Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
0°C

Numărul accidentelor a crescut 8,5% în ultimul an în Sibiu. Avem un service la 444 de mașini

Numărul accidentelor a crescut 8,5% în ultimul an în Sibiu. Avem un service la 444 de mașini

Un studiu de piață realizat de magazinul online Autohut.ro arată că numărul mașinilor înmatriculate în județul Sibiu a crescut cu aproape cinci procente în 2015, plasându-ne pe unul din locurile codașe în țară. Cu toate acestea, numărul accidentelor rutiere este în creștere.

În 2015, numărul autoturismelor care circulau pe șoselele din Sibiu s-a majorat cu 4,69 % față de anul anterior, când existau 106,500 mașini.

”Din acest punct de vedere, Sibiul este pe locul 38 în topul județelor cu cele mai mari creșteri, pe primul loc fiind Ilfov și pe ultimul București”, arată realizatorii studiului.
Pe raza județului Sibiu existau 251 de service-uri auto la finalul anului 2015, ceea ce înseamnă ca în județ exista 444 mașini pentru fiecare service.

Potrivit datelor statistice numărul accidentelor auto a crescut cu 8,42% în ultimele 12 luni în Sibiu, reprezentând 1,78% din numărul total de accidente la nivel național.

În acest context, interesul locuitorilor din Sibiu pentru cumpărarea de piese auto online a crescut cu 7,89% în 2015 față de 2014. Dintre acestea, cele mai căutate produse auto universale în Sibiu sunt anvelopele și bateriile auto. Tendința sibienilor de a cumpăra anvelope din magazine online de specialitate s-a majorat cu 8,61%, în timp ce interesul pentru baterii a crescut cu 11,11%.

"Anvelopele și bateriile auto sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai căutate produse din domeniul auto, indiferent de sezon. Cu atât mai mult acum, când ne apropiem cu pași repezi de venirea iernii, oamenii încep să fie interesați de ele pentru a-și pune la punct mașinile", spune Alexandru Stoinea, reprezentant Autohut.ro.
Studiul a fost realizat utilizând datele Institutului Național de Statistică și volumele de căutări înregistrate de Google în intervalul 2014 – 2016.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus