Duminică,
09.05.2021
Partial Noros
Acum
4°C

Iohannis după ședința CSM: "Ceea ce a făcut Guvernul noaptea trecută este inacceptabil. Trebuie să dea socoteală"| video

Iohannis după ședința CSM:

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au votat cu unanimitate de voturi sesizarea Curții Constituțională pentru a constatat existența unui conflict între puteri în cazul adoptării OUG privind modificarea Codului Penal și al Codului de Procedură Penală.

Klaus Iohannis a declarat, la ieșirea de la ședința CSM, că președinta CSM, Mariana Ghena, este hotărâtă să sesizeze CCR în privinţa OUG de modificare a codurilor penale.

"Ceea ce a făcut Guvernul noaptea trecută este inacceptabil, este o ofensă adusă Justiţiei. Singura cale pe care nu o accept este să nu facem nimic. De aceea, am fost în această dimineață la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii pentru a vedea ce soluţii sunt să blocăm atacul la statul de drept. Am constatat că magistrații sunt indignați de deciziile Executivului şi sunt hotărâţi să acţioneze solidar pentru menținerea independenței Justiției. Conflictul instituțional este evident, iar CSM va sesiza Curtea Constituțională, care poate inclusiv anula Ordonanța de Urgență," este mesajul postat pe președinte pe pagina de facebook.

Declarațiile președintelui după ședința CSM:

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus