Marţi,
18.01.2022
Innorat
Acum
-1°C

Cazan & co: joaca de-a politica

În ultimii ani, liberalii sibieni s-au jucat cu politica. Acesta e cel mai bun cuvânt de folosit, din moment ce – de exemplu – în campania electorală ce tocmai s-a încheiat s-au dus să promită apă și canal într-un sat unde exista deja apă și canalizare.

Mircea Cazan și compania, sub privirile îngăduitoare ale Ralucăi Turcan, au devenit încet-încet ceea ce promiteau să combată: pesediști. Adică o listă lungă de grupuri-grupulețe, adunate pe criterii de interes personal și unde șeful decide pentru toți. Doar că liberalii sibieni au mai cules o mare meteahnă, pe care pesediștii o ascund sub plapuma socialismului: cinismul. Mândri de orientarea lor de dreapta, văzută ca un dat, nu ca o însușire pentru care să lupți, liberalii lui Mircea Cazan, Nicolae Neagu și Raluca Turcan au privit de undeva de sus poporul. Au tunat și fulgerat împotriva PSD, au aruncat pe ei toate relele și au promis marea cu sarea, de la înălțimea unui fals eșafodaj de dreapta. Într-adevăr, Sibiul e de dreapta. Și va vota dreapta atâta timp cât i se va oferi o minimă fărâmă de încredere că va primi undițe, nu pungi cu făină și ulei. Au căutat sibienii această umbră a unei puteri politice de dreapta până și în struțo-cămila USL, în al cărui drept au ștampilat copios. Acum, au votat USR, chiar dacă partidul nu și-a asumat o orientare politică clară. Dar, prin atitudine, au lăsat să se înțeleagă faptul că ar exista ceva undițe în sediul de partid în grabă încropit.

Scriu acest text cu mult înainte ca numărarea voturilor din secțiile de vot ale Sibiului să fie finalizate. Și e posibil ca PNL să nu fie, totuși, depășit de USR la Sibiu. Dar asta se va întâmpla doar pentru că cei de la USR nu au apucat să stea de vorbă cu mai mulți sibieni, să le explice un nou mod de a face politică. Unul mai cinstit și mai dezinteresat de propria persoană, adică așa cum promiteau liberalii și democrații (reuniți acum în același PNL) în urmă cu 12 ani.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Marius Giupana

Acum 5 ani

Basisti, bai Traiane, cum pla mea uitati toti trecutul vitei aleia?! Cum?!
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, "dreapta" adevarata n-a votat USR-ul, ca aia n-au doctrina, n-au program...."Dreapta" adevarata a stat acasa. Daca Uca noasta' Mirculicu si toata sleahta au puterea sa-si recunoasca infrangerea, isi vor da demisia permitand filialei judetene locale sa se reconstruiaca din temelii "noi" vom veni sa "punem umarul" Cine are urechi de auzit, sa auda!....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus