Luni,
30.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-3°C

Gafă în Consiliul Local. ”Această firmă de apartament cu cinci angajați”

Gafă în Consiliul Local. ”Această firmă de apartament cu cinci angajați”

Consilierul local PSD Ioan Stroe a confundat Asociația Județeană de Turism Sibiu cu o firmă privată care se obligă la promovarea județului și a municipiului. ”Am dori ca semestrial să ni se facă un deviz cu cheltuieli în care să apare chitanțe și facturi, pentru a putea controla o dată pe an pe ce se cheltuie acești bani. Vrem să știm eficiența acestei firme. Noi știm, cineva din primărie trebuie să știe câți turiști au fost în Sibiu în 2016, iar la finalul acestui an vom afla și eficiența acestei firme, să vedem dacă a crescut sau a scăzut numărul turiștilor din municipiu”, a declarat Stroe, nemulțumit că ”această firmă de apartament cu cinci angajați” va primi din bugetul orașului 30 de mii de lei pe lună pentru promovare turistică.

Primarul Astrid Fodor i-a explicat cine este Asociația Județeană de Turism Sibiu. ”Domnule consilier, nu este vorba de o firmă, ci de o asociație, care acum va deveni o asociație de utilitate publică și se obligă la și mai mare transparență. Sunt de acord cu propunerea dumneavoastră, dar trebuie să se știe că e vorba de o asociație”, i-a spus primarul.

Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu a luat naştere în anul 2005 ca organizaţie non-profit, formată din asocierea sectorului public cu cel privat, la iniţiativa Consiliului Judeţean Sibiu, cu scopul de a elabora şi implementa politica de turism a judeţului Sibiu.

Primăria Sibiu este membru fondator al Asociației Județene de Turism din 2005, iar hotărârea de azi, aprobată de Consiliul Local Sibiu, prevede acceptul pentru modificarea statutului asociației, astfel încât să crească suma cotizației lunare a municipiului la 30 de mii de lei și introducerea unui nou obiectiv al asociației: implementarea programului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019

În prezent Asociația are patru programe cu rol strategic în dezvoltarea și promovarea turismului: programul de management, dezvoltare și promovare a destinației turistice Județul Sibiu; Programul de promovare a Municipiului Sibiu ca destinație turistică; Programul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019 și programul de dezvoltarea și promovarea destinațiilor de ecoturism Mărginimea Sibiului și Colinele Transilvaniei.

 

Cotizațiile pentru Asociația Județeană de Turism Sibiu, pentru anul 2017:

Consiliul Județean Sibiu – 40 de mii de lei pe lună,

Municipiul Sibiu – 30 mii,

Municipiul Mediaș – 15.300,

ULBS – 2.250,

orașe – 300,

comune – 100,

ONG-uri – 20,

Asociații profesionale – 30,

instituții – 20,

agenții de turism, structuri de alimentație, cazare, etc – 40,

producători de produse tradiționale – 10

persoane fizice – 10 lei.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

19 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, nu credeti ca umbland cu clopotei in "coada" absolut toti politicienii locali, incepand cu primar, pres. C.J, consilieri locali si judeteni si culminand cu alesii nostrii din Parlament, Sibiul va deveni o reala "atractie" pentru turisti?...Gratis, simplu si eficient!
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

nici o surpriza...e de la PSD!!! ignoranti si incompetent!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

mihai

Acum 6 ani

O fi mers pe ideea: asociatie adica ONG adica o organizatie privata. Consilierul nu e departe de adevar
Raspunde

zzz

Acum 6 ani

Latratorii astia de la PSD sunt tot mai jegosi/penibili, Acum 2 zile spunea unul la CJ ca el vrea raport cu indeplinirea/urmarirea obiectivelor inainte sa treaca 6 luni de mandat. Acum, alt incompetent, spune ca vrea acte "semestrial" ca sa poata controla "anual" fara sa aiba habar cine este si ca fec entitatea pe care cu "avant tovarasesc" vrea sa controleze. Dupa ce ca sunteti semianalfabeti va mai puneti si tichie de margaritar
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

AP

Acum 6 ani

Sincer, tu te consideri competent? Tu ai putea sa supravietuiesti lucrand la o firma privata in meseria ta? Ca daca e sa te iei dupa studenti...
Raspunde

zzz

Acum 6 ani

corectura...la CJ au trecut 8 luni, dar oricum, nu 1 an ca sa faci evaluare.
Raspunde

zzz

Acum 6 ani

adica am vrut sa spun ca 6 luni pt. evaluare e putin dar si 1 an e mult mult. poate 8 luni ar fi hoptimumu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un turist rătăcit

Acum 6 ani

Aline faci pe invers la fel ca Stroie el a vrut să accentueze problema tu vrei sa o duci in ridicol. Adevărul e că această asociație este un loc călduț prin intermediul caruia s-au organizat si se organizează toate chefurile FDGR-iste.O chestie destept făcută greu controlabila iar ceea ce se doreste acum reprezintă întinderea coardei.
Raspunde

ovidiu

Acum 6 ani

Le recomand consilierului si multor insi curiosi dar lenesi sa arunce un ochi peste site-ul Asociatiei, in special pe pagina despre noi unde sunt detaliate foarte multe lucruri inclusiv rapoarte de activitate. In 5 min m-am convins ca aceasta asociatie isi desfasoara activitatea conform celor declarate. In ce privesc cheltuielile bineinteles ca pot fi cerute detalii de la ei dar la prima vedere par foarte ok. http://www.sibiu-turism.ro/Profesionisti-Despre-noi.aspx
Raspunde

Alt Ovidiu

Acum 6 ani

Nu pot sa nu remarc "dispretul" comunistului pesedist fata de firmele "de apartament". Alea iti platesc tie salariul ba nesimtitule.
Raspunde

Daniel M

Acum 6 ani

Vorbim de un om care a devalizat tot ce a putut din defuncta Polsib. A furat de acolo cu sacii, cu camionul... Oare nu simte nevoia sa se uite peste umar cand pomeneste de audituri??? Zau, si pentru standardele joase ale PSD-ului individul asta e mult prea jos. Infiorator cine ne conduce...
Raspunde

Alt Ovidiu

Acum 6 ani

Psd-ul insusi este etalon de mizerie si de incultura.
Raspunde

Folki

Acum 6 ani

Forumul german e etalonul coruptiei,e plin de spagari,sifonari,masoni si incompetenti acolo,in frunte cu baba astrid...la puscarieee!!!
Raspunde

****

Acum 6 ani

In sfarsit asculta si astia. Eu demult iau cu sutele de mii de euro....de la primarie, de la teatru, de la consiliul judetean. Doar pe revelion am luat 40.000 euro oentru scena ca si Carla's Dreams. Fraierilor si eu sunt firma de casa a judetului.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alzara real

Acum 6 ani

Mie- mi plac oamenii "de DREAPTA " care trăiesc din ONG - uri de utilitate publică finanţate PUBLIC cu 88.000 lei pe lună ! Dacă ăştia sunt vârful de lance al luptei politico - financiare cu STÂNGA POPULISTĂ avem şi cauza pentru care suntem ...unde suntem . În Franţa acestei drepte îi spune gauche caviar .
Raspunde

cetateanu

Acum 6 ani

Ma intreb de ce este nevoie de atatea asociatii pe langa Primarie / C.J. De ce nu exista o directie in cadrul Primariei / C.J. care sa se ocupe cu turismul ???
Raspunde

Sibian

Acum 6 ani

Ca nu vor sa fie amarati de functionari publici. Sa lucreze doar un job 8-10 ore pe zi si sa-si publice veniturile. Eu au mai multe joburi, ptr ei ziua are mai multe ore si veniturile sunt mai multe iar transparenta e ptr fraieri.
Raspunde

Un turist regăsit

Acum 6 ani

Au dreptate pesedistii. O găselniță pentru furtișaguri. Astia papă 5000 de lei pe zi. Pe ce?
Raspunde

Unde o fi mama lu' Cuza?

Acum 6 ani

Daca ar exista inca vreo duzina de "firme de apartament" precum AJTS, Romania ar fi ceva mai delicata. Dar nu exista, din pacate. E pacat ca se arunca cu noroi in putinul profesionalism romanesc in efortul, asta de cacat, politic. Turismul sibian este unul din putinele fronturi unde Romania exceleaza, prin gastronomie, adica efortul unor oameni care de prin '95 isi dau tot interesul ca un produs romanesc sa aibe alura unei elite. Pentru necunoscatori, puteti sa aruncati o frantura de atentie site-ului "firmei de apartament" sau sa participati la multele evenimente organizate de dansii. In rest, pentru o viata sanatoasa evitati sarea in exces, fotbalul si politica. Toate cele bune!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus