Miercuri,
25.11.2020
Innorat
Acum
0°C

Peste șase mii de absolvenți ai Facultăților de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie susțin astăzi rezidențiatul

20 Noiembrie 2016 10:04

Peste șase mii de absolvenți ai Facultăților de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie susțin astăzi rezidențiatul

Peste 6.000 de absolvenţi ai Facultăţilor de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie susţin, duminică, examenul de intrare în rezidenţiat. La nivel naţional au fost scoase la concurs aproape 4.000 de locuri şi posturi, scrie news.ro

Concursul de admitere în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, este organizat, duminică, de către Ministerul Sănătăţii, în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara.

Pentru cele 3.381 de locuri şi 462 de posturi scoase la concurs, la nivel naţional, s-au înscris 6.091 de candidaţi. Peste 30 la sută dintre candidaţi susţin examenul în centrul universitar Bucureşti.

Dintre toţi cei care s-au încris la concurs, 4.533 au optat pentru domeniul medicină, 1.062 pentru domeniul medicină dentară şi 496 pentru farmacie.

Concursul din acest an are câteva noutăţi.

Pentru sesiunea 2016, Ministerul Sănătăţii a majorat numărul de locuri/posturi. De asemenea, sunt introduse specialităţi noi -cardiologie pediatrică, gastro-enterologie pediatrică, nefrologie pediatrică, oncologie şi hematologie pediatrică, pneumologie pediatrică, microbiologie clinică şi pedodonţie, iar o serie de specialităţi a căror durată a fost redusă în anul 2010 au fost aduse acum la standarde europene, precizează Ministerul Sănătăţii.

Subiectele s-au deschis la ora 10.

Pentru a putea participa la concursul de rezidenţiat, candidaţii au achitat o taxă de 360 lei. Cuantumul, similar cu cel din 2015, a fost stabilit prin Ordinul Ministrului Sănătăţii, o cotă de maximum 80 la sută din sumele încasate urmând să fie repartizată universităţilor de profil.

Concursul se derulează sub forma de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, pe o durată de patru ore. După o pauză de 15 minute, va începe corectura în săli, iar pentru a depune contestaţii, candidaţii vor avea la dispoziţie 24 de ore. Acestea pot viza, întrebările de concurs, recorectarea lucrărilor sau organizarea concursului.

Răspunsul contestaţiilor se va da în 48 de ore de la depunerea acestora. Punctajul minim de promovare reprezintă 60 la sută din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu şi 150 de tip complement multiplu.

Ocuparea locurilor/posturilor în cele 67 de specialităţi se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.

Afişarea rezultatelor se va face numai după semnarea ordinului Ministerului Sănătăţii de confirmare a rezultatelor.

foto news.ro

Comentarii

1 comentarii

badea gheorghe

Acum 4 ani

Să le dorim să rămână medici specialiti în țară!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus