Miercuri,
08.02.2023
Cer Senin
Acum
-3°C

Spectacole de balet în premieră la Mediaș

Spectacole de balet în premieră la Mediaș

La invitația Primăriei din Mediaș, Teatrul de Balet Sibiu prezintă joi, 24 noiembrie, la Sala Traube, de la ora 18, spectacolele de dans contemporan „The Briefcase” și „Nu mai sunt eu”. Acestea au avut premiera absolută la Sibiu în 13 iulie și s-au bucurat de aprecierea publicului sibian.

Inspirat de Quentin Tarantino și stilul de dans american swing al anilor 1940, Keston Meyer a imaginat pentru coregrafia „The Briefcas” o situație care dă cu totul alte sensuri proverbului „omul potrivit la locul potrivit”. Părăsit de iubită și proaspăt șomer, un tânăr intră din pură întâmplare în posesia unei serviete pline cu bani. Keston Meyer conturează cu umor toate situațiile prin care personajul principal trece din momentul în care intră în posesia servietei cu bani și până în momentul în care gangsterii sunt pe urmele lui, în încercarea de a-și recupera banii.

„Am încercat prin acest spectacol să creez ceva complet diferit de coregrafiile mele precedente. M-am inspirat din stilul de dans American Swing al anilor 1940, am adăugat coregrafiei elemente de teatru – dans, am păstrat romantismul din baletul clasic și sper că am reușit împreună cu colegii mei, cu care am lucrat foarte bine pentru această producție, să creăm o poveste care să placă tuturor spectatorilor noștri, indiferent de vârsta lor” spune Keston Meyer – dansator și coregraf la Teatrul de Balet Sibiu.

„Nu mai sunt eu” este cea de-a doua coregrafie prezentată joi, 24 noiembrie, la Sala Traube. Coregrafia este realizată de tânărul coregraf, în vârstă de doar 22 de ani, Daniel Alexandru Dragomir și este inspirată de operele lui Constantin Brâncuși.

„Am creat acest spectacol pornind de la operele lui Brâncuși. L-am ales pe Brâncuși pentru că este un artist vizual exponent al culturii române, pentru că suntem în anul Brâncuși și am încercat să reinterpretez în dans ideile din spatele operelor lui: masa tăcerii, coloana infinitului, măiastra, pasăre în zbor și poarta sărutului, pentru ca, în final, să îl regăsim din nou pe Brâncuși. Cred că mesajul lui Brâncuși ajunge foarte ușor la public. Mi-ar plăcea totodată ca prin această coregrafie spectatorul să înțeleagă mai bine artistul, indiferent cine ar fi acesta, să înțeleagă mai bine efortul din spatele operei sale”, spune Daniel Alexandru Dragomir, dansator și coregraf.

Biletele pot fi cumpărate de la Sala Traube, iar costul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5 lei pentru copiii până la 14 ani.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus