Vineri,
28.01.2022
Ninsori Usoare
Acum
-2°C

Speranță prin artă pentru bolnavii cu afecțiuni psihice

Speranță prin artă pentru bolnavii cu afecțiuni psihice

Club Rotaract şi Club Rotary Sibiu, în colaborare cu Asociația Spitalului de Psihiatrie "Dr.Gh.Preda“ şi Spitalul de Psihiatrie "Dr.Gh.Preda“ din Sibiu, organizează expoziţia de pictură, desen, ceramică şi articole decorative ”Speranță prin Artă”. Evenimentul, aflat la a IX-a ediției, va avea loc luni, 12 decembrie, începând cu ora 18, la Biblioteca Astra.

Expoziţia cuprinde lucrări realizate în Atelierul de Ergoterapie din cadrul Spitalului de Psihiatrie „Dr.Gh.Preda“. “Atelierul de ergoterapie este un cadru complex de susţinere a procesului de resocializare a beneficiarilor de servicii psihiatrice. Ergoterapia sau « terapia prin activitate » dă posibilitatea pacientului să se exprime prin intermediul materialului şi al activităţii propriu-zise, să relaţioneze cu ceilalţi şi cu el însuşi, să se reintegreze în realitatea concretă. În prezent, compartimentul de ergoterapie din cadrul Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda” Sibiu cuprinde următoarele ateliere în care îşi desfăşoară activitatea atât pacienţii spitalizaţi, cât şi pacienţii din ambulatoriu: atelier de artizanat-croitorie, broderie, atelier de pictură, sculptură, modelaj în ceramică, împletituri textile, decoraţiuni florale, atelier de informatică”, transmit organizatorii.

Fondurile care vor fi strânse în urma expoziției vor fi donate Spitalului de Psihiatrie din Sibiu.  “Banii strânşi în urma vânzării lucrărilor vor fi donaţi spitalului pentru ajutorarea la reinserţia psihosocială, creşterea abilităţilor sociale, dezvoltarea relaţiilor interumane, reabilitare socială şi vocaţională şi continuarea realizării lucrărilor”, mai adaugă organizatorii.

Clubul Rotary este o asociaţie internaţională cu peste 1.2 milioane de membri organizaţi în aproximativ 34.000 de cluburi locale. Obiectivele clubului sunt aplicarea unor înalte standarde de etică în afaceri, recunoaşterea şi promovarea persoanelor de valoare dintr-o varietate domenii, întreprinderea de acţiuni comunitare şi internaţionale care să pună la loc de cinste egalitatea între rase, pacea şi toleranţa. Aflate în coordonarea Rotary Intl., Rotaract (vârste cuprinse între 18-30 de ani) şi Interact (vârste cuprinse între 14-18 ani) sunt cluburi de tineri care organizează activităţi ce au ca scop dezvoltarea personală a membrilor cluburilor dar şi deservirea comunităţii locale.

Evenimentul este susţinut şi sprijinit de către Biblioteca „Astra” Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu şi Uniunea Artiştilor Plastici din Sibiu.

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus