Luni,
28.11.2022
Ceata
Acum
0°C

Trei consiliere locale desemnate să monitorizeze activitatea colectării deșeurilor

Trei consiliere locale desemnate să monitorizeze activitatea colectării deșeurilor

În ultima ședință ordinară din acest an, Consiliul local Sibiu a înființat o comisie pentru ”urmărirea modului de desfășurare a activității de salubrizare în municipiul Sibiu de către operatorul delegat – SC Soma SRL”.

După cum era anunțat încă de la lansarea unei astfel de idei, membrii comisiei sunt din fiecare formațiune reprezentantă în forul legislativ local. Iar în ședința de miercuri după-amiază, au fost nominalizate și votate drept membre ale acestei comisii Gabriela Brunchea (PNL), Mery Claudia Sîmtion (PSD) și Ekaterina Annemarie Fazakas (FDGR).

”Comisia va studia documentația de atribuire, oferta declarată câștigătoare a licitației și contractul încheiat pentru delegarea activității de salubrizare în municipiul Sibiu, iar în situația în care apreciază ca necesar, va efectua și deplasări în teren în vederea verificării modului de implementare și executare a contractului. Concluziile studiului vor fi înaintate reprezentantului UAT Sibiu în cadrul adunării generale a ADI Eco Sibiu, domnul viceprimar Pop Răzvan, pentru a fi prezentate atât asociației, cât și operatorului”, a citit Ioan Stroie, președintele ședinței de miercuri, din proiectul de hotărâre adoptat în unanimitate.

La recitit

Înființarea acestei comisii vine ca urmare a mai multor disfuncționalități sesizate la demararea proiectului de colectare selectivă. Cu toate acestea, trebuie precizat că documentele indicate a fi studiate de către noua comisie ar fi trebuit să fie deja cunoscute aleșilor locali. În aprilie anul trecut, consilierii locali votau în unanimitate adoptarea documentației de atribuire pe baza căreia a fost organizată licitația câștigată, în cele din urmă, de Soma (citiți aici hotărârea adoptată atunci de consilieri). Iar această documentație este parte a contractului semnat cu firma băcăuană, contract în care parte semnatară este și ”Municipiul Sibiu, prin Consiliul local Sibiu”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Driver

Acum 5 ani

Sa vina sa vada ce??? NIMICUL. Tomberoanele, prost amplasate peste locurile de parcare, au gaurile de acces foarte mici. Si daca ai vrea sa introduci ceva inlauntru, nu poti. Tot timpul sunt pline. Mai ales cele de plastic si carton. In jur e multa murdarie si gramada de tigani care cauta ... ceva. Bani risipiti aproape degeaba pe firme fantoma si pe ineficienta. Bine ca tacem. (!?)
Raspunde

Sibiu

Acum 5 ani

Am si eu o intrebare pentru acesti consilieri-cind se va infinta o comisie pentru a verifica cum societatea agreata de madam Fodor respectiv sc Schuster executa curatenia orasului pentru care lunar primeste 450000 de lei.Sau daca Sibiul arata mai rau ca oricind din acest punct de vedere nu conteaza atata timp cat aceasta societate este agreata de forumul german si de primarita.Cred ca o investigatie nu a consilierilor locali ci a DNA ar aduce multe clarificari si ar dovedi legaturile dintre aceasta societate si primarita,oameni din aparatul primariei si chiar consilieri locali.Ar fi interesant ca DNA sa cerceteze pe baza a ce semnaturi sau platit de mai multi ani sume imense acestei societati fara ca in oras sa se faca curatenie.
Raspunde

Gargantua

Acum 5 ani

Ssst.....ca faceti valuri .....:)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus