Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Constantin Chiriac, patru evenimente în trei zile

Constantin Chiriac, patru evenimente în trei zile

Între 3 și 6 noiembrie, directorul Teatrului Național ,,Radu Stanca”, Constantin Chiriac participă la patru evenimente organizate la Iași și Ploiești. 

În cadrul unei festivități desfășurată în sala ,,Eduard Caudella” a Rectoratului Universității din Iași, joi, 3 noiembrie, Constantin Chiriac a primit medalia UNAGE din partea Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, „Este emoționant faptul că Iașiul, care m-a format pe când eram elev al Liceului Costache Negruzzi, îmi acordă, prin Universitatea de Arte, această distincție. Asociez această medalie cu prima mea întâlnire cu teatrul în calitate de elev și adolescent, cu primele spectacole pe care le-am văzut și primele roluri pe care le-am jucat, pe vremea când visam ceea ce azi este realitate”, a spus directorul Teatrului ,,Radu Stanca”.

Domnule și frate Eminescu se joacă în premieră la Ateneul Tătărași De la ora 17, pentru prima dată la Ateneul Tătărași, actorul Constantin Chiriac a reconstituit într-un recital extraordinar, un dialog între Mihai Eminescu şi Ion Creangă, ce explorează legătura creatoare şi prietenia unică dintre cei doi scriitori români. Spectacolul a afirmat dimensiunea culturală a poeziei populare, văzută ca matrice pentru sufletul popular românesc.

„Este o mare plăcere să pot să joc Domnule și frate Eminescu pentru foștii mei colegi de liceu, pentru toți prietenii și toate rudele mele, dar mai ales, pentru studenții de la Universitatea de Arte și pentru elevii liceelor din Iași, unii dintre ei fiind posesori ai premiului Constantin Chiriac pe care-l decernez an de an în Prisăcani, localitatea natală. Este o premieră deoarece mă aflu pentru prima dată, în calitate de actor, pe scena Ateneului din Tătărași. Când am conceput spectacolul Eminescu – Creangă, am avut tot timpul în minte cele două statui, cea a lui Creangă și cea a lui Eminescu, precum și teiul lui Eminescu din Parcul Copou, dar și Bojdeuca din Țicău, cu toate poveștile ei”, a mărturisit directorul general al naționalului sibian.

Constantin Chiriac, moderatorul Galei „Scriitorii Anului” Vineri, 4 noiembrie de la ora 17, la Sala Chopin, Palas Iaşi, are loc prima ediție a Galei „Scriitorii Anului”, desfășurată în prezența lui Nicolae Manolescu, Președintele Uniunii Scriitorilor din România și va fi moderată de Constantin Chiriac. „Sunt bucuros să mă implic în Gala Scriitorii Anului, după proiectul început la Alba Iulia cu premiile de poezie ale Uniunii Scriitorilor. La Iași m-am întâlnit cu primii scriitori care mi-au păstorit pașii în copilărie și tinerețe. Formarea mea ca recitator s-a legat de prietenia cu marii scriitori ai țării pe care i-am întâlnit de-a lungul timpului și cu care am făcut sute de recitaluri. Este o onoare și o bucurie să pot să moderez acest dialog cu publicul iubitor de poezie și cu scriitorii care, prin excelența lor, merită aceste premii”, a spus Constantin Chiriac.

Duminică, 6 noiembrie, de la ora 16:30, în cadrul Festivalului de Teatru Toma Caragiu Ploiești, Constantin Chiriac va susține recitalul Metanie ție, Părinte, la Catedrala Sf. Andrei. Un spectacol despre viaţă, moarte, destin, credinţă şi, mai ales, despre iubire, ce îşi propune să aducă în prim-plan întrebările fundamentale ale omului în raport cu sine şi cu creatorul.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

////

Acum 6 ani

Mare om!!!
Raspunde

mihai

Acum 6 ani

mare artist ! mare pisicher !
Raspunde

Prietenul lui Johannis

Acum 6 ani

Un om cu mari probleme psihice si de caracter...
Raspunde

SRI

Acum 6 ani

Un ciudat plin de el...
Raspunde

Geo

Acum 6 ani

" întrebările fundamentale ale omului în raport cu sine şi cu creatorul". Cine-i "creatorul " asta, Chiriac? Visa, Flonda, Chiriac, indelungata traditie de "iubire".
Raspunde

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, da' "evenimentele" no' fo' "dureroase" sper!.... Sigur, sigur o avut si sapunu' la dansu'...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus