Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Școala de Bursă își deschide din nou porțile

Școala de Bursă își deschide din nou porțile

Pentru al treilea consecutiv, proiectul educațional “Școala de Bursă” va avea loc,  la Sibiu. Cea de-a treia ediție a acestui concept educațional le oferă tuturor celor interesați de piața de capital, dar în special studenților, șansa de a participa gratuit la cursuri de inițiere privind universul bursier. Proiectul va debuta joi, 3 noiembrie, de la ora 17:30, în Aula Avram Iancu a Universității “Lucian Blaga”.

Cursul inaugural va cuprinde prezentarea unei scurte sinteze a ediției a doua a proiectului "Școala de Bursă” precum și partea teoretică a modulului I – începători. Vor fi prezentate, explicate și analizate noțiuni privind: conceptul de bursă, istoria și evoluția bursei, rolul bursei în economie, organizarea și funcționarea bursei, rolul tuturor participanților la piață și a modului de organizare, autorizare și funcționare a acestora: investitori, brokeri, SSIF, SAI, consultanți investiții etc.

După succesul înregistrat în primele două ediții, când am avut în fiecare an circa 50 de studenți, care au urmat toate modulele, ne bucurăm să anunțăm că Școala de Bursă 3.0 este în bloc-start și suntem nerăbdători să continuăm să aducem plus-valoare în educația financiară a noilor generații și să le oferim posibilitatea de a acumula competențe suplimentare față de ceea ce studiază la cursuri. Vom încerca să le oferim, ca de obicei, prezentări interactive, să aducem invitați din piața de capital care să împărtășească din experiențele și cunoștințele lor și reflectăm cât mai bine nu doar imaginea bursei cât și substanța acesteia”, spune Decebal Todăriță, cofondator Școala de Bursă și specialist Marketing & PR.
„Şcoala de Bursă” este o iniţiativă educaţională de promovare a educaţiei financiare derulată pe baza unui parteneriat încheiat între Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi AS Financial Markets, companie specializată în organizarea de cursuri de autorizare în piaţa de capital. Proiectul a debutat în 2014 și se află la cea de-a treia ediție. În cadrul proiectului, studenții beneficiază de cursuri gratuite privind piața de capital.

“Educația financiară a tinerilor este esențială în contextul actual al pieței muncii, o piață dinamică, o piață în care se caută tineri bine pregătiți nu numai în domeniul lor strict de specializare, ci și în domenii conexe care determină buna funcționare a organizațiilor în care vor lucra. Şcoala de Bursă este o oportunitate pentru studenţii ULBS de a dobândi cunoştinţe şi a dezvolta competenţe suplimentare faţă de pregătirea lor de specialitate”, a declarat prof. univ. dr. Livia Ilie, prorector ULBS.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus