Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Încep înscrierile pentru Bursa de Spectacole din cadrul FITS

Încep înscrierile pentru Bursa de Spectacole din cadrul FITS

Bursa de Spectacole de la Sibiu, structură asociată a FITS, dă start înscrierilor pentru ediția din acest an ce se va desfășura între 12 și 17 iunie. Astfel, artiștii și companiile, directorii de festivaluri, producătorii, programatorii și finanțatorii din sectorul artelor spectacolului care sunt interesați să-și creeze noi oportunități se pot înscrie până în 11  aprilie.  

Perioada de înscriere se împarte în trei sesiuni, iar cei interesați să stabilească noi conexiuni profesionale cu participanții din România sau din alte locuri ale lumii, ori să își prezinte activitatea în fața publicului avizat, se pot înregistra completând formularul disponibil pe pagina Bursei de Spectacole. La eveniment se pot înscrie atât persoanele care au disponibilitatea de a participa activ la Bursă, cât și persoanele care doresc doar promovare în catalog și online, conform celor trei pachete puse la dispoziție de organizatori, în cele două perioade de înscrieri:

- Prima sesiune de înscriere – termen limită 12 martie 2017 - A doua sesiune de înscriere – termen limită 11 aprilie 2017

Bursa de Spectacole sibiu

Punct de întâlnire

Bursa de spectacole reprezintă construirea unui punct de întâlnire între artiști, producători, impresari, directori de instituții culturale, manageri de festivaluri, reprezentanți ai centrelor culturale din România și întreaga lume. În programul Bursei de Spectacole de la Sibiu sunt incluse diferite activități, toate concepute astfel încât participanții să fie constant în dialog. În cadrul conferințelor sunt dezbătute subiecte actuale din sectoarele culturale și industriile creative, prezentându-se constant oportunități de colaborare. Pe de altă parte, atelierele pun accentul pe împărtășirea experiențelor și învățarea continuă.

„Bursa de Spectacole de la Sibiu, singura care se desfășoară pe teritoriul României, în domeniul artelor spectacolului, al managementului cultural, al producției de spectacole și impresariatului artistic, și-a demonstrat de-a lungul celor 20 de ani de existență că este platforma de dialog a artiștilor și, în același timp, capacitatea de promovare a tuturor structurilor și a artiștilor care produc spectacole în România, în dialog cu marile structuri similare din lume, dar mai ales cu producătorii, cu distribuitorii, cu artiștii, cu zona de media din toată lumea”, spune Constantin Chiriac, președintele Bursei de Spectacole de la Sibiu.

Organizatorii FITS, adaugă Constantin Chiriac, au decis că publicul sibian și internațional care ajunge în oraș nu trebuie intoxicat cu subcultură. „Din această cauză am hotărât să înlocuim experiența Fringe și Off cu Bursa de Spectacole de la Sibiu, în care toți artiștii au posibilitatea de a se promova, de a-și promova proiectele, de a se întâlni cu marii creatori, cu marii distribuitori, directori de festivaluri, impresari, zone de finanțare, personalități exemplare din domeniu, în așa fel încât munca lor să poată să capete desfacere, sprijin, prețuire și să se poată dezvolta sub semnul dialogului”, menționează președintele Bursei de Spectacole de la Sibiu.

Activitățile din cadrul Bursei de Spectacole de la Sibiu

Ediția din 2017 aduce o schimbare majoră în formatul evenimentului. Se amenajează un nou spațiu expozițional de prezentare, care să dea posibilitatea fiecărui participant să intre în contact cu organizațiile prezente. Activitățile de socializare din prima zi a Bursei de Spectacole se desfășoară într-un spațiu turistic pitoresc, unde participanții descoperă peisaje locale și mâncăruri tradiționale românești, stabilind în același timp conexiuni și cunoscând oameni noi într-un mediu prietenos, informal.

„Meetings and classes with great choreographers”, „Festivalurile în secolul 21. Cui se adresează, cum le organizăm, cum le finanțăm?”, Conversațiile Culturale, dar și conferința pe tema Capitalelor Culturale Europene, continuă și în acest an. Atelierul „Meetings and classes with great choreographers” este structurat în două părți: una teoretică – de introducere și prezentare succintă a conceptelor și principiilor de mișcare folosite în crearea unui spectacol și o parte practică – experimentarea metodelor de lucru.

Un alt atelier care se desfășoară cu success în cadrul Bursei de Spectacole de la Sibiu, „Festivalurile în secolul 21. Cui se adresează, cum le organizăm, cum le finanțăm?”, aduce împreună tineri producători de festivaluri, studenți la arte sau management cultural, membri ai departamentelor culturale din cadrul instituțiilor și alte persoane dornice să afle mai multe despre organizarea unui festival.

Se întrunesc reprezentanții Capitalelor Culturale 

O altă întâlnire programată în cadrul Bursei își propune să-i aducă împreună pe reprezentanții Capitalelor Culturale Europene desemnate începând cu anul 2017 și până în 2021. În fiecare an se alătură discuției personalități din cadrul Ministerului Culturii din România și din țările care urmează să aibă orașe cu titlul de Capitală Culturală Europană, dar și de la Comisia Europeană.

Tot în cadrul Bursei, programul propus de organizatori cuprinde ateliere de pregătire pentru prezentări profesioniste și de impact, o conferință despre spațiile industriale reabilitate și, pentru prima dată în istoria evenimentului, puteți afla „secrete” ale meseriei de la organizatorii celor mai importante festivaluri de muzică din România, dar și din Europa.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus