Vineri,
12.08.2022
Ploi Scurte
Acum
14°C

Vasile Blaga, trimis în judecată de către DNA în dosarul în care e acuzat de trafic de influenţă

Vasile Blaga, trimis în judecată de către DNA în dosarul în care e acuzat de trafic de influenţă

Procurorii DNA Ploieşti l-au trimis în judecată pe fostul copreşedinte al PNL Vasile Blaga, pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care erau urmăriţi penal fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă. Potrivit procurorilor, care au dispus disjungerea cauzei, în perioada 2011-2012 Blaga ar fi primit în patru rânduri, prin interpus, suma de 200.000 de euro, precum şi 500.000 de euro de la fostul edil, transmite news.ro

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti au dispus, luni, trimiterea în judecată, sub control judiciar a lui Vasile Blaga, la data faptelor secretar general al unui partid aflat la guvernare şi senator în Parlamentul României, pentru trafic de influenţă.

”În perioada 2011-2012, în calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horaţiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenţei prin intermediul inculpatului Ştefan Gheorghe (vicepreşedinte al aceluiaşi partid) asupra unei persoane care a deţinut consecutiv funcţii de conducere la două companii naţionale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horaţiu Bruno să obţină contracte la cele două companii naţionale”, se arată în comunicatul DNA.

Blaga a primit 500.000 de euro prin intermediul lui Gheorghe Ştefan, la acea vreme vicepreşedinte al PDL şi 200.000 de euro printr-un alt intermediar, potrivit procurorilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de a se menţine măsurile dispuse în cauză, respectiv cea a controlului judiciar şi cea asigurătorie.

Totodată, procurorii DNA ”au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor într-un dosar separat faţă de inculpaţii Berdilă Horaţiu Bruno, Ştefan Gheorghe precum şi faţă de alte persoane”.

În 28 septembrie, Vasile Blaga a fost citat la DNA Ploieşti, iar ulterior procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul său şi l-au pus sub control judiciar, pentru trafic de influenţă, faptă pe care ar fi comis-o când era secretar general al PDL.

Fostul lider al PNL Vasile Blaga s-a prezentat, pe 1 noiembrie, la DNA Ploieşti, unde a fost chemat pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că procurorii au pus sechestru asupra unei părţi din averea sa. Procurorii au instituit sechestru asigurător pe bunuri imobile până la concurenţa sumei de 700.000 de euro în dosarul de corupţie al lui Blaga.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Pastorel Abagiu

Acum 5 ani

Alinuța, fata pura, A luat-o peste gura. Cand mai ieri, in pragu serii, Pe Buldog, l-au luat "hingherii"!
Raspunde

Ulise

Acum 5 ani

Pe taxe platim dobanzi penalizatoare ca niste infractori in timp ce indivizii acestia care de mult au incurcat leul cu euro nu platesc nici a zecea parte din ce-au furat .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus