Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
27°C

CNAIR, în control pe lotul 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu: urgentăm expertizele

CNAIR, în control pe lotul 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu: urgentăm expertizele

În contextul noilor semnale publice referitoare la problemele celor 22 de km de autostradă dintre Săliște și Cunța, o comisie de inspecție tehnică a CNAIR a venit la Sibiu pentru a verifica, din nou, stabilitatea construcției.

”Această comisie va consemna starea lucrărilor executate la obiectivului mai sus menţionat. Eventualele defecte consemnate vor fi prezentate conducerii companiei astfel încât deciziile acesteia să poată asigura siguranţa traficului pe acest lot”, se arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului de către Compania națională de administrare a infrastructurii rutiere (CNAIR).

Vizita în teren a avut loc în cursul zilei de marți, 31 ianuarie, dar, deocamdată, concluzii nu există. Ci doar noi demersuri referitoare la monitorizări și expertize. Astfel, ”inginerului rezident” (Direcția regională Brașov a Companiei de drumuri – n.r.) i s-a solicitat un raport ”privind stabilitatea la acţiuni statice şi dinamice, dar şi la nivelul siguranţei circulaţiei aferente lucrărilor executate la nivelul întregului LOT 3 Sibiu – Orăştie”. Reprezentanților Universității Tehnice București, care monitorizează situația refacerilor de anul trecut, executate în regie proprie, li s-a solicitat de asemenea un raport, care să evidențieze dacă au mai apărut sau nu probleme. Cel mai important demers, însă, este cel referitor la expertizarea întregului lot de autostradă, expertiză pentru care a mai fost lansată o procedură de achiziție anul trecut, dar care nu a mai fost finalizată prin semnarea unui contract. ”A fost demarată în regim de urgenţă procedura pentru achiziţia serviciilor de realizare Expertiza Tehnică a întregului Lot 3 Sibiu - Orăştie (inclusiv punctele de interes Dealul Bucium şi Viaduct Aciliu)”.

debleu foto cnair ianuarie 2017

În urmă cu o săptămână, Asociația Construim România, prin vocea lui Mihai Alexandru Crăciun, a anunțat că problemele Dealului Bucium (imensul debleu din zona viaductului de la Aciliu) riscă să se transforme într-o tragedie: instabilitatea dealului ”râcâit” de italienii de la Salini Impregilo este tot mai pronunțată, susțin reprezentanții asociației, iar o alunecare masivă de teren ar fi iminentă.

Foto: CNAIR

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

ra

Acum 7 ani

eu zic sa incepeti construirea unei autostrazi care sa ocoleasca acea zona de la saliste la apold in nordul loc aciliu prin zona de padure. macar asa vom avea autostrada.macar un sens de autostrada si ne descurcam noi soferii
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, iar ne-ai luat ocazia de-a ne preface ca te credem băiat deștept! Sa-ti fie rusine!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus