Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Peste 450 de poliţişti sibieni, la datorie pentru un Revelion în siguranță

Peste 450 de poliţişti sibieni, la datorie pentru un Revelion în siguranță

În perioada 31 decembrie 2016 - 2 ianuarie,  peste 450  de poliţişti vor acționa, suplimentar față de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea  unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor care acționează în această perioadă, aproape 260 sunt de la structurile de ordine publică, circa 100 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Totodată,  polițiștii Serviciului Rutier vor acționa atât pe linia fluidizării traficului rutier în zonele turistice și comerciale aglomerate, cât și pentru prevenirea și combaterea cu fermitate a încălcării normelor rutiere astfel încât participanții la trafic să se deplaseze în deplină siguranță pe toate drumurile din județ. Polițiștii vor folosi 36 de autospeciale, dintre care 17 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Poliţiştii sibieni recomandă tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie pentru a petrece Sărbătorile de iarnă în siguranţă: 

  • Nu consumaţi băuturi alcoolice pe stradă! Fapta constituie contravenţie şi, totodată, vă poate induce un comportament agresiv. În astfel de situaţii, de regulă, de la o banală ceartă se ajunge la loviri sau vătămări. Consumând alcool în exces veţi avea şi o capacitate de reacţie redusă şi puteţi deveni cu uşurinţă victima unei infracțiuni sau a unui accident rutier.
  • Evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoane necunoscute sau în stare de ebrietate și nu ripostaţi la agresivitatea lor verbală.
  • Dacă sunteți martorii unor manifestări violente, anunţaţi imediat Poliţia!
  • Pentru protecția autovehiculului, polițiștii vă recomandă ca atunci când vă parcați autoturismul să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi apoi că l-aţi încuiat.
  • Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete.
  • Dacă aveți de făcut deplasări cu autoturismul, adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic și nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare.
  • Polițiștii că atrag atenția să nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice și să folosiţi centura de siguranţă.
  • Este recomandat să nu conduceți dacă vă simţiţi obosiţi și să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele. Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte!

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 511

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus