Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Gabriel Gheorghe, ALDE: Mi-aş dori să facem din nou Sibiul mare. Să fim din nou uniţi (P.E.)

Gabriel Gheorghe, ALDE: Mi-aş dori să facem din nou Sibiul mare. Să fim din nou uniţi (P.E.)

Gabriel Gheorghe candidează pentru Senat din partea ALDE Sibiu și susține că își dorește mai puțină dezbinare în societate și legi mai simple și taxe mai mici și mai corecte pentru mediul de afaceri.

Aţi lucrat multă vreme în Capitală, director al Corpului de Control al Ministerului Economiei, aţi fost şeful Direcţiei Antifraudă - Anticorupţie al Ministerului Economiei, vicepreşedinte cu rang de secretar de stat al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc. Aţi fi putut candida în Bucureşti. De ce v-aţi întors în provincie?

Gabriel Gheorghe: Răspunsul este foarte simplu! De fapt, eu nu m-am întors, pentru că niciodată nu am plecat. Oriunde m-a dus viaţa, din punct de vedere profesional, gândul meu, familia mea, rădăcinile mele au rămas aici, în Sibiu. Am fost aici, în Sibiu, atunci când Sibiului şi sibienilor le-a fost bine, dar şi atunci când le-a fost mai puţin bine. Şi poate cel mai bine le-a fost atunci când împreună am intrat în Uniunea Europeană, când Sibiul a devenit Capitala Culturală a Europei. Atunci, Sibiul şi sibienii au fost mândri. Au fost cei despre care întreaga lume a vorbit. Atunci, Sibiul a fost mare.

În numele acelui Sibiu v-aţi gândit să candidaţi pentru un loc în Parlament?

Gabriel Gheorghe: Aş fi extrem de onorat să fiu ales de ai mei, de sibieni, să îi reprezint la nivel înalt. Aş simţi că nimic că nu fost degeaba. Dacă Sibiul mi-ar da încrederea, ar fi cel mai măreţ lucru. Mi-aş dori să facem din nou Sibiul mare. Să fim din nou uniţi. Pentru că vedem în jurul nostru cum dezbinarea este cel mai mare defect al naţiunii noastre. Iar fiecare din noi este parte din această naţiune. Schimbarea vine odată cu fiecare dintre noi. Cu fiecare care nu îşi mai doreşte dezbinare.

De ce aţi ales ALDE?

Gabriel Gheorghe: Pentru că cel care conduce ALDE este cel care, prin modul în care a condus Guvernul României, a impulsionat dezvoltarea ţării şi a făcut Sibiul mare, Sibiul pe care mi-l doresc din nou. Datorită alocărilor bugetare de la acea vreme, Sibiul a beneficiat de o „explozie” de bucurie, de frumuseţe, de cultură, de tradiţii, de turişti, de recunoaştere. Cred – şi nu sunt singurul care spune acest lucru – că pe vremea Guvernului condus de Călin Popescu Tăriceanu, România a cunoscut cea mai mare creştere economică, că oamenii au avut cel mai ridicat nivel de trai, că gradul de sărăcie era foarte scăzut. De aceea, am ales să fac parte din această echipă, care îşi doreşte o Românie a oamenilor, nu a grupurilor de interese, o Românie de care să fim mândri.

Aveţi în plan, cred, multe proiecte de lege. Să presupunem că mâine este ziua când aflaţi că aţi câştigat un mandat de senator. Care va fi primul proiect pe care vă gândiţi să îl supuneţi aprobării colegilor dumneavoastră?

Gabriel Gheorghe: Primul proiect la care mă gândesc ar fi cel cu privire la impozitarea forfetară a afacerilor mici, astfel încât să se simplifice relația acestora cu Fiscul. Mai puține declarații către instituțiile statului și o evidență contabilă mai ușor de condus. Consider că astfel s-ar reduce evaziunea fiscală pe acest segment, iar administratorul afacerii i-ar aloca mai mult timp și, implicit, ar reuşi o dezvoltare a acesteia.

De asemenea, voi susține proiecte care să ajute la dezvoltarea continuă a Sibiului. Ca de exemplu, proiectul „Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019” va beneficia de susținere din partea ALDE și sunt convins va ajuta Sibiul să se facă din nou cunoscut în lumea largă. Când zic acest lucru, fac o comparație cu proiectul „Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007”, ale cărui beneficii sunt evidente.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

18 comentarii

Bebe

Acum 7 ani

Mai bebe n ai vrea tu sa ne spui cum adunai banii de la oamenii de afaceri din Sibiu. Benzinari-eur.ana.Aral. Constructori.borgghina. Comercianți. Ambient. Hoteluri și pensiuni. Hilton și domeniul orlandea. Case de schimb valutar. Cornel. Și acum ești fata mare. N ai vrea tu sa ne spui cate concedii faci pe an și în ce tari exotice mergi o data la.2 luni. Îți dau o veste proasta. Maxim 1% vei obține. 100 de pensionari nu însumează pensia ptr a plăti o geana LV a doamnei cu ML alb perlat. Putem continua dacă vrei....
Raspunde

Andrei

Acum 7 ani

Domnule Gabita, ca ai avut și tu acum doi ani un rang , dar n-ai fost destul de deștept încât sa ți-l și păstrezi așa ca ai căzut ,și acum ai ajuns un flustrat fără bani care locuiește unde locuiește , și e dintr-un împrumut in altul.
Raspunde

Bebe

Acum 7 ani

Mai.am.un răspuns...de ce s a întors în Sibiu. În București lua 0,01 %. Aici va lua 1%
Raspunde

(-)

Acum 7 ani

Deviza voastră "Daca noi spaguim ceilalți de ce sa n-o faca?"
Raspunde

Tu es stultior quam asinus

Acum 7 ani

Pai mai nene, niciodata nu a fost un oras mare ca populatie, dar cu siguranta MULT mai civilizat ca acum, ma refer ante '47 si mai ales ante 1918 !
Raspunde

Bravo

Acum 7 ani

Idioti. Vicepresedinte cu rang se Subsecretar de stat si imbecililor, candideaza la senat nu la camera deputatilor. Dar voi ciobani mioritici sunteti niste dobitoci
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Daca sibienii sunt "ciobani mioritici", tu esti magarul de la stana ...
Raspunde

Marius

Acum 7 ani

Votati hotia, votati coruptia, votati PENALI = votati ALDE !
Raspunde

Marius

Acum 7 ani

ALDE, 12 candidați penali Nu mai puțin de 12 candidați incluși pe listele ALDE au probleme cu legea. Însuși Călin Popescu Tăriceanu, actualul președinte al Senatului, este trimis în judecată într-un dosar pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. E vorba de dosarul în care a fost audiat ca martor de procurorii care anchetau retrocedarea ilegală a fermei Băneasa și a pădurii Snagov. Tăriceanu candidează pentru un nou mandat de senator în București. Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului, a fost trecut pe listele ALDE Argeș la Senat. Fostul social-democrat a fost trimis în judecată pentru luare de mită și abuz în serviciu. Gigi Chiru, condamnat în 2015, în primă instanță, la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru mită electorală, a fost trecut pe lista ALDE Constanța la Senat. Gigi Chiru este acuzat că le-a lăsat în poștele alegătorilor din Constanța tichete valorice medicale. Senatorul Mircea Banias, primul pe lista ALDE Constanța pentru Camera Deputaților, a fost achitat de Instanța Supremă într-un dosar penal privind importuri ilegale din Portul Constanța, dar decizia nu este definitivă. Probleme și cu deputatul Steluța Cătăniciu. Pe numele acesteia există o decizie definitivă de incompatibilitate pentru conflict de interese. Acum candidează pentru un nou mandat de deputat, fiind prima pe lista ALDE Cluj. Senatorul Ion Ariton vrea acum un nou mandat în Parlament, dar de deputat. Este primul pe lista ALDE Sibiu la Camera Deputaților. Fostul ministru al Economiei a fost trimis în judecată în dosarul Gala Bute, alături de Elena Udrea și alți inculpați. Varujan Vosganian candidează la Iași pentru Camera Deputaților, deși este urmărit penal în dosarul Poșta Română. În alt dosar, cel al gazelor ieftine, Vosganian a scăpat de urmărirea penală, fiind salvat de colegi. Salvat de colegi de urmărirea penală în dosarul ASF, Daniel Chițoiu, fost ministru de finanțe, țintește un mandat de deputat de Neamț. Un alt fost ministru, Ovidiu Silaghi, speră să ajungă deputat, deși este urmărit penal pentru trafic de influență. Senatorul Eugen Durbacă vrea un mandat de deputat. Este primul pe lista ALDE Galați. Este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu într-un dosar disjuns din cel al deputatului Mihail Boldea, care a fost trimis în judecată după ce ar fi obținut ilegal un teren de 40 de hectare în Galați. Ilie Niță deschide lista ALDE Suceava la Senat, chiar dacă este cercetat pentru mai multe infracțiuni. Senatorul Dian Popescu este primul pe lista ALDE Gorj la Camera Deputaților, deși a fost condamnat în 2014 la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.
Raspunde

ioan

Acum 7 ani

Atunci ce-i de facut? Simplu: votati Alianta Noastra Romania!!
Raspunde

...

Acum 7 ani

Sau Usereul!
Raspunde

jonyjon

Acum 7 ani

Penalii astia fura si sloganul (de la Trump). Auzi, Make Sibiu great again.
Raspunde

Pastorel Abagiu

Acum 7 ani

Prea va îmbătați cu apa chioara Cand vine vorba despre tara. De asta, a-nteles vecinu' Ca-i musai sa ascundă vinul.
Raspunde

Nea costel

Acum 7 ani

Votati Alde si Ariton cu Bebe vor amaneta Sibiul.
Raspunde

Marius

Acum 7 ani

Stirea cum ca Dacian Ciolos ar fi fiul lui Soros a fost inventata de un candidat ALDE din Tg Jiu si sharuita masiv pe un grup al sustinatorilor Antena3 !!! https://lucianmindruta.com/2016/12/06/unde-duc-firele-stirii-false-cu-ciolos-fiul-lui-soros/
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, ok, Știrea e falsa, da' cu ce schimba asta datele problemei?
Raspunde

m

Acum 7 ani

Oricum, nu inteleg de ce ar fi rau daca ar fi fiul lui Soros. Soros e foarte ok, promovează cauzele progresiste, nu ca putinistii care sunt împotriva lui si care isi doresc sa fie slugile dictatorilor, nu cetateni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus