Wtf

Acum 5 ani

Sibiul a devenit o imensa pubela. Peste tot numai gunoaie, nimeni nu mai face curatenie, parcarile sunt pline de masini de firma si din alte judete. La piata Cibin nu ai loc de dubele producatorilor, iar politia locala nu se implica in absolut nimic. Oare madam Fodor a murit ca nu se mai vede nimic din administratia orasului ?
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, dac-ar fi sa citez un clasic in viata, cunoscut si sub pseudonimul taximeTRISTU v-as spune"marș in Praszburgia, javra" dar cum nu vreau sa-l citez, va asigur de compasiunea mea....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus