Joi,
22.02.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Viața prin ochii unui adolescent, într-un roman de Ovidiu Verdeș

Viața prin ochii unui adolescent, într-un roman de Ovidiu Verdeș

Romanul distins cu Premiul de debut al Uniunii scriitorilor din România, „Muzici și faze”, de Ovidiu Verdeș, va fi lansat vineri, 11 noiembrie, de la ora 18, la Librăria Habitus, din Sibiu. Alături de autor, vor fi Adrian Prohaska și Radu Vancu.

„Muzici și faze” reprezintă o formulă cu totul inedită a romanului despre adolescență. Un băiat de 15 ani, Tinuţ, îndrăgostit de muzică şi de o colegă de clasă, Hari, povestește într-un stil savuros ultimele sale zile de şcoală şi primele zile de vacanţă din 1978, pe tonul cel mai firesc, oral, cu multă vervă şi haz. Intrând cu măiestrie în pielea protagonistului său, autorul reuşeşte să reînvie o atmosferă plină de vrajă, universul adolescenţei, cu schimbul de discuri de vinil originale, excursii cu clasa, oracole, fotbal, prieteniile dintre băieţi, trupele rock (suprema fericire a lui Tinuţ este să asculte muzică americană la un magnetofon – The Doors, Led Zeppelin, AC/DC, Yes (official), Queen.

„De n-ar fi decât ceea ce pare – un roman despre adolescenţă scris cu mentalitatea şi cuvintele unui adolescent –, Muzici şi faze tot şi-ar câştiga un loc sigur, inconfundabil în proza românească de azi”, spune Mircea Martin.

Ovidiu Verdeş este profesor universitar la Facultatea de Litere din Universitatea Bucureşti și autor al volumelor Metafora – un concept deschis (2004), Metaforă şi metafizică. Heidegger, Nietzsche, Blaga, Derrida (2005), Teorie literară contemporană. A debutat cu grupaje de poezie în Luceafărul și Contrapunct şi a publicat studii şi articole în volume colective şi în reviste ca Euresis, Cuvîntul, Dilema, Observator cultural, România literară.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Simion

Acum 7 ani

Să înțelegem cä există un Vedeş şi un Verdeş sau că nu aveți treabă cu gazetăria, stimabililor?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus