Joi,
18.08.2022
Partial Noros
Acum
29°C

Adrian Hădean și cursanții lui au gătit pentru copiii din centrul de plasament Gulliver, în prag de Crăciun

Adrian Hădean și cursanții lui au gătit pentru copiii din centrul de plasament Gulliver, în prag de Crăciun

Cei 10 tineri sibieni care urmează cursurile Școlii de Bucătari Adi Hădean și-au pus, ieri, pentru prima data șorțurile și au gătit, în echipă, un meniu complet. Nouă ore au stat  în bucătăria cantinei studențești, unde, îndrumați de chef Adi Hădean au gătit pentru 41 de copiii din centrul de plasament Gulliver. Copiii s-au bucurat de momentul de colinde pregătit de profesorii ULBS, dar și de darurile Moșului, oferite de Asociația Rotary Club Sibiu.

Cursanții au intrat de la ora 10 în bucătărie, unde cu emoții au pregătit cina pentru oaspeții lor speciali. Pentru primul fel s-a gătit o supă cremă de țelină și cartofi, cu semințe de dovleac prăjite. La felul doi oaspeții au mâncat friptură de porc, cu legume coapte și cu un sos din legume arse. Seara a fost îndulcită de un desert, și anume, un ștrudel cu măr, sos de zmeură și un piure de mango.

adrian-hadean

“Teoretic ai foarte mult timp pentru trei feluri de mâncare, dar este foarte puțin timp pentru 10 copii care nu au mai făcut asta. Ei sunt încă în perioada de pregătire teoretică și mai au puțin până o să înceapă practica, până o să se obișnuiască cu maniera de lucru dintr-o bucătărie de restaurant. Astăzi și-au luat pentru prima dată un duș rece pentru că a fost complicat pentru ei, deși am gândit un meniu foarte simplu, nu cu operațiuni foarte multe, dar este o muncă fizică foarte grea. Au mâncat din picioare la prânz, foarte puțin. În rest au muncit. Au avut și emoții pentru că noi nu am mai lucrat împreună și au încercat să se ajusteze după așteptări. În realitate eu nu am nicio așteptare de la ei. Sunt foarte încântat de modul în care au participat, sunt niște copii buni”, spune Adrian Hădean.
Ziua de ieri a fost una emoționantă pentru tinerii învățăcei, mai ales că printre cursanții Școlii de Bucătari Adi Hădean se află copii din Centrul de Plasament care au fost incluși în acest proiect și care au avut acum șansa, pentru prima dată, să gătească pentru colegii lor din Centru.

hadean-cursanti-mancare

 

Ioan este  obișnuit cu ceea ce înseamnă bucătăria, lucrând ca patiser, însă spune că mai are multe de învățat pe partea  de gastronomie. Cursul cu Adrian Hădean este foarte important pentru mine, vreau să învăț cât mai multe despre gastronomie. Vreau să muncesc”, a spus tânărul.

Andreea este studentă la Facultatea de Știinte Agricole, Industrie Alimentară si Protecția Mediului și pasionată de bucătărie.  Ieri,  a gătit, cu emoții și pentru prima dată în echipă, iar ei i-a revenit sarcina să se ocupe de desert, dar și-a ajutat și colegii în realizarea celorlalte preparate.

 “A fost pentru prima dată când am gătit în echipă și alături de un bucătar profesionist. A fost solicitant, am avut emoții. Însă a fost o experiență super interesantă. Ținând cont de profilul la care sunt și că îmi place, asta aș vrea să fac pe viitor”, spune Andreea.
Copiii din centrul de plasament au fost încântați de mâncare și de tot ceea ce s-a pregătit pentru ei. “M-am simțit foarte bine în seara asta, mi-a plăcut mâncarea. Felul doi mi-a plăcut mai mult, mi-a plăcut carnea că a fost foarte rumenită. De asemenea și cartofii au fost foarte buni”, spune lldico.

Ghoerghiță, pasionat de karate, spune că a alergat după carnea pe care a mâncat-o, fiind nevoit să fugă de la antrenamente. Însă nu regretă, i-au plăcut toate cele trei feluri de mâncare.

 “Am întrerupt antrenamentul de karate pentru a veni, dar a meritat. Cel mai mult mi-a plăcut carnea, a fost foarte bine gătită. Si supa cremă mi-a plăcut, pentru că a fost ceva nou pentru mine”, spune tânărul.
Școala de Bucătari este un proiect al Asociației „Adi Hădean” care își propune să ofere șansa unor tineri pasionați de gastronomie, aflați la început de drum, să dobândească cunoștințe teoretice, dar și practice care să-i ajute să se angajeze cu succes în domeniul culinar. Școala de Bucătari Sibiu este un proiect desfășurat în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga, care prin Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, a demarat începând cu luna noiembrie cursurile de teorie, punând la dispoziție infrastructura necesară derulării cursurilor și cadrele didactice de specialitate.

secundare-2

hadean-9 hadean-copii

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus