Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Ministrul Muncii: Noi dăm acum beneficii şi celor care au nevoie, dar şi unor oameni care stau şi lâncezesc şi sunt trântori în sistem

Ministrul Muncii: Noi dăm acum beneficii şi celor care au nevoie, dar şi unor oameni care stau şi lâncezesc şi sunt trântori în sistem

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat, joi, că sunt acordate beneficii salariale nu doar oamenilor care au nevoie de ele, ci şi celor care "lâncezesc şi sunt trântori”. Pîslaru a criticat şi amendamentele la ordonanţa privind legea salarizării, prin care salariile ar creşte începând din luna decembrie, scrie news.ro

"Noi dăm beneficii oamenilor care au nevoie şi trebuie să primească, dar dăm şi altor oameni, care stau şi lâncezesc şi sunt trântori în sistem. Dăm, în acelaşi timp, servicii la o calitate care este abominabilă şi lucrurile astea trebuie să se schimbe. Asta vreau să fac. Vreau să văd măsurile active, că duc la crearea de locuri de muncă, să văd inspecţia socială că credibilizează sistemul şi vreau să văd că legea salarizării unitare la care lucrăm să putem avea un proiect credibil, să poată toată lumea din sectorul public să vadă cum, în cinci ani de acum încolo, până în 2021, să le poată creşte cu 30 la sută salariul, astfel încât toată lumea să fie mulţumită”, a declarat ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru.

Demnitarul a criticat amendamentele la OUG 20/2016 privind legea salarizării bugetarilor, prin care salariile ar creşte începând din luna decembrie.

"Atunci când ignori orice avertisment care îţi spune că o cheltuială de personal trebuie fazată ca să ne-o putem permite, în acel moment trebuie să îţi asumi suspiciunea şi, de data asta, cred eu, întemeiată, că este vorba de pomană electorală. Planul pe care l-am pus pe masă încă din vară a fost creştere salarială de 30 la sută până în 2021. Este mai mult decât oferă PSD acum şi este mai rezonabil şi mai normal”, a declarat Pîslaru.

Ministrul Muncii a răspuns, miercuri, într-o declaraţie pentru News.ro, criticilor Rovanei Plumb referitoare la faptul că impactul majorărilor salariale din sănătate şi educaţie ar fi mai mic decât spun guvernanţii, clarificându-i acesteia "câteva lucruri de matematică elementară", care "nu ţin decât de a face nişte însumări".

În ceea ce priveşte faptul că Plumb l-a numit "tehnocrat arogant", ministrul a precizat că acestea sunt lucruri care nu fac cinste unui parlamentar sau "unui politician care se consideră vizionar şi guru în economie".

"Impactul de 4,85 miliarde, care a fost calculat de Ministerul de Finanţe, este, aşa cum am spus, pe creşterea masei salariale. Impactul care se poate calcula net cu efect direct în deficitul bugetar este prin a lua în calcul pe parte de venituri, cam 40 la sută, în medie, şi asta înseamnă că, per total, impactul net este 2,9 miliarde de lei. Acest impact adiţional, de 2,9 miliarde de lei, care este din start mai mare decât tot bugetul alocat iniţial OUG 20, dacă se adaugă la cele 2,6 miliarde, care erau în OUG 20, ne dau 5,5 miliarde de lei. Deci indiferent de cum faci acest calcul, nu poate să îţi dea valoarea care este vehiculată de doamna Plumb, de impact total de patru miliarde, de unde rezultă că din start discutăm de 1,5 miliarde pe care doamna Plumb, cu expertiza sa în economie, nu le ia în calcul", a spus Dragoş Pîslaru în replică la afirmaţiile deputatului PSD Rovana Plumb, fost ministru al Muncii, conform cărora majorările salariale din educaţie şi sănătate decise marţi de comisiile parlamentare au un impaxct bugetar de numai 1,8 miliarde de lei, iar majorările sunt sustenabile din punct de vedere bugetar.

foto gov.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, n-aveți dreptate! Nu este "pomana electorală" , pentru ca "pomana" se face fără a aștepta nimic in schimb...Mai degrabă e vorba de "prostituție" iar cei ce se prostituează sunt acei cetățeni care "se oferă" prin votul lor, acelor politicieni ce le promit "plăti grase" de la buget, celor ce-i Votează....
Raspunde

Sus

Acum 5 ani

Foarte bine spus E.manuela.
Raspunde

O sibianca

Acum 5 ani

In sfarsit un om care gandeste. Poate face ceva si practic pentru ca sunt o gramada de lenesi care traiesc din ajutoare sociale in timp ce noi "populimea" muncim ca sa ii tinem in spate. La mine la tara un sfert din sat are ajutor social. Si asta in conditiile in care cresc animale, vand carne, fac branza, lucreaza cu ziua, au rude in strainatate care le trimit bani si asa mai departe. Iar daca vrei sa ii chemi la munca spun ca nu vin ca munca e grea. Cred si eu ca munca e grea. E mai simplu sa te plimbi ca un ou intr-o caldare de pe o ulita pe alta fara sa faci nimic toata ziua.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus