Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Școala ”Regina Maria” – mansardată, urmează extinderea școlii ”Nicolae Iorga”. ”Toate solicitările școlilor au fost bugetate”

Școala ”Regina Maria” – mansardată, urmează extinderea școlii ”Nicolae Iorga”. ”Toate solicitările școlilor au fost bugetate”

Primăria Sibiu anunță cu bugetul alocat instituțiilor de învățământ în 2017 va fi de câteva ori mai mare decât cel de anul trecut. În afara construirii noului sediul al Liceului de Artă, anul acesta va mai începe mansardarea unui corp al Școlii ”Regina Maria” și proiectarea extinderii Școlii ”Nicolae Iorga”. În plus, sunt anunțate proiecte pe fonduri europene pentru mai multe școli, plus două noi creșe.

Corpul ”din spate” al școlii ”Regina Maria” urmează a intra în lucrări din acest an, anunță conducerea Primăriei Sibiu. Astfel, vor rezulta spații cu o suprafață de aproximativ 600 de metri pătrați, în care vor fi amenajate șase noi săli de clasă. ”Am spus și în campania electorală că preocuparea mea va fi și situația școlilor unde se fac cursuri și după-amiaza. La Școala «Regina Maria» sunt șase clase care urmează cursuri de după-amiaza”, declară Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu. Proiectul referitor la ”Regina Maria” este în faza lansării procedurii de atribuire a proiectării și execuției. ”Lucrările cuprind ridicarea zidăriei, construcția acoperișului în două ape, amenajarea scărilor care leagă mansarda de etajele inferioare și amenajările interioare. Lucrările au o valoare estimată de 2,8 milioane lei (fără TVA) și urmează să fie contractate prin procedură de achiziție”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu.

Din fonduri europene: Școala ”Nicolae Iorga” și două noi crește

Una din școlile la care elevii trebuie să vină la cursuri și după-amiaza, din lipsa spațiilor de învățământ, este Școala ”Nicolae Iorga”, de pe strada cu același nume din cartierul Hipodrom. Pentru a crea condițiile desfășurării cursurilor doar în prima parte a zilei, administrația locală intenționează extinderea spațiilor de învățământ și ridicarea unei săli de sport. Aceste investiții ar urma susținute din fondurile europene alocate Sibiului ca pol de dezvoltare urbană (aproximativ 33,4 milioane de euro pentru exercițiul bugetar 2014 - 2020). Primăria arată că, deocamdată, liniile de finanțare pentru astfel de proiecte nu au fost deschise, dar reprezentanții administrației ”doresc să fie pregătiți”. Prin urmare, în cursul acestui an va fi comandat studiul de fezabilitate al acestei investiții.

Și tot din fonduri europene, administrația locală intenționează ridicarea a două noi creșe: una incinta Școlii Gimnaziale nr. 1 de pe strada Hațegului și una în incinta grădiniței nr. 36 (str. Constructorilor). Pentru accesarea acelorași surse de finanțare, administrația locală va pregăti studiile de fezabilitate pentru reabilitarea energetică a imobilelor în care funcționează alte patru unități de învățământ: Liceul ”Constantin Noica” (str. Oștirii), Școala gimnazială nr. 21 (str. Luptei), Școala gimnazială nr. 1 (str. Hațegului) și Școala gimnazială ”Radu Selejan” (str. Șoimului).

Conducerea Primăriei arată că proiecte de extindere ale spațiilor de învățământ și construire de săli de sport ar putea să mai apară în vederea accesării de fonduri europene.

Buget de trei ori mai mare

Anul trecut, pentru investiții, reparații curente și obiecte de inventar, Primăria a alocat unităților de învățământ suma de aproximativ 16,2 milioane de lei. În bugetul pe anul în curs, alocările vor depăși 50 de milioane de lei, anunță primarul Astrid Fodor. ”Serviciul Școli din cadrul Primăriei a făcut o inventariere a situației de la fiecare unitate de învățământ în parte, pentru a nu mai auzi că nu s-au alocat bani sau «nu ni s-a cerut nimic». Astfel, aproape toate solicitările venite din partea unităților de învățământ – cu excepția celor aberante – au fost bugetate”, declară primarul Astrid Fodor. Ea susține că, pentru a se asigura de faptul că banii alocați vor și fi cheltuiți, contractele de management încheiate cu directorii de instituții de învățământ au fost modificate. ”Le-am precizat clar că banii trebuie cheltuiți până la 15 septembrie. Cu siguranță vor fi și excepții, acolo unde sunt lucrări mari, dar acestea nu trebuie să reprezinte regula”, mai spune Astrid Fodor.

Lista celor mai importante lucrări noi sau în continuare Sursa: Primăria Sibiu

- Reabilitarea și extinderea clădirii în care va funcționa Liceul de Arte (fostul cămin al Colegiului Economic G. Barițiu) - Finalizarea construcției noii grădinițe de pe strada Hațegului - Mansardarea parțială a clădirii Școlii Regina Maria - Reabilitarea sălii de sport a Colegiului Național Gh. Lazăr - Amenajarea termosistemelor la grădinița nr. 15 (str. Gladiolelor), grădinița nr. 33 (str. Artileriștilor), grădinița Elefănțelul Curios (Al Haiducului), grădinița Căsuța Poveștilor (str. T. Laurian), grădinița 36 (str. Constructorilor) - Reabilitarea fațadei școlilor gimnaziale nr. 2 (str. Avram Iancu) și nr. 8 (str. Lupeni) - Reabilitarea atelierului școală al Colegiului Tehnic Independența - Proiectarea pentru reabilitarea sălilor de sport aparținând Școlii gimnaziale nr. 1 (str. Hațegului) și școlii I. Slavici (str. Macaralei)

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2017/01/19/noul-liceu-de-arta-va-costa-66-mil-de-euro-ne-uitam-dincolo-de-modelul-clasic-educational-foto/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

a

Acum 7 ani

marirea parcarilor pentru parintii care isi aduc copii cu masina la scoala nu ar trebui si ele mansardate?
Raspunde

a

Acum 7 ani

adica io, care locuiesc in sibiu, platesc impozite din care se modernizeaza scoli la care invata copiii falsilor sibieni ce locuiesc in comunele din "zona metropolitana" Sibiu unde si platesc impozitele care nu ajung la Sibiu si care inainte de inceperea scolii isi fac rost de vize de flotant de moment, e cam ca aia cu masinile de VL (n-am nimic nici cu unii nici cu altii, vorba aia: de ce nu ma mut si io intr-o comuna?)
Raspunde

6房子

Acum 7 ani

Pentru scoala 1, 25 si altele asemenea cand o sa se faca si o restituire a curtii scolii? Acolo s-au construit, abuziv (parerea mea) terenuri de fotbal ingradite si folosite de privati lasand scolii doar o frantura de curte. La scoala 1 cel putin, acea frantura ramasa este exagerat de mica, mai mereu umbrita de cladiri iar cand ploua e plina de balti. Copii sunt tinuti inghesuiti in acest tarc in timp ce niste smecheri cu pile in primarie incaseaza bani din inchirierea ternurilor. Restituiti curtile scolilor si faceti terenuri de sport acolo unde e intradevar loc de asa ceva. Daca primaria nu a lasat loc in orasul asta de asa ceva, atunci rabdati fara.
Raspunde

suplinitor

Acum 7 ani

Asta înseamnă că sunt copii! Că vin efective însemnate din urmă! O veste bună pentru profesori!
Raspunde

Dubla masura

Acum 7 ani

E bine ca se primesc in sfarsit fondurile ptr mansardarea clairii scolii nr. 5, dar intrebarea mea este: De ce doar acum, avand in vedere faptul ca proiectul este aprobat de fff multi ani??? Sa aiba vreo legatura cu numire in functia de director a unei persoane apropiate de viceprimarul PN(D)L????
Raspunde

bogo

Acum 7 ani

2 chestiuni: 1. De ce nu amenajeaza primaria o parcare in spate la BCR avand in vedere ca zona e foarte aglomerata in tot timpul zilei cu atat mai mult dimineata cand parintii isi duc copii la scoala si pe la 12 cand ii ridica? 2. Cum mansardeaza corpul din "spate" atata timp cat scoala e aproape de Biserica din Groapa, la sub 100m, zona de protectie a monumentelor istorice? Doar intreb nu dau cu parul.
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 7 ani

Pe cind o scoala sau gradinita noua in cartierele noi?Probabil,nicodata!
Raspunde

alex

Acum 7 ani

la care cartiere noi faci referire?
Raspunde

Patras Ana-Maria

Acum 7 ani

Scoala 2 aflata in centrul orasului arata ca dupa bombardament!Geamurile nu se inchid si unele sunt batute in cuie,bate vantul in clase.Copiii se imbolnavesc!Clasele sunt mici si copiii sunt ingramaditi.S-a promis ca se vor schimba geamurile de doi ani si nu s-a facut nimic.
Raspunde

Alina

Acum 7 ani

La Scoala IL Caragiale când se aproba extinderea si constructia sălii de sport? Bine ca suplimentati numărul de clase, supraaglomerati clasele pana la 35 de elevi, dar fonduri pentru a crea conditii rezonabile nu se pot aloca. Ne punem sperantele in initiativele noului domn director, pentru ca se pare ca e bun manager.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus