Vineri,
04.12.2020
Cer Senin
Acum
9°C

Raluca Turcan: Dacian Cioloș marchează momentul ZERO pentru sistemul de educaţie!

02 Noiembrie 2016 15:00

Raluca Turcan: Dacian Cioloș marchează momentul ZERO pentru sistemul de educaţie!

Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a lansat în dezbatere publică standardele specifice privind evaluarea externă a calităţii academice pentru programele de studii universitare. Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan spune că acesta trebuie să fie ”momentul zero” pentru ca învățământul superior și cercetarea să fie motoarele dezvoltării economice și ale inovării, cu standarde ridicate de calitate şi integritate!. ”Dacă nu mai dorim diplome fără valoare, lucrări plagiate, personal didactic slab pregătit – trebuie să creştem standardele etice, morale şi academice. Avem nevoie de un moment ZERO în care să evaluăm, clasificăm şi finanţăm universităţile în funcţie de performanţe. Iar banii să meargă în calitatea programelor şi nu în tiparnițele de diplome fără acoperire! Investiţiile în învăţământul superior trebuie să înceteze să mai fie bani tocaţi pentru anumite găşti, ci să mearga în beneficiul studenţilor şi al cercetării înalte. Este timpul ca anumite universităţi să nu mai fie feude personale ale unora care rulează banii sau titlurile academice între ei!”, susține Raluca Turcan.

În opinia deputatului PNL, noile standarde pentru învăţământul superior nu trebuie să fie doar o înşiruire de restricţii, un număr de publicaţii sau brevete. ”Noile standarde trebuie gândite în funcţie de nevoile reale ale societăţii, ale pieţei muncii şi de interesele studenţilor. Dacă se va reuşi impunerea unor noi standarde, ele trebuie să fie respectate, trebuie să permită intrarea şi rămânerea în sistem a tinerilor specialişti pe criterii de performanţă academică, nu pe favoritisme sau nepotisme. Momentul ZERO pentru învăţământul românesc nu înseamnă să ştergem tot ce s-a făcut bine până acum, ci să facem mai mult bine pe viitor în beneficiul societăţii, să stârpim practicile lipsite de etică, morală şi corectitudine”, a mai declarat deputatul liberal.

Comentarii

14 comentarii

buna poanta

Acum 4 ani

ZÉRO, zerouri, s. n. 1. Număr care, în numărătoare, reprezintă o cantitate vidă și care se indică prin cifra 0; nulă. ◊ Expr. A reduce ceva la zero = a reduce cu totul importanța unui lucru, a face să fie neglijabil. ♦ Cifră reprezentând numărul de mai sus pusă la dreapta altei cifre pentru a mări de zece ori valoarea unui număr; nulă. 2. Epitet dat unui om de nimic; nulitate.
Raspunde

Cl. Anul Politic

Acum 4 ani

Poate că a spus adevărul, fără să-și dea seama: e vorba de momentul zero. Eventual zero barat.
Raspunde

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! "Nenea" da' soțul lu' matale cand mai "mânca zama calda"?... Ori s-o facut abonament la popota pana la Craciun?
Raspunde

Georg

Acum 4 ani

"zama calda de tata " cred ca bagi in tine zilnic,pasaroiule!:)))
Raspunde

carcotasul

Acum 4 ani

Tu iti iei pastilele cu zama?
Raspunde

LIBERAL CU CREIER

Acum 4 ani

Asta inseamna ca de acum ne indreptam spre minus cu asemenea specimene.
Raspunde

MULLER

Acum 4 ani

Corect marcheaza punctul 0 ,el e un 0 cu guvernul lui ,felicitari domna Raluca pentru constatare
Raspunde

Der Fuhrer

Acum 4 ani

Da si Raluca e cam 0....
Raspunde

Gruia

Acum 4 ani

Urmeaza momentul zero paduri marcat de guvernul Ciolos.
Raspunde

Georg (autenticul si nu substituirea de pesoana)

Acum 4 ani

"Georg 3 noiembrie 2016 la 0:14 “zama calda de tata ” cred ca bagi in tine zilnic,pasaroiule!:)))[...] Acesta NU sunt eu, de fapt PRIMUL care -sa semnat asa CONSECVENT. Eu COMUNIC, NU INSULT.
Raspunde

Georg

Acum 4 ani

1. MOVIE/FILM REALITATEA de ACUM: O scoala in Franta, acum. Arabi, negri, si tot felul. Violenta pana la crima si droguri.Teroare. Scoala, Politia, Tribunalele, neputincioase: "-Astia sunt MINORI!". Aceasta vine acum in TOATA EUROPA. Scapare nu mai este. Dau doua LINK-uri, poate unul ramane ca rezerva... La journee de la jupe – Skirt Day (2008) subtitrat HD http://filmehd.net/la-journee-de-la-jupe-skirt-day-2008-filme-online.html http://filmehdfree.com/la-journee-de-la-jupe--skirt-day-2008-online-subtitrat-1849.html Sibiul.ro/FORUM http://www.sibiul.ro/forum/index.php View topic - La journee de la jupe – Skirt Day (2008) subtitrat HD http://www.sibiul.ro/forum/viewtopic.php?p=57444
Raspunde

Georg

Acum 4 ani

Am doua corecturi la mine de facut; posting 1.: a. "[...]pesoana= recte:"[...]" persoana[...]" b. "[...]care -sa semnat asa CONSECVENT[...]" recte: "[...]care s-a semnat asa CONSECVENT[...]"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus