Marţi,
29.11.2022
Innorat
Acum
1°C

Protestul copiilor, în Piața Mare: ”trebuie să învețe să deschidă gura” | Foto

Protestul copiilor, în Piața Mare: ”trebuie să învețe să deschidă gura” | Foto

Sub lapovița care a căzut peste Sibiu în prima parte a zilei de duminică, mai bine de 30 de copii însoțiți de părinți au alcătuit grupul celor care au continuat protestele similare de săptămâna trecută.

Majoritatea copiilor aduși de părinți în centrul orașului au avut sub zece ani. Au adus cu ei baloane, au desenat ”#rezist” pe pavaj, au alergat și s-au jucat ”v-ați ascunselea”. Printre părinții însoțiți de copii s-a aflat și Anca, învățătoare la una din școlile din oraș. Ai cărei elevi discută, spune ea, despre evenimentele de stradă din ultimele săptămâni. ”Copiii de clasa întâi discută despre proteste. N-am intrat în amănunte, le-am spus că la școală încercăm să fim neutri. Știu că au ieșit cu părinții la protest și strigă, scandează ce au auzit de la părinți”, amintește tânăra învățătoare. Protestul copiilor, crede ea, este însă nu împotriva celor de la guvernare, ci pentru cei mici. ”E benefic faptul că au ieșit la proteste. Pentru că trebuie să învățăm să deschidem gura. Să avem curajul să ne exprimăm și să spunem ce credem”, susține învățătoarea. Care a ieșit și la protestele ”cele mari”, deoarece nu mai are încredere în actuala clasă politică.

Camelia, pe de altă parte, a venit în piață din mijlocul unei familii în care există și opinii contra guvernului, dar și pro. ”Copilul meu să învețe să asculte ambele tabere și să decidă în consecință. Să își dezvolte un spirit democratic și să lupte pentru ceea ce își doresc”, speră mama fetiței de câțiva ani.

Unii dintre copii au fost puși ”în temă” de părinți pentru ceea ce protestează. ”Am ieșit pentru că e nevoie în continuare să ținem stindardul sus, încă mai sunt lucruri care trebuie să se întâmple. Și să știe și copiii că trebuie să lupți pentru ceea ce vrei. Eu i-am explicat faptul că sunt acolo niște oameni care vor să fure unii bani cu care s-ar putea face locuri de joacă, de exemplu. Am încercat să aduc discuția la nivelul ei. Și ea știe din povești că oamenii care au făcut lucruri rele trebuie pedepsiți. Demisia Guvernului ar trebui să se întâmple, din punctul meu de vedere. Au făcut o greșeală, să și-o asume și să plece”, crede Andra.

Protestul copiilor a fost avizat de Primăria Sibiu să se desfășoare și duminica viitoare, între orele 11:00 și 13:00.

Foto Silvana Armat

protestul copiilor (16) protestul copiilor (15) protestul copiilor (14) protestul copiilor (13) protestul copiilor (12) protestul copiilor (9) protestul copiilor (8) protestul copiilor (6) protestul copiilor (4) protestul copiilor (3) protestul copiilor (1)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

dancp2

Acum 5 ani

primele cuvinte muie ponta sau ciocu mic ca ti-l retz!!!!!!!!!!!sau traiasca raluca turcan carele e basescul traian! sau haus claus sa traiti KAKA tine nu gasiti
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, da' oare n-ar fi mai bine a-i invata sa fie jucatori de șah, in loc sa-i învătați sa fie "piese" de șah?....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus