Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

11 traficanți de persoane și cămătari prinși în județul Sibiu

11 traficanți de persoane și cămătari prinși în județul Sibiu

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Sibiu și procurorii DIICOT - BT Sibiu, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, anunță că au destructurat o grupare infracțională specializată în trafic de persoane și camătă. În acest sens au fost efectuate joi șase percheziții domiciliare, iar 11 persoane cercetate au fost conduse la audieri.

Potrivit unui comunicat IGPR transmis joi AGERPRES, cele 6 percheziții domiciliare au fost derulate în localitățile Mediaș și Blăjel, din județul Sibiu. La activități au participat și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba-Iulia, de la Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, precum și jandarmi.

Potrivit sursei citate, din cercetări a reieșit că 11 membri ai grupării ar fi recrutat persoane cu o situație materială precară, în special din localitățile rurale din județele Sibiu și Mureș, pe care ulterior le-ar fi transportat în Italia, în zona localității Roma.

Odată ajunse în Italia, victimele ar fi fost obligate să practice cerșetoria, fiind în permanență supravegheate de membrii grupării, care le-ar fi impus condiții stricte. Foloasele materiale obținute în urma cerșitului ar fi fost însușite de către membrii grupării.

”Persoanele traficate, care practicau cerșetoria, ar fi fost instruite de cei în cauză cum să 'ceară', cum să se îmbrace (sărăcăcios), cum să se poarte (să adopte o atitudine umilă, să plângă, etc.). Până în prezent au fost identificate 9 persoane vătămate, care ar fi fost exploatate în Italia, unde au fost găzduite în imobile părăsite sau în locuințe improvizate, precizează comunicatul IGPR”, se arată în comunicatul citat.

Principalul mijloc prin care membrii grupării controlau persoanele traficate este sistemul 'sclavie cauzată de o îndatorare'. Aceștia fie ar fi perceput dobânzi exorbitante persoanelor cărora le împrumutau bani, sume pe care acestea evident nu le puteau plăti, fie le-ar fi cerut să plătească sume exagerate pentru transportul până la destinație, în speță Italia, costuri exagerate de hrană, cazare și haine.

Din cercetări a reieșit că banii obținuți din practicarea cerșetoriei pe teritoriul Italiei ar fi fost transferați membrilor grupării care se aflau în România, prin intermediul unor servicii de transfer rapid de bani, fie de către persoanele exploatate, fie de către membrii grupării care le supravegheau pe teritoriul Italiei.

De asemenea, au fost puse în aplicare 30 de citații și mandate de aducere cu privire la persoane vătămate și martori, respectiv persoanele cercetate, ce urmează a fi audiate la sediul DIICOT — BT Sibiu, mai evidențiază comunicatul menționat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

johnny b.

Acum 7 ani

degeaba se mai chinuie politistii si DIICOT-ul. O sa le dea drumul Dragnea si PSD-ul.
Raspunde

siceidaca

Acum 7 ani

nu-i nimik vine amnistitia si scapam de proces fraerilor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus