Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Semaforul la intrarea în Sibiu dinspre Cisnădie va fi montat în două săptămâni

Semaforul la intrarea în Sibiu dinspre Cisnădie va fi montat în două săptămâni

8.000 de lei, fără TVA, va costat sistemul de semaforizare cerut de Primăria Sibiu la intersecția străzilor Calea Cisnădiei cu Siretului. Firma care va monta acest semafor este dispusă să lucreze și noaptea.

Aerokilma SRL, din Piatra Neamț, este firma desemnată câștigătoare a procedurii de achiziție organizată de Primăria Sibiu pentru instalarea sistemului de semaforizare la intrarea în Sibiu dinspre Cisnădie. Zona este una cu trafic auto dificil, din cauza aglomerației care se creează în special la orele de vârf.

”Contractul cu administrația din Sibiu va fi semnat mâine (joi, 17 noiembrie – n.r.) și avem un termen de zece zile pentru finalizarea lucrărilor. Noi vom și pune în funcțiune semafoarele. Lucrările pe care le vom avea noi de efectuat vor presupune, cel mult, restricționarea circulației pe o bandă de circulație, dar punctual. Eventual, dacă traficul este prea mare, putem găsi drept soluție varianta de a lucra și noaptea”, arată reprezentanții firmei nemțene pentru Turnul Sfatului. Termenul de zece zile curge de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, ordin așteptat a fi emis în cursul zilei de luni.

intersectie-calea-cisnadiei-siretului-google-street-view Intersecția Calea Cisnădiei cu str. Siretului, unde urmează a fi amplasat semaforul

În afara acestui semafor, reprezentanții administrației locale au anunțat că au solicitat soluții și de la firmele care lucrează din primăvara acestui an la un studiu de mobilitate urbană pentru oraș. ”Problema sistematizării traficului la intrarea în oraș dinspre Cisnădie este în atenția municipalității și a fost transmisă consultantului care elaborează Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Sibiu spre a înainta propuneri pentru îmbunătățirea fluenței traficului. Consultantul a realizat studii în această zonă și urmează să propună posibile soluții”, arată Primăria Sibiu, într-un răspuns transmis ziarului Turnul Sfatului.

Intrarea în Sibiu dinspre Cisnădie a devenit un loc extrem de aglomerat din punct de vedere rutier, în condițiile în care dezvoltările imobiliare din Cartierul Arhitecților (construit pe teritoriul Cisnădiei) nu au fost corelate mai deloc cu chestiunile care țin de traficul rutier.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

27 comentarii

Cisnadian fara acte

Acum 7 ani

Bai oameni buni, voi sunteti normali ? Se pune semafor sa ce .,..sa opreasca puhoiul de masini care vrea sa iasa din Sibiu la ora 17:00 ? Ca sa ce...sa umplem tot orasul de masini sa stam toti in coloana ? Orice semaforizare acolo e inutila, e o intersectie cu o banda pe sens.....nu e circulatie pietonala prea mare.... iar configuratia actuala deserveste o prioritate "puhoiului"........alta gaselnita a fantasticilor functionari ai Primariei Sibiu. Si sa nu uitam sa le mutumim laicilor cisnadienilor ca il voteaza pe acelasi primar mafiot si incompetent din nou si din nou.....Cisnadia incaseaza banu, Sibiul trage ponoasele !
Raspunde

Bogdan

Acum 7 ani

Ca prima solutie, de avarie, cred ca e ok. Se face coada mare din cauza celor care stau sa faca stanga. Asteptam totusi drumul catre Dedeman si eventual cel catre Calea Dumbravii :-)
Raspunde

Cisnadian fara acte

Acum 7 ani

Fiind o banda pe sens, ce te face sa crezi ca nu vrei sta in continuare dupa ei ? Crezi ca se mai face o banda pt la stanga ....sau.... cu ce crezi tu ca te ajuta semaforul ala ? Ca stai si mai mult...sau ?
Raspunde

Johnbaston

Acum 7 ani

Si dupa drumul catre Dedeman, nu crezi situatia se va muta la intrarea in Sibiu pe Milea? Acolo, traficul nu e chiar infernal, dar e la limita. Daca se redirectioneaza calea cisnadiei pe milea, o sa fie ambuteiajul de pe lume acolo....
Raspunde

Unu

Acum 7 ani

E o prostie de nedescris!
Raspunde

twostupiddogs

Acum 7 ani

pfoai de viata noastra... mai fratioare, deci cand ai o banda pe care 90% merg inainte iar din sens invers la fel, iar in conditiile astea se fac niste cozi maaaaaari, tu ce faci? pai pui semafor :))))))) mda, ori sunt prost si nu inteleg, ori astia sunt cretini rau! e de ras, daca nu ar fi de plans!
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

...dar cei din administratia Cisnadie ce au facut pt a fluidiza traficul in acea zona?S-au dat avize de construire fara nici o logica in zona.Mai intai trebuia largit pe 2 benzi pe sens strada si inca o strada cu acces spre Dedeman.Ma mir ca nu fac un giratoriu si acolo
Raspunde

horsti klein

Acum 7 ani

Escrocii si incompetentii aia din primaria Cisnadie si-au luat doar spagile ,in frunte cu camatarul analfabet huja care se plimba cu WV Tuareg nou de 70 000 de eoro,din salariu...of course!
Raspunde

Cisnadian fara acte

Acum 7 ani

@sibian : dar ce te doare pe tine ce face Cisnadia ? Semaforul se pune in Sibiu nu in Cisnadie.
Raspunde

George

Acum 7 ani

Nu sunteti normali. Cum sa pui semafor la intersectia calea cisnadiei cu siretului? Pentru ce? Sa ajuti 5 masini sa iasa in calea cisnadiei din siretului? Penibili. La ce coada este degeaba se pune semafor. Ambuteiajul este in giratoriul de la spalatorie. Acolo e problema. Semafoarele o sa fie inutile.o varianta ar mai fi sa se schimbe regimul giratoriului. Sa nu se mai aplice acolo prioritatea de stanga ca intr-un giratoriu si sa fie cu prioritate calea cisndiei
Raspunde

alex

Acum 7 ani

Dar astia de va mutarati in camp ca iepurii de preerie cand v-ati luat casa nu v-o trebuit drum? ce s-o schimbat de acum va traba? Mama fraierilor e vesnic gravida ce-o sa va mai placa cand o sa se mai mute un vecin de preferat cu 2 masini MAXIM. Semafor va pune o bariera de cale ferata mai trebe ca sa fie bine ca sa nu fie rau.
Raspunde

Eu

Acum 7 ani

Esti un geniu. De ce nu le dai tu bani la toti sa isi cumpere apartamente in bloc cu tine si Sibiul sa nu se mai dezvolte ca autoritatile sunt incompetente si nu fac fata.
Raspunde

bicicl

Acum 7 ani

cu iepurii de preerie mi-ai facut ziua :)) chapeau
Raspunde

Cisnadian fara acte

Acum 7 ani

@alex : Da tare ciuda iti mai e. Stau acolo de 4 ani, mi-am luat doua masini jaf sa nu ma doara capul, si un mp3 player sa am ocupatie cand frecventez ambuteiajele din Sibiu blocandu-ti orasul impreuna cu acolitii mei din Arhitectilor. Am unde imi parca masinile si am liniste ....iar cozile interminabile e o problema pe care eu personal am acceptato.In Cisnadie e un primar mafiot si hot, s-a mai zis....nimeni nu contesta...faza e ca problema e mai grava in Sibiu decat in Cisnadie....ca venim toti la munca in Sibiu si blocam orasul ......Eu pana la Peco vin repede.....de acolo incolo e problema....asa ca dute la Primarie si platesteti impozitul sai aiba Astrid de unde face sosele suspendate .....pt ca crede-ma ...sibienii din zona Ciresica sufera mai mult ca mine....eu vin de pe drum cu prioritate si aia de la blocuri stau ca "iepurasii" sa ii lasam si pe ei sa intre....ha ha
Raspunde

sa va fgut in gura de tradatori

Acum 7 ani

fac ce vror din populatia asta ...odata s-a dat drumul la avize de constructii toti constructorii cu cei din primarie mana in mana ...trebuia macar daca tot prostesc oamenii de rand sa le faca un serviciu o strada din timp spre BVD prelungitrea Mihai Viteazul + 2 benzi pe sens calea cisnadiei minim.La tradatorii din conducere merge devizul : las ca sunt multi si prosti ii mulgem noi de bani
Raspunde

Mihai

Acum 7 ani

Alex tata decat sa stea oamenii ca soarecii intr-un ap confort 3 cum stai tu de 35 mp au preferat sa isi ia ap cat de cat decente acolo in camp unde zici tu...dar de tu stai in buricu orasului da nu ai unde da o basina ca te sufoci in casa...
Raspunde

alex

Acum 7 ani

Mihaitule auzi tu aici ce zice confortu - mai bine confort 3 in oras decat disconfort 7 la preerie ba baiatule. Ce ii drept aveti foarte multa liniste acolo e atat de liniste de imi auzi cum falfaie besina - trist
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, da' pentru licuricii de-acolo, n-ati putea adopta "soluția Oprescu" cu șosele suspendate, ca oricum dupa cum pare "ai nostri" alegători urmează trendul bucureștean, si pentru a ne fii bine, mai întâi trebuie sa ne fie rau....
Raspunde

Cisnadianu' navetist

Acum 7 ani

Nu vad nicio solutie cu instalarea acestui semafor, dimpotriva prevad ambuteiaje si mai mari. Dimineata se sta la coada de pe toate intrarile (Cisnadie, siretului, iesiri blocuri). Este absurd sa am verde la semafor dupa ce am stat 20 de minute la coada insa sa nu pot inainta pentru ca este deja aglomerat in fata.
Raspunde

...

Acum 7 ani

situatia asta o avem deja zilnic pe Victoriei fara semafoare. Pur si simplu nu poti trece de intersectie pentru ca nu se misca coloana de dupa ea... E o calamitate configuratia actuala pe Victoriei+Saguna. Si nu am vazut edilii incercand si alte variante. Pur si simplu au cimentat prima varianta chair daca dovedeste zi de zi ca e gresita din multe puncte de vedere
Raspunde

ogarul visiniu

Acum 7 ani

Calea Dumbravii -dublu sens ca inainte,ajuta mult la descongestionarea traficului in zona...Astept opinii !
Raspunde

...

Acum 7 ani

corect
Raspunde

corina

Acum 7 ani

Calea Cisnadiei-Siretului . Semaforul incurca circulatia. Sa se faca drumuri. Astazi 27.03.2017 a fost dezastru. Cred ca a fost coloana pana in Cisnadie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus