Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
7°C

Muzică Jazz la Concertul de Anul Nou de la Sibiu

Muzică Jazz la Concertul de Anul Nou de la Sibiu

Concertul de Anul Nou de la Sibiu aduce mai aproape de spectatori atmosfera fascinantă a muzicii Jazz. În compania solistei Christiana Uikita se vor auzi secvenţe de Jazz cântate de peste 100 de ani de mari cântăreţi precum Frank Sinatra, Natalie Cole sau Ella Fitzgerard. Evenimentul va avea loc în 31 decembrie 2016 şi 1 ianuarie 2017, la Sala Thalia din Sibiu, de la ora 18.

Prin acest eveniment, organizatorii aduc la Sibiu o atmosferă de fericire, dans şi exuberanţă, în încercarea de a-i face pe spectatori să uite pentru două ore de grijile şi problemele cotidiene şi să ciocnească la sfârşitul spectacolului un pahar de vin spumant.

„Muzica de Jazz este una foarte aparte în repertoriul unui muzician, din păcate însă prea puțin cunoscută la noi în ţară. Piesele din programul Concertului de Anul Nou au fost compuse în urmă cu peste 100 de ani în America şi cântată rând pe rând de celebri muzicieni, de ansambluri şi orchestre senzaţionale care, chiar fără o educaţie aparte, reușeau concerte fenomenale încântând publicul prin talentul lor nativ, mai întâi în America pentru ca apoi să pună stăpânire şi pe Europa” , spune Andrei Marcovici, coordonatorul artistic al evenimentului.

Alături de Sibiu Big Band şi Christiana Uikiza, pe scena Sălii Thalia va mai urca și chitaristul Rareş Popsa. Născut la Sibiu, acesta a absolvit Liceul de Artă din localitate, iar începând din 1998 şi până în 2004 urmează cursurile Academiei de Muzică din Trossingen, Germania la sectia chitară clasică.  În 2001 câştigă, alături de cvintetul „Zero Hour“, celebrul concurs internaţional de Nuevo Tango „Astor Piazzolla“ din Castelfidardo, Italia. Devine membru permanent al ansamblului Operassion şi al Tango Music Award Orchestra din Stuttgart. În 2015 devine membru permanent al Contemporary Big Band Project, un ansamblu care reuneşte cei mai importanţi muzicieni de jazz din sud-vestul Germaniei şi Elveţia.

Biletele pentru Concertul de Anul Nou au fost puse în vânzare în reţeaua eventim (Librăriile Humanitas, magazinele Orange, Germanos, Vodafone) şi online, pe eventim.ro. Preţul unui bilet este de 50 şi 75 lei în funcţie de locul din sală.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus