Joi,
30.03.2023
Cer Senin
Acum
-5°C

Trump: abia aştept să-i cer în viitor sfatul preşedintelui Obama. Prima vizită la Casa Albă

Trump: abia aştept să-i cer în viitor sfatul preşedintelui Obama. Prima vizită la Casa Albă

Republicanul Donald Trump a declarat joi seară că abia aşteaptă să primească sfatul preşedintelui Barack Obama şi vrea să colaboreze cu administraţia acestuia pentru a asigura tranziţia de putere de la Casa Albă. Declaraţiile au avut loc în cadrul primei întâlniri dintre preşedintele ales Donald Trump şi actualul preşedinte al Statelor Unite, transmite news.ro

”Am discutat mai multe subiecte, unele excelente şi altele ceva mai dificile Însă abia aştept să-i cer în viitor sfatul preşedintelui Obama”, a comentat Donald Trump în cadrul unei conferinţe de presă comună cu Barack Obama.

Între timp, Michelle Obama s-a întâlnit pentru a discuta cu Melania Trump la Casa Albă.

Coloana oficială a lui Trump a folosit intrarea dinspre South Lawn, departe de camerele de televiziune.

Cei doi nu au avut aproape niciodată contacte directe până acum. Trump a condus mişcarea care a pus sub semnul întrebării faptul că Obama s-a născut în Statele Unite. Pentru a deveni preşedinte al SUA, o persoană trebuie să se fi născut pe teritoriul american.

De asemenea, omul de afaceri new-yorkez a promis că va anula cele mai importante realizări politice ale lui Obama, după ce va fi învestit în funcţie, pe 20 ianuarie.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a precizat că Obama îl va informa pe Trump în legătură cu beneficiile acestor politici în cursul întâlnirii de joi. „Există o tradiţie, în special în ceea ce priveşte acordurile executive, ca preşedinţii care se succed că păstreze elemente de continuitate. Nu ştiu dacă acest lucru se va aplica în acest caz”, a spus Earnest.

Trump a promis că după victorie va depune eforturi să vindece diviziunile create de campania extrem de dură. La rândul său, Clinton i-a îndemnat pe susţinătorii săi dezamăgiţi să îl accepte pe Trump cu „mintea deschisă”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus