Joi,
29.07.2021
Partial Noros
Acum
27°C

Premierul Grindeanu cheamă toate partidele la consultări pentru noua lege de modificare a Codurilor penale

Premierul Grindeanu cheamă toate partidele la consultări pentru noua lege de modificare a Codurilor penale

Premierul Sorin Grindeanu invită partidele la consultări pentru a "trimite" un proiect de lege către Parlament "pentru punerea în concordanţă a deciziilor CCR cu cadrul legal"

''Este nevoie, totuşi, să avem concordanţă între ceea ce înseamnă deciziile CCR şi cadrul legal. O să demarez rapid o consultare cu toate celelalte partide, pornind de la deciziile CCR şi de la forma pe care o avem, excluzând poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, astfel încât, după un dialog pe care sper să-şl am - folosesc acest prilej pentru a lansa această invitaţie la dialog, în cel mai scurt timp să trimitem proiect de lege către Parlament pentru punerea în concordanţă a deciziilor CCR cu cadrul legal'', a explicat premierul.
El a subliniat însă că deciziile CCR sunt obligatorii pentru toţi cetăţenii României şi este normal ca în cel mai scurt timp să-şi găsească transpunerea în lege.

Premierul Sorin Grindeanu a precizat sâmbătă seara că duminică Guvernul se va reuni într-o şedinţă de urgenţă pentru abrogarea OUG 13.

''Folosesc termenul abrogare pentru că aşa este...Am văzut dezbatere inclusiv din acest punct de vedere, e termenul folosit de către Administraţia Prezidenţială atunci când ne-a cerut să abrogăm această ordonanţă. Vom găsi calea legală - abrogare, prorogare ca să nu intre în vigoare, ca să fiu cât se poate de clar'', a anunţat el la Palatul Victoria.
Prim-ministrul a precizat că a ascultat, a văzut şi a auzit în aceste zile multe opinii - ale colegilor din partid, din coaliţie, din politică, ale oamenilor simpli. ''Am auzit vocea străzii'', a menţionat şeful Executivului.
''Nu vrea şi nu doresc să dezbinăm România. România nu poate fi ruptă în două. Este ultima mea dorinţă de a se ajunge la aşa ceva'', a argumentat Grindeanu.
Florin Iordache şi Ministerul Justiţiei îşi asumă răspunderea pentru ce s-a întâmplat legat de scandalul privind OUG 13, a mai anunţat sâmbătă seara premierul Sorin Grindeanu, arătând că a existat o proastă comunicare.

''Închei prin a vă spune că doresc în continuare a pune în practică programul de guvernare pentru care noi am fost votaţi. Mai avem în primul trimestru 12 puncte pe care trebuie să le adoptăm prin şedinţele de guvern şi măsurile pe care le vom lua astfel încât ceea ce au votat românii să se regăsească în viaţă lor de zi cu zi.'' a mai declarat prim-ministrul.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Magda

Acum 4 ani

Protestatari voi sinteti inima Romaniei ! Sa traiti ! Am tot respectul pentru voi !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus