Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Mesajele turiștilor aflați la Sibiu de 1 decembrie. “Ar trebui să fim mai apropiați unul de celălalt” VIDEO

Mesajele turiștilor aflați la Sibiu de 1 decembrie. “Ar trebui să fim mai apropiați unul de celălalt” VIDEO

Ceremonia de depuneri de coroane și jerbe de flori de la sediului Consiliului Dirigent din Transilvania a reunit, pe pietonala Nicolae Bălcescu, câteva zeci de sibieni, dar și mulți turiști.  Oameni, veniți din județul Ialomița sau Mehedinți, au îndurat frigul pentru a-i vedea pe militarii noștri defilând.  Aceștia spun că sunt mândri că sunt români, că ar trebui să ne apreciem mai mult țara și să fim mai apropiați unii de alții.

Doi domni stau foarte serioși în așteptarea militarilor și a fanfarei ce urma să parcurgă întreaga pietonală Nicolae Bălcescu. Nu sunt sibieni, au venit din Ialomița să își petreacă minivacanța de 1 decembrie aici, în apropierea Sibiului. În această dimineața au ales să plece de la pensiunea unde sunt cazați pentru a vedea cum este marcată Ziua Națională în oraș. Sunt din Ialomița și se declară impresionați de Sibiu.

“M-a impresionat ceea ce am văzut astăzi aici, și m-au impresionat și mai tare acești tineri studenți ai Academiei Militare din Sibiu. Cei care nu cred în țara asta ar trebui să își dea seama că fac o greșeală pentru că avem o identitate și este un lucru extraordinar.  O identitate de la Burebista, Decebal, Vlad Țepeș, Mihai Viteazu, care au fost niște patrioți. Din păcate nu se întâmplă același lucru cu cei care ne conduc în momentul de față”, spune Costel.
Și prietenul domnului Costel, tot din Ialomița, spune că îi place la Sibiu, crede în România și îndeamnă oamenii să fie mai uniți.  “Să fim mândri că suntem români. Prin puțină comunicare și socializare eu cred că îi putem convinge și pe cei care nu cred în țara asta că se poate. Ar trebui să fim mai apropiați unul de celălalt, cred că ne lipsește asta”, mărturisește Ștefan.

În capătul celălalt al pietonalei, două tinere se țin de braț și au în mână steagul României. Sunt eleve și au venit, din Mehedinți, în excursie la Sibiu. Spun că le place foarte multe orașul și că ele, cele care reprezintă tânăra generație, sunt mândre că sunt românce.

“Am văzut o parte din paradă și mi-a plăcut, este foarte frumos aici. Noi nu suntem din oraș și ne-am bucurat foarte tare să aflăm că se face paradă de 1 decembrie la Sibiu.  Sunt mândră că sunt româncă și cu toții ar trebui să fim”, spune Denisa.
Cu o maturitate în glas, prietena Denisei spune că deși nu suntem o țară lipsită de probleme, soluții există.  „Deși suntem o țară în care sunt multe probleme  cred că ar trebui să contribuim cu toții cu câte ceva și poate, cândva, o să ajungem cum trebuie”, punctează Andreea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

9 comentarii

Bogdan

Acum 7 ani

Majoritatea care vin din sud in Ardeal si in special in Sibiu sunt incantati de ceea ce vad si vor sa fim mai uniti. Iar cand se intorc acasa voteaza in unanimitate cu ciuma rosie PSD. Cum sa fii mai unit cu unul care voteaza de 26 de ani cu ticalosii aia. Trebuie urgent regionalizare. Sa ne facem noi proiectele noastre si banii sa ramana la noi. Gata cu regatenii. Sa-si vada de-ale lor...
Raspunde

Sibian

Acum 7 ani

Si cu Brasovul ce faci la regionalizare mai Bogdane? Iar sub jugul lor?
Raspunde

cetățeanul turmentat

Acum 7 ani

Să votăm cu USR-ul?
Raspunde

@Bogdan (aka Pisti)

Acum 7 ani

Tu voteaza cu udemereii tai si lasa-ne
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus