Sâmbătă,
13.08.2022
Cer Senin
Acum
19°C

Radu Jude, primul invitat al  clubului de lectură Fanbook de la Sibiu

Radu Jude, primul invitat al  clubului de lectură Fanbook de la Sibiu

80 de liceeni vor urmări filmul „Aferim!” împreună cu regizorul Radu Jude, duminică, 20 noiembrie, de la ora 15, la Librăria Humanitas. După aceea, vor discuta despre documentarea istorică a producției, limbaj, prejudecăți și robia romilor așa cum se reflectă în secolul XIX, dar și în prezent. Adolescenții fac parte din clubul de lectură Fanbook Izvoarele istoriei, care se va lansa în aceeași zi, după care în fiecare lună se vor întâlni cu un invitat special.

Filmul „Aferim!” a primit în 2015 Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin și a fost considerat în presa internațională „o lecţie aspră de istorie, uşurată de umorul deocheat şi de elementele westernului clasic”. Este un film istoric, a cărui acţiune are loc în Ţara Românească la începutului de secol XIX, unde un zapciu însoţit de fiul său caută un rob fugar.

Radu Jude deschide clubul Fanbook de la Sibiu

Întâlnirea cu Radu Jude deschide seria întâlnirilor lunare ale Clubului de lectură Fanbook Izvoarele istoriei, inițiat de „La Fântâna”, în parteneriat cu CSR Mindset şi Librăriile Humanitas. Prin aceste întâlniri, adolescenții sunt încurajați să se apropie de istorie, să o descopere prin ochii unor personalități care să-i inspire și să își susțină opiniile în dezbateri care vor urmări subiectele pe care ei le consideră importante.

„Acest proiect cu copiii începe din noiembrie iar întâlnirile clubului de lectură vor avea loc lunar. Tot lunar vom avea un invitat special”, spune Anca Nedelcu, coordonator al Librăriei Humanitas din Sibiu.

Fanbook Izvoarele istoriei este un modul organizat sub forma unor evenimente culturale destinate copiilor și adolescenților. Dezbaterile vor avea tematică istorică, iar invitații speciali vor fi autori sau specialiști care vor îmbogăți discuțiile care au la bază cărți cu un conținut istoric divers– volume de istorie, memorii, interviuri, documente și fotografii de epocă, sinteze și analize.

20% reducere la orice carte pentru cei înscriși

În Sibiu, evenimentele se vor desfășura în perioada noiembrie 2016 – februarie 2017, la Librăria Humanitas Constantin Noica, iar liceenii înscriși vor beneficia de 20% reducere la orice carte cumpărată. Înscrierile se pot face la adresa contact@csrmindset.ro.

Aceste evenimente au fost create pentru a încuraja exprimarea liberă, autoevaluarea părerilor, îmbogățirea cunoștințelor, a capacității de sinteză și de argumentare, vorbitul în public și mai ales crearea unei comunități de elevi bazate pe activități culturale și pe implicare civică. Mai multe detalii despre proiect puteți găsi în pagina Fanbook sau pe site-ul www.csrmindset.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus