Marţi,
04.08.2020
Cer Senin
Acum
21°C

Vaccinul antihepatic B, esenţial în primele ore de viaţă, lipsește din județul Sibiu

05 Martie 2017 12:01

Vaccinul antihepatic B, esenţial în primele ore de viaţă, lipsește din județul Sibiu

Vaccinul antihepatic B, cel care se face la nou-născuţi în primele 24 de ore de viaţă, lipseşte din multe judeţe în momentul de faţă, scrie Gândul.info. Și Sibiul se află printre acestea. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu spun că nu mai au acest vaccin încă din luna ianuarie și așteaptă un răspuns de la Minister cu privire la această situație.

La sfârşitul lunii ianuarie, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog declara că încă de la instalarea în funcţie a găsit o situaţie critică în ceea ce priveşte stocurile de vaccinuri pentru bebeluşi la nivelul întregii ţări. „Din cele 5 vaccinuri obligatorii cu care trebuie imunizaţi copiii, numai în cazul vaccinului împotriva tuberculozei, adică al vaccinului BCG există doze suficiente. În cazul celorlalte vaccinuri am constatat lipsa de stoc sau stocuri insuficiente, ba chiar un vaccin neachiziţionat (vaccinul diftero-tetano-pertussis)”, a spus atunci Florian Bodog adăugând că a cerut atât Institutului de Sănătate Publică, cât şi direcţiei de specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii să pună la punct un plan de remediere a situaţiei.

Din 10 judeţe din care au fost obţinute informaţii, în opt lipseşte vaccinul antihepatic B, cel care se face la nou-născuţi în primele 24 de ore de viaţă. Judeţul Argeş se confruntă cu o situaţie şi mai gravă, având epuizate stocurile a trei vaccinuri: antihepatic B, Hexavalent şi trivaccinul ROR împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei, informează Gândul.info.

Și în județul Sibiu situația este similară, vaccinul antihepatic lipsind din luna ianuarie. „Nu mai este în stoc din luna ianuarie. Acum, stocul e pe zero, dar urmează să se reaprovizioneze. A fost informat Ministerul despre această situație și așteptăm un răspuns. Doza aceasta care ar trebui să se dea în maternitate, copilul o va primi la vaccinul hexavalent, iar prima doză se dă la două luni”, a explicat pentru Turnul Sfatului Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu. În schimb, sunt stocuri suficiente de vaccin BCG, care se administrează tot în maternitate.

În luna februarie, numai la Spitalul Județean Sibiu s-au născut 226 de copii care nu au primit acest vaccin. Și la Polisano este aceeși situație, nou născuții neprimind acest vaccin.

Comentarii

9 comentarii

e-manuela

Acum 3 ani

Buna! Nenea, situatia e intr-adevar ingrijoratoare! Iar rezultatele se vad cu "ochiul" liber, tot soiul de retardati, nevaccinati fiind, cu un vocabular precar, unii abia reusind "performanta" de-a articula 2CUVINTE si-au facut aparitia si pe aici, la "noi"!...Da' las' ca-i "sterilizam" si pe astia...
Raspunde

alzara medic

Acum 3 ani

Încetaţi cu titlurile tip tv : vaccinul e important dar nu "esenţial în primele ore de viaţă " .
Raspunde

Georg

Acum 3 ani

Dupa cate stiam eu, copiii alaptati de catre mama proprie si personala, in primele 6 luni sunt complet IMUNI. Deci chestia cu vaccinul antihepatic B care ar trebui administrat in primele 24 de ore de viata mi se pare cel putin ciudata. Cu cat mai multe vaccinuri, cu atat mai mult scade rezistenta naturala la boli (imunitatea). Nu neg deloc necesitatea vaccinurilor. Acestea creeaza artificial o stare temporara de boala prin care organismul devine imun. DAR: uneori si bolile naturale sunt necesare, acestea intaresc sistemul imun NATURAL. Toate trebuie facute cu masura.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 3 ani

Buna! Nenea, te simti bine? E prima oara cand imi pari normal in gandire. Daca mai insisti poate iesim la o bere, deja incep sa te plac.
Raspunde

Georg

Acum 3 ani

Impfkalender/Calendar de vaccinare: Tabelle 1.1: Impfkalender (Standardimpfungen) für Säuglinge und Kleinkinder bis 2 Jahre --„-- --„—Calendar de Vaccinare (Vaccin Standard) ptr. Sugari si copii mici pana la 2 ani Alter in Wochen/varsta in saptamani Alter in Monaten/Varsta in Luni Impfung Alter in Wochen Alter in Monaten 6 2 3 4 11 – 14 15 – 23 Wundstarrkrampf (Tetanus) G1 G2 G3 G4 Diphtherie G1 G2 G3 G4 Keuchhusten (Pertussis) G1 G2 G3 G4 Haemophilus influenzae Typ b G1 G2a) G3 G4 Kinderlähmung (Polio) G1 G2a) G3 G4 Hepatitis B G1 G2a) G3 G4 Pneumokokken G1 G2 G3 G4 Rotaviren G1b) G2 (G3) Meningokokken G1 (ab 12 Monaten) Masern, Mumps, Röteln (MMR) G1 G2 Windpocken (Varizellen) G1 G2 Fiindca layout-ul nu-mi reuseste, va rog sa deschideti TABELA din LINK: http://www.crm.de/dokumente/impfkalender_laie.htm
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus