Bine ați venit la rubrica în care vă prezentăm săptămânal un nou restaurant din orașul Sibiu sau împrejurimi. Un restaurant pe care, la rândul vostru, să îl puteți încerca după bunul plac. În această săptămână, fiți pregătiți să luați o mare țeapă. O jumătate de țeapă, de fapt, o să vedeți imediat de ce.
În urmă cu aproape două săptămâni, în Piața Mare a răsărit o căsuță de lemn, chiar pe terasa restaurantului La Turn. Fiind practic vecini am putut urmări atent progresul și în primele zile de construcție chiar ne întrebam oare ce se va petrece acolo. Firma mult prea țipătoare pentru regulile centrului istoric ne-a rezolvat dilema. Se făcea o hamburgherie, frate. Vis! Aveam și noi McDonalds în centru.
Zis și făcut, cum a venit ocazia cum ne-am repezit să facem testul suprem, să gustăm produsul. Să ne dumirim dacă e o altă kitchoșenie, cum e kurtoșeria din Piața Mică, sau barem în spatele scândurilor de lemn se produce ceva ce să merite disconfortul vizual. Pentru că nu poți face o evaluare sănătoasă încercând un singur produs, am luat trei burgeri din cele patru modele din vitrină. Am sărit peste hamburgerul simplu și am luat: un cheeseburger, un chilliburger și un baconburger. Am vrut să încercăm și ambele tipuri de cartofi prăjiți, simpli sau speciali, până la urmă am zis că cei simpli n-au cum să fie altfel decât simpli, prin urmare am luat doi speciali. Și-o cola.
Mi-am pus baconburgerul deoparte, împreună cu una din porțiile de cartofi speciali și m-am miluit de fomiștii din redacție cu ceilalți doi burgeri. Baconburgerul a fost foarte bun. Două sosuri pe care nu le-am mai prea văzut pe burgeri în alte părți ale orașului, bacon suculent și chifteaua făcută cât de aproape se poate face de medium-rare pe un grill dintr-o chichinetă din Piața Mare. Primește un 8 fără nicio problemă. Cheeseburgerul a dispărut instantaneu în sistemul digestiv al colegului din stânga. Râgâind cu patos, și-a dat verdictul. „Meeeeh, a fost așa... meeeeh, n-a fost cine știe ce”. Chilliburgerul a fost tăiat în două pe motivul clasic. Puține sunt femeile care reușesc să termine un burger întreg. Dacă vreți dovada, cealaltă jumătate este și astăzi în frigiderul redacției. Potrivit stimatei, respectatei, colege de vizavi, carnea a fost nefăcută. A urmat o dezbatere scurtă și intensă pe seama conceptului de medium-rare care oricum nu-și prea avea sensul având în vedere că făcută, nefăcută, oricum a mâncat-o toată.
Și acum, să dezvăluim și țeapa pe care a luat-o fiecare cititor ce a parcurs acest articol până în acest punct. Toată povestea de mai sus s-a petrecut miercuri. Joi a dispărut de pe căsuță firma. Vineri a dispărut căsuța cu totul. Astăzi, acolo mai poți mânca doar frunze aduse de vânt. Pare-se că nu avea autorizație de construcție. Pe pagina de Facebook spun că revin. Dacă revin, merită încercat, zic eu. Acum voi decideți dacă vă luați după autorul necunoscut sau după colegii lui cu fițe.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: La Turn , Piata Mare , Piața Mică
Vizualizari: 12637
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
Jean
Acum 6 ore
Un sibian
Acum 6 ore
Un sibian
Acum 7 ore
Anomis
Acum 8 ore
Dth