Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Ciprian Ciocan și Constantin Necula, premiați la Oamenii Timpului

Ciprian Ciocan și Constantin Necula, premiați la Oamenii Timpului

Sibienii Ciprian Ciocan și Constantin Necula s-au numărat printre cei zece laureați ai galei “Oamenii Timpului”, desfășurate sâmbătă seară la Iași.

Ciprian Ciocan (foto, mijloc) a primit premiul la categoria Societate civilă. Juriul a motivat alegerea prin acțiunile sibianului: crearea Fondului „Științescu”, proiect dedicat educației alternative, implementarea programului de finanțare „Științescu Sibiu 2.0”, inițierea SemiMaratonului din Sibiu în 2016, un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală.

La Diplomație publică a câștigat Constantin Necula, pentru că a devenit o sursă de inspirație și una dintre cele mai influente voci ale Bisericii, prin conferințele și dialogurile pe diferite teme susținute în toată țara, așa cum a susținut juriul. Din comisia de jurizare au făcut parte, de asemenea, doi sibieni: scriitorul Radu Vancu și directorul Teatrului Național “Radu Stanca”, Constantin Chiriac.

Ceilalți opt câștigători au fost Mircea Cărtărescu, pentru Literatură, la Arte, Remus Azoiței, pentru Educație și cercetare, Sergiu Pașca, la Memorie și istorie,  Tudor Sălăgean, la categoria Jurnalism, Paul Radu, pentru Tinere valori, echipa care a creat ochelarii pentru nevăzători Mitra (Tudor Popa, Adrian Conete, Diana Canghizer, Miruna Gafencu, Alex Simion), la Sănătate, Adrian Săftoiu, pentru implicarea în analiza micromediului din tumorile tractului digestive, iar la Antreprenoriat, Dan Drăghici.

Campania „Oamenii Timpului” este un proiect al Asociației Revistei Timpul și beneficiază în 2016 de o recunoaștere extraordinară din partea unora dintre instituțiile-emblemă ale României. ASR Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei Române, a acordat Înaltul Patronaj Galei „Oamenii Timpului”. De asemenea, Campania „Oamenii Timpului” beneficiază de patronajul Ministerului Culturii.

Foto: Facebook, Corneliu Birtok-Baneasa

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus