Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

A fost închis traficul pe Transfăgărăşan. Stratul de zăpadă la Bâlea Lac măsoară 16 centimetri

A fost închis traficul pe Transfăgărăşan. Stratul de zăpadă la Bâlea Lac măsoară 16 centimetri

Circulaţia rutieră pe drumul naţional (DN) 7 C este închisă de marţi, între Bâlea Cascadă şi Piscu Negru (judeţul Argeş), a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Potrivit meteorologilor, la Bâlea Lac stratul de zăpadă măsoară 16 centimetri, transmite News.ro

Reprezentanţii CNAIR au anunţat că circulaţia rutieră pe DN 7 C – Transfăgărăşan a fost închisă până la o dată ce va fi comunicată ulterior.

”Decizia închiderii acestui sector de drum a fost luată în conformitate cu Regulamentul de funcţionare a DN 7C Transfăgărăşan (...), dar şi din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din ultima perioadă, care pot periclita siguranţa circulaţiei prin căderi de stânci, alunecări de teren, pericol de polei, etc”, au anunţat reprezentanţii CNAIR.

Astfel, şoferii nu mai pot circula cu maşinile între Bâlea Cascadă (judeţul Sibiu) şi Piscu Negru (judeţul Argeş). La Bâlea Cascadă, drumarii au instalat deja panourile care anunţă închiderea traficului.

Transfăgărăşanul este închis anual, în perioada iernii, când circulaţia rutieră nu se mai poate desfăşura în siguranţă.

Potrivit meteorologilor, la Bâlea Lac stratul de zăpadă măsoară 16 centimetri şi continuă să ningă. În plus, temperaturile sunt negative şi pe durata zilei.

În timpul iernii, vântul viscoleşte zăpada, iar pe şosea se formează troiene de câţiva metri.

Cât Transfăgărăşanul este închis circulaţiei rutiere, la Bâlea Lac se ajunge doar cu telecabina, de la Bâlea Cascadă.

foto arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

siby

Acum 7 ani

Si in Austria sau in Elvetia zapada masoara acum la altitudini de peste 2000m intre 40 si 60 cm , insa drumurile sunt practicabile...dar nicaieri in lume iernile nu sunt ca in Romania, cand nu avem ce face, inchidem...totul... pana la primavara!
Raspunde

rosu

Acum 7 ani

siby, nu-i chiar asa. Vezi aici: http://www.alpentourer.eu/alpentourer-service/alpenpaesse/ In timpul iernii, in Austria sunt inchise 7, in Elvetia 17 drumuri si pasuri transalpine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus