Marţi,
23.07.2024
Partial Noros
Acum
31°C

Cum își respectă Primăria Sibiu cetățenii? ”Lupt pentru ca fiul meu să nu ajungă asistat social!”

Cum își respectă Primăria Sibiu cetățenii? ”Lupt pentru ca fiul meu să nu ajungă asistat social!”

Mai bine de opt luni de zile i-a luat primăriei Sibiu să traseze câteva dungi de vopsea albă pe un loc de parcare din cartierul Vasile Aaron. Chiar și în aceste condiții rezultatul este unul de mântuială, care nu va rezista mai mult de câteva săptămâni. Și totul după o lungă perioadă marcată de birocrație excesivă, umilințe greu de imaginat într-un oraș european și informații false transmise de reprezentanții municipalității sibiene.

Doamna Mihaela Faghi locuiește pe strada Iezer din Vasile Aaron și este mama unui băiat de 16 ani, Alexandru Gabriel, care suferă de tetrapareză spastică. Boala este încadrată la handicap grav și Alexandru se poate deplasa numai într-un scaun cu rotile. Motiv pentru care mama a obținut de la primărie, în anul 2009, conform legislației în vigoare, un loc de parcare pentru persoanele cu dizabilități, în fața blocului.

cerere 2009

2012

Locul de parcare este semnalizat printr-un indicator – ”Parcare pentru persoane cu dizabilități” din 2013, însă este foarte important ca el să fie corect marcat pe asfalt întrucât locurile de parcare în zonă sunt insuficiente și mulți vecini își lasă mașinile pe el motivând că nu se vede marcajul și nu știe exact care este locul respectiv. Mulți spun că liniile hașurate ar reprezenta locul de parcare semnalizat de indicator.

marcaj lipsa IMG-20170302-WA0021_1488971088346

În vara anului trecut municipalitatea a refăcut marcajele rutiere și locurile de parcare în tot cartierul. Doamna Faghi a vorbit direct cu cei implicați în proces și le-a explicat necesitatea marcării locului de parcare cu vopsea, direct pe stradă.

”Mi-au spus că în trei zile revin și rezolvă problema. Mi-au mai spus că nu mai au vopsea. Pe cuvânt că m-am oferit eu să le cumpăr vopsea albă numai să rezolve odată”.
IMG-20170302-WA0012

Au trecut trei luni și nu s-a întâmplat nimic.

”În data de 15 septembrie am depus o nouă serie de documente la Domeniul Public, unde un domn Stoiță, cred că așa îl cheamă, mi-a spus: Lasă că ninge și nu mai marcăm nimic! Nu mi-a venit să cred ce atitudine poate să aibă”, povestește Mihaela Faghi.
Au mai trecut trei luni și nimeni de la primărie nu a venit să marcheze locul de parcare. În data de 15 decembrie doamna Faghi a mers în audiență la viceprimarul Corina Bokor, căreia i-a explicat, în detaliu și cu documente, situația în care se află. În urma audienței, au fost solicitate, din nou, acte doveditoare. ”Vă rugăm să dispuneți cât mai urgent refacerea marcajului locului de parcare menționat. În caz contrar ne vedem nevoiți a apela la instanța de judecată”, se arată în solicitarea depusă în 22 decembrie la primărie.

bokor

”La începutul lunii ianuarie am primit un răspuns de la doamna viceprimar, datat 22 decembrie, în care mi se spunea că situația s-a rezolvat. Am zis că poate nu văd eu bine și m-am dus jos să verific încă o dată. Nu era nici un marcaj. Am fotografii care dovedesc asta. M-am înscris din nou în audiență și în 20 februarie i-am arătat pozele. Nu i-a venit să creadă. Se uita la mine și nu mai știa ce să facă. Mi-a spus că pe ea așa au informat-o oamenii din subordinea ei. În 22 februarie iar am depus hârtii și le-am spus clar că ajungem să ne judecăm pentru o problemă cât se poate de banală. Nu cer nimic mai mult decât mi se cuvine și este legal”, a declarat pentru Turnul Sfatului Mihaela Faghi.
bokor 2 bokor 3

În ultima săptămână a lunii februarie cineva din partea primăriei a reușit, în sfârșit, să realizeze din vopsea marcajul care indică un loc de parcare pentru persoanele cu dizabilități. După cum puteți vedea în imaginile de mai jos, marcajul este unul de calitate slabă, vopseaua deja începând să fie spălată de ploaie.

Actualizare 21:20 Solicitată să expună un punct de vedere referitor la cele opt luni necesare pentru marcarea unui loc de parcare, viceprimarul Corina Bokor s-a ferit să comenteze acest aspect. Într-un răspuns transmis redacției „Turnul Sfatului“, viceprimarul Sibiului a arătat că parcarea respectivă este dificil de marcat. ”Realizarea marcajului este dificilă în locul respectiv pavat cu dale înierbate (dale de beton perforate în centru), vopseaua neavând suficientă suprafață aderentă. Plăcuța amplasată pe indicatorul de parcare aflat chiar lângă spațiul alocat persoanei cu handicap în cauză marchează corespunzător destinația specială acestui loc de parcare. Direcția Tehnică va încerca să identifice o altă posibilitate de realizare a marcajului pentru a rezista mai mult”, se arată în răspunsul transmis prin intermediul Biroului de presă al Primăriei Sibiu.

 

marcaj

 ”Mi-e teamă ca peste o lună să nu fiu nevoită s-o iau de la început. Nu fac altceva decât să cer respectarea legii, în definitiv este vorba despre un minim respect. Atât. Fac eforturi foarte mari pentru copilul meu. Psihic el este sănătos și puternic. Mă întreabă uneori de ce mă zbat atâta. Zice că oricum nu are prea multe șanse în viață și că își va depune dosarul de asistat social, să primească bani acasă și gata. Eu lupt pentru ca fiul meu să nu ajungă încă un asistat social. Vreau să aibă un viitor, aici, în Sibiu. Și uitați de ce mă lovesc…”.
Reporterul Turnul Sfatului a contactat și câțiva dintre vecinii doamnei Faghi. Într-un bloc precum cele din Vasile Aaron aproape toată lumea de pe scară cunoaște pe toată lumea. Și cu toate acestea, nu de puține ori, doamna Faghi a trebuit să meargă să le bată la ușă și să-i roage să mute mașina pentru că ea nu are altă soluție decât să-și care băiatul în spate. La întrebările Turnul Sfatului niciun locatar nu a recunoscut că ar fi ocupat vreodată locul, însă au privit rușinați în jos. În imaginile de mai jos persoanele respective își pot recunoaște singure mașinile. IMG-20170302-WA0029_1488971087196 IMG-20170302-WA0025_1488971087699

parcare bmw

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

57 comentarii

Victor

Acum 7 ani

Ca cititor al acestui ziar va multumesc pentru articole de acest gen, in care dati acordati o voce si luptati pentru cetatenii orasului. Sunt putine in presa noastra. Sper ca macar in urma unor astfel de articole sa creasca sansele acestei familii curajoase de a primi sprijinul cuvenit (sau ca macar ca vecinii sa le acorde mai mult respect).
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

John Doe

Acum 7 ani

Cu titluri de genul "Cum își respectă Primăria cetățenii?" nu fac altceva decât să incite și ar trebui să fie conștienți că sunt citiți și astfel sunt formatori de opinie. Vreo soluție reală au la problema femeii? Nu cred. Eu le propun să stea realizatorul articolului să păzească locul de parcare.
Raspunde

Ion

Acum 7 ani

Incompetența celor de la domeniul public este deja de ceva vreme proverbiala. Și merge din rău în mai rău.
Raspunde

John Doe

Acum 7 ani

Vorbești prostii
Raspunde

Bogdan M

Acum 7 ani

Oare reusim sa ne adunam sa punem banuti, mana de la mana (nu e extrem de scumpa vopseaua pt marcaj rutier) si sa ne strangem intr-o dupamasa sa marcam un loc de parcare? Eu unu sunt dispus sa aloc timpul necesar pentru a realiza acest "proiect". Haideti sa ne ajutam intre noi. Altcineva interesat? Singura problema e ca va trb sa obtinem autorizatie pt "interventie" pe domeniul public... Sper ca macar in ceea ce priveste autorizatia sa gasim deschidere la primarie!
Raspunde

Mihaela faghi

Acum 7 ani

Nu trebuie sa puneti bani mana de la mana. Pot cumpara eu vopseaua cum le am spus si celor de la domeniul public. Doar ca nu au fost de acord ca sa vopsesc eu. Peste tot in afara aceste locuri sunt vopsite cu albastru pe fond iar semnul cu scaunul alb.
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 7 ani

Toata compasiunea pentru aceasta doamna dar am si eu două intrebari pentru dânsa: - in ce tara din lume se executa marcaje pe grilă inerbata care să fie si vizibile si să si reziste in timp? - cunosteti că de la 1 Aprilie si nu e glumă se va relua ridicarea autovehiculelor parcate ilegal si cu un simplu telefon cei care parchează pe acest loc vor avea masinile ridicate si amenda nu e deloc mică?
Raspunde

Vasile de Vasile

Acum 7 ani

unde vezi tu grilă ”înerbată”? și dacă se ridică mașinile cu ce o ajută pe dânsa?
Raspunde

andrii

Acum 7 ani

vopsite bordurile trotuarului si zonei cu pavaj in culoarea rosie...nu e conform normelor dar ar atrage atentia si poate soferii s-ar uita la indicator si s-ar gandi de doua ori inainte sa parcheze acolo
Raspunde

Vivi Dragan pentru Bogdan M

Acum 7 ani

Chiar te rog să vopsesti tu personal pe grila inerbata să vedem cât rezistă marcajul.Poti sa iei legatura cu mine prin Directia Tehnica a primăriei care cunosc numarul meu de telefon si iti dau eu vopseaua de marcaj.Că să criticăm e cel mai usor dar efectiv nu are cum să se marcheze pe acest tip de grilă. O soluție normală ar fi să se asfalteze acest loc si apoi să fie ececutat marcajul.
Raspunde

cristi

Acum 7 ani

deduc din mesaj ca aveti legatura cu Directia Tehnica a Primariei si constat ca-i luati apararea. recunosc ca e cam greu de aparat o tergiversare de 8 luni in rezolvarea unei cereri banale. si problema e ca nu s-a rezolvat nici pana in ziua de azi. una peste alta, important din toata povestea asta este ca Primaria e de-a dreptul incapabila sa asigure dreptul legal unui cetatean. mai in detaliu, raportat la cazul din articol si la raspunsul dumneavoasta nu uitati un lucru important: tot Primaria a alocat locul de parcare pe pavajul perforat. asa ca, incercand sa le luati apararea cu argumente tehnice (cum ca vopseaua nu tine pe pavaj perforat) nu faceti decat sa amplificati si sa evidentiati si mai mult cat de gresit au solutionat cei din Primarie aceasta cerere. In ansamblu. Nu au nicio scuza! E nerusinare si incompetenta! Sunt sigur ca dorm linistiti noaptea si ca nu au nici cea mai mica remuscare ca nu-si fac datoria. Asta-i problema reala. Singura.
Raspunde

Debandada

Acum 7 ani

@Vivi Dragan : De fiecare data cand am apelat la Primarie am fost tratat ca o fiinta net inferioara, ca si cineva care a venit sa se milogeasca pentru ceva, cu o atitudine de parca deranjam pe cineva. Daca Directia Tehnica e atat de incompentata sa gaseasca o solutie tehnica la aceasta problema, ar trebui concediati pt incompentata si adusi oameni noi. In loc sa incalcalti drepturile centatenilor, luati cativa asistati social, si ii puneti zilnic sa vopseaca daca trebuie. Auzi .....ZILNIC ! Normal dracului ca noi criticam incompetenta....de ce sa ne ascundem dupa perdea ? Vrei solutii technice : Betoneaza dracului ochiurile alea, doi saci de ciment si 4 roabe de nisip ...aveti macar atat ? Asfaltati daca nu , vopsiti zilnic, punetii femeii un opritor de parcare cu cheie cum sunt mai nou la blocuri, puneti un comnuitar paznic. Vedeti dumenavoastra.....solutii sunt...dar va ascundeti incompetenta sub o unbrela de ignoranta. Sa va fie rusine !
Raspunde

florin

Acum 7 ani

chiar daca nu se vede marcajul, semnul de circulatie este vizibil. problema este lipsa de respect a romanilor . comunitarii ar trebui sa treaca mai des pe acolo, la fel si prin parcarile de la supermarketuri. locurile de handicapati sunt pline de manelari carora le e frica sa nu li se subtieze slanina sau sa li se decoloreze ghiulurile daca merg 20 m pe jos prin soare.
Raspunde

Andrei

Acum 7 ani

Acest articol este o oglindă fidelă a direcției tehnice din cadrul primăriei, care pe lângă că sunt depășiți de situație, mai sunt și de o nesimțire și iresponsabilitate fără margini. La telefon însă, sunt "mieroși". Dar aparențele înșeală... Și să ne lase cu birocrația, vrem reactivitate, promptitudine. Această " echipă" de ....., ar trebui înlocuită cu oameni noi, cărora le pasă cu adevărat de Sibiu și sibieni. Ei sunt cei responsabili de praful înghițit în ultimile zile de sibieni (fiindcă iarna străzile nu sunt măturate deoc, și doar o mică parte sunt defapt prinse în caietul de sarcini), de dezastrul lăsat de cei de la e-On pe străzile nou reabilitate, etc. Ieșiți în stradă și protestați mai degrabă împotriva acestor ...., bunul mers al vieții din Sibiu este mai important decât un Dragnea sau Grindeanu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

John Doe

Acum 7 ani

Dacă ai avea puțină minte ai înțelege singur că bați câmpii ... Habar nu ai cu câte probleme se confruntă "nesimțiții" de la Direcția Tehnică și cu siguranță n-ai putea să intelegi vreodată că probleme și oameni nemulțumiți sunt și vor fi mereu. Tu mai bine ieși în stradă și protestează că altă treabă sigur nu ai.
Raspunde

ra

Acum 7 ani

Semnul e suficient. Care averi carnet de conducere ar trebui sa cunoasteti hg195/2002 , care nu treceri la mersul pe jos
Raspunde

Vivi Dragan pentru Vasule de Vasile

Acum 7 ani

Asa se numeste acest tip de grilă. Dacă se ridică masina se eliberează locul rezervat pentru persoanele cu handicap.Ar fi bine ca dacă tot comentati să priviti pozele unde se poate observa că marcajul aferent pentru locurile destinate persoanelor cu handicap nu pot fi executate conform Codului rutier.
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 7 ani

Primaria nu are habar de nimic,parca sint din alta lume.Nimic nu fac cum trebuie,toate lucrurile se fac de mantuiala(mai putin chestile personale).
Raspunde

John Doe

Acum 7 ani

Urlă inteligența în tine
Raspunde

Politist jegos

Acum 7 ani

Pe strada Semaforului, in sensul giratoriu de la "Blocul cu Bulina", pe un loc de parcare cu asfalt, rezervat, marcat corespunzator, isi parcheaza masina proprie, un politist de la circulatie. Au fost semnalati cei de la Politia Locala de nenumarate ori; ei se considera "colegi" si nu se amendeaza intre ei. De vina nu e vopseaua ci CARACTERUL INFECT AL CELOR CARE NU RESPECTA.
Raspunde

Luca

Acum 7 ani

Plangere penala ! Aceasta e solutia
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dan

Acum 7 ani

On-topic: Dl Doble, care sunt calificarile dvs pentru a putea stabili daca un marcaj este apicat corespunzator sau de calitate, sa in cazul de fata este "de calitate slabă"? Pentru pregatirea acestui articol de cate ori ati trecut in zona sa vedeti exact situatia? Off-topic: Cand Fodor se va enerva intr-un final si le va taia fondurile pentru activitati "culturale" colegilor din redatie iar se va schimba tonul articolelor? Si cu scuzele de rigoare pana si Calin a zis ca ii pare rau si ca esti un "dobitoc". Vorbele lui, nu ale mele!
Raspunde

Mihaela faghi

Acum 7 ani

Pai dupa opt luni si dupa un dosar ptr instanta au binevoit sa vina sa dea cu pensula 2 linii de vopsea. Daca te uiti pe marcarea facuta ai sa ti dai seama cum arata un semn de persoana cu dizabilitati in fitoliu rulant
Raspunde

mama mare

Acum 7 ani

am citit articolul unde sefa da vina pe subordonati . Daca era sefa buna , ea trebuia sa merarga sa vada daca intradevar au facut treaba . Daca ati fost prin U.E , in orice tara nu cred ca ati vazut asa ceva . Acolo semnele se vad . Deci nu conteaza de cate ori trebuie sa vina . Trebuie sa isi faca datoria .
Raspunde

Primaria este un melc..

Acum 7 ani

Foarte incet se misca treaba la orice hartie in Primarie. Un urbanism dureaza 2 luni (fata de 30 zile cat e maxim legal), CF 5 saptamani, etc..Autorizatii, avize..vai de noi.. Noi sa platim taxe si impozite, ei sa ne umileasca pt. niste hartii. Ce sa mai vorbim de strategie de dezvoltare...comunele din jur sunt mult mai avansate decat Sibiul.. Noi sa fim sanatosi!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bianca

Acum 7 ani

Da... Amabila doamna care cheama politia si la ora 23.00. Mare distractie pe vremea cand se ridicau masini- minim 500 de ron binevointa doamnei. Daca nu esti din zona si cum locul nu era bine semnalizat, dimineata te trezeai cu masina ridicata. Si era clar ca copilul cu handicap nu era la suc la 11 noaptea. Am patit si din pacate fara intentia de a parca pe locul de handicapati ca nu cunosteam zona. Toti angajatii de la ridicari o stiu si au mentionat ca ea ii suna toata ziua. Cati pagubiti au fost nici nu vreau sa stiu. Nu o cunosc personal dar ce om poti sa fii sa faci rau altora. O persoana ce merita doar dispret
Raspunde

Mihaela faghi

Acum 7 ani

Nu cred ca ti ai dori sa fi in pielea mea nici o secunda. Si da . Am chemat politia locala si la 12 noaptea cand am venit de la terapie de la o clinica din Brasov. Nu vreau sa fac rau nimanui, dar cand vi acasa indiferent de ora din zi si din noapte si ai copilul in masina care are 1.80 inaltime si 80 kg, iar eu 50 kg si trebuie sa il iei in brate de pe la Profi sau de la scoala de langa zona nu cred ca mai e asa de bine, ptr ca unii dintre noi nu au nici macar bunul simt daca parcheaza acolo sa si lase nr de telefon in bord. Gandindu se ca poate "handicapata aia " chiar are nevoie de acest loc de parcare. Nu cred ca ar trebui sa vb in necunostiinta . Zilnic acest loc de parcare este ocupat de catre cineva din zona sau nu. Si din nefericire cred ca nu am mai fost la un suc de 16 ani cat are fiul meu. Peste tot el e cu mine. Poate ai copii dau poate nu. Ti as dori sa fie sanatosi asa cum isi doreste orice parinte. Si daca vrei sa stii mai multe despre viata noastra te as invita sa intri o singura zi din viata ta in pantofii nostri. Poate atunci ai sa intelegi altfel anumite lucruri.
Raspunde

Mihaela faghi

Acum 7 ani

Si chiar daca as veni la ora 11noaptea egal de unde acel loc de parcare este alocat noua. La solicitarea noastra de ani de zile. Tocmai de aceea am facut cereri peste cereri sa vina sa marcheze locul. Era foarte simplu sa fie marcat corespunzator de la inceput si atunci nu mai erau atatea probleme. Si pentru cei care parcheaza pe locuri special amenajate nu au decat sa suporte consecintele. Nici mie nu mi face placere sa tot sun la cei de la Politia Locala ca o persoana binevoitoare si a parcat masina pe loc de persoane cu dizabilitati. Oriunde mergi la magazine, la institutii publice aceste locuri sunt ocupate de masini ale unor persoane foarte cinstite ada ca dvs.
Raspunde

Andrei

Acum 7 ani

Încă două probleme/aspecte care merită întărite. De când cu Fodor, parcă primăria tinde să se transforme într-un bastion al birocrației. Un exemplu elocvent: lipsa refacerii marcajelor rutiere timp de aproape 2 ani (tomna 2014-vara2016, timp în care s-a pus în pericol viața fiecăruia dintre concitadini), pe motive birocratice/judiciare. Dacă cele două firme licitante s-ar fi judecat timp de 10 ani, am fi stat fără marcaje tot atâta timp. Legea e lege, dar până la un punct. Să nu o dăm în derizoriu și absurd. Al doilea aspect. Chiar asfaltat și bine marcat fiind locul de parcare al d-nei Mihaela, la praful care tronează pe străzi și mai ales în locurile de parcare care de obicei nu sunt măturate (lipsă viziune, organizare), tot invizibil probabil că ar fi fost acel marcaj. 'Geaba ai asfalt, și mentalitate/valori de mahala.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bianca

Acum 7 ani

Tare curioasa as fi daca Turnul sfatului ar face o investigatie la biroul de ridicari si la politie sa afle totalul sumei ce a fost platita de vecini sau musafirii lor, din binevointa doamnei. Intr-o zona in care locurile de parcare sunt insuficiente, in spatele blocului oamenii parcheaza pe locuri alocate si in spatele lor mai vine un rand de masini ce le blocheaza pentru ca nu sunt locuri de parcare. Dimineata incep claxoanele pentru ca cei blocati merg la lucru si nu pot pleca. In aceelasi timp o persoana isi cere drepturile si ii face sa plateasca cu rea credinta pe toti cei ce gresesc. Toti cei minim 500 locuitori si musafirii lor trebuie sa viseze si noaptea ca acela e un loc special. Tare greu e ca atunci cand auzi cu cata indarjire ii cheama pe cei de la ridicari si de la politie pentru a ii penaliz pe ceilaltii, sa te abtii sa ii platesti cu aceeasi moneda. De ce sa nu ii raspundem prin a solicita primariei ca atat timp cat problema locurilor de parcare din zona nu e rezolvata, sa nu aiba absolut nimeni privilegii pentru ca ar fi o descriminare. Si mai ales cei care au deja acest drept si se comporta ca si cum ar fi pe mosia lor. Si acest lucru poate fi dovedit prin multitudinea de reclamatii facute in scop nobil.
Raspunde

Debandada

Acum 7 ani

@Bianca: Faptul ca tu nu ai unde sa parchezi la botul calului si parchezi pe un loc rezervat persoanelor cu handicap nu e o scuza! Tuta, tu consideri un loc de parcare destinat unei persoane care nu se poate misca, cu handicap un privilegiu ? Da nu ai vazut ca locul e marcat cu semn ....ce mu intelegi ca NU AI VOIE SA PARCHEZI ACOLO ! Citeste draq legea 448/2006 si mars inapoi in padure. Cara tu in spate 80 de kile zilnic, fa un test ...ia vezi ...ai nevoie de loc de parcare aproape de bloc au ba ? Foarte bine ca a sunat la politie doamna, nu a facut altceva decat sa reclame ignoranta si nesimtirea oamenilor ca tine privind oamenii cu handicap.Cu cat suna mai mult, cu atat stim mai bine cati dintre semenii nostrii sunt nesimtiti. Nu scrie nicaieri in lege ca tu trebuie neaparat sa parchezi la gura blocului......daca ai da o tura cu masina prin V Aron iti garantez ca gasesti un loc de parcare.....2-3-4 blocuri mai incolo ...si spre deosebire de copilul doamnei ...tu poti sa mergi 100m in plus ca nu iti cad picioarele...iti face si bine la sanatatea fizica.....
Raspunde

Bianca

Acum 7 ani

Oare stiu toti care au luat amenda acolo ca nimeni nu se autoseaza acolo... intre blocuri .... dar cineva are probabil cota parte la ridicari. Si nu suport atata iprocrizie din partea cuiva care face dinadins rau altora. Oricat de buna incerc sa fiu.... din pacata nu pot fi asa de oarba si sa zic vai saraca. Cate familii si-au rupt de la gura sa plateasca acum 4-5 ani 500 de ron plus amenda ce venea ulterior de la politie. Dar acum haideti sa fim nobili si sa facem cheta pentru banii de vopsea. Ca unul e bun si prost si altul isi cere si impune "drepturile" abuziv. Haide sa lasam ipocrizia. Nimanui nu ii trebuie locul ala daca ar stii ca e de handicapati. Dar sesizariile "doamnei" cu rea credinta... nu o sa o innobileze. Si cei pagubiti ar trebui sa stie acum cu certitudine ca nu a fost o simpla intamplare ca au fost penalizati. In concluzie: se va lua vopseaua de pe locul de parcare, dar ea va aplica intotdeauna aceeasi strategie comunista lipsita de suflet. O multitudine de reclamatii va doresc deoarece se pare ca va aduc implinire ;)
Raspunde

Bianca

Acum 7 ani

Debandada... din pacate tot comentariul tau e vulgar si de joasa speta. Nu trebuie sa scrii cu BOLD ca sa dai impresia ca ai dreptate. Daca era interesant citeam oricum dar nu e. Nu pot sa ma cobor din pacate la aceealasi nivel cu tine :(
Raspunde

Debandada

Acum 7 ani

@Bianca : E de joasa speta modul inuman cum tratezi tu o persoana cu disabilitati ....
Raspunde

Debandada

Acum 7 ani

@bianca : “drepturile” abuzive ? Da serios, ai citit Leage 448/2006 ? Drepturile unui cetatean cu handicap reglementate prin lege sunt “drepturile” abuzive ? Adica tu vrei sa spui ca oamenii nu vad din "greseala" acel semn mare cu Parcare pt Persoane cu Handicap si doamna ii reclama "ca sa le faca rau" ? Eu cred ca atat timp cat avem ochi....vedem cu totii acel semn mare albastru....si parcam din ignoranta acolo . Daca oamenii ar respecta legea si nu ar mai parca acolo....ar mai existata vreo problema ? Nu e nimic diferit intre o masina parcata pe trecerea de pietoni si cazul acesta...gresesti ...platesti ! Sa o scoatem pe doamna din context care ai zice ca le face rau ......e normal sa fii persoana normala si sa parchezi pe loc de persoane cu handicap sau gravide ? Oamenii care parcheaza asa se gandesc la persoanele cu handicap si la ce sunt supuse zilnic in tara asta de rahat ? Iti zic eu ...NU...si atunci te astepti ca persoanele cu handicap ...care sunt si asa batute de soarta.....sa se gandeasca la bunastarea financiara a oamenilor care nu dau doi bani pe ei, care nu au compasiune fata de starea involuntara in care se afla ? Trebuie sa privesti lucrurile la general ...cu genul asta de probleme se confrunta lumea cu disabilitati in Romania.....
Raspunde

Bianca

Acum 7 ani

Nu parchez pe locuri de genu cu intentie... nu e genul meu. Dar cand masina dispare in mijlocul noptii, si tu cauti masina ca nebunul in parcare si te gandesti ca au furat-o ca nu stii ca ai parcat pe un loc anume nu e placut. Acum 4 ani era in reabilitare strada si nu era nici marcaj pe asfalt iar indicatorul nu era nicidecum in dreptul locului. Si cand ajungi la ridicari si ii intrebi ce cautau intre blocuri la ora 24.00 si ei se apara zicand ca nu au ce face daca doamna ii suna ... ca cunosc cazul... cum sa nu iti creasca tensiunea??? Asta e un exemplu de rea credinta. Si cum a inteles ea sa isi faca dreptate. Ca doar nu scrie numele unei anumite persoane pe indicator. Ce face daca parcheaza acolo o alta persoana cu handicap?? Ii cheama pe cei de la politie sa ii amendeze? Nu mai foloseste masina? Nu... pur si simplu o sa opreasca in coltul blocului, ce inseamna un metru mai in spate pana il duce pe baiat in casa. Eu nu cred ca toti ce au parcat acolo au parcat cu intentia de a incalca legea. Dar cine a reclamat... a reclamat mereu cu intentie. Si asta conteaza... sufletul unui om... perceptia. Minimul pe economie in 2013 era de 800 ron. Daca un om plateste 500 ron pentru ridicarea masinii +amenda ulterioara ce vine de la politie oare cum ar putea sa ii multumesca doamnei? Locul acela fost o mina de aur pentru primarie/ridicari si o gaura neagra in buzunarul celorlalti. Chiar credeti ca primaria ar vrea sa rezolve problema cand banii vin datorita unei persoane foarte active? Eu nu cred
Raspunde

Debandada

Acum 7 ani

@Bianca : Punct cu punct : Este imposibil sa parchezi fara intentie sau involuntar o masina! Parcarea unei masini presupune o intreaga serie de actiuni si decizii, deci este un proces voluntar, la fel ca si semnalarea la politie a unei parcari ilegale. Atata timp cat exista un semnde circulatie , ai o obligatie, daca nu o respecti, este clar exprimat in lege ce patesti ! Venitul : Un om care castiga minumul pe economie, si la asa venituri isi permite totusi o masina, ar trebui sa cunoasca cel mai bine legislatia, ca nu isi permite pedepsele, si sa o respecte cu sctrictete. Eu nu stiu sa fie ridicate masini in sibiu de pe locuri de parcare legale, si daca ar existat astfel de cazuri se rezolva in instanta. Daca credeti ca ati fost neindreptatita, va puteti adresa unui instante. Faptul ca ati parcat pe loc nepermis nu va absolva nici de vina, nici de pedeapsa. Ca sa va dau un exemplu pertinent : mi-a blocat calea de access la casa un muncitor, care lucra pe la un vecin. Am intrebat prin zona, am claxonat, nimic....omul nu era de gasit. Am luat legatura cu politia, au venit, au luat masina.....i-au luat la saracul om 500 RON.....jumate din venitul sau lunar. Daca ma considerati ca sunt rau am reclamat cu intentie la politie, un om sarac care a parcat intr-un loc nepermis, sunteti o cauza pierduta. Cazul meu, e asemenea cu cazul pe care il exprimati : Ingradirea dreptul de access pe proprietatea mea sau ingradirea dreptul de a parca al unei persoane cu handicap pe un loc destinat ei, sunt una si aceasi situatie! E o incalcare a dreptului garantat de lege iar legea nu face difenta intre religie, rasa, venit lunar, bunatate, modestie, ipocrizie.....etc PS: Stii in Germania cat iei daca faci asa ceva ? La noi e floare la ureche ....sa stii
Raspunde

Bianca

Acum 7 ani

Daca ai depune efortul sa te iuti in poze unde e aplasat indicatorul ai sa realizezi ca nici macar nu e in dreptul aceluiasi loc. Si daca inainte nu era marcaj pe trotuar oricine poate presupune ca e pentru locul din fata. Deci nici macar e greseala celor ce parcau. Daca marcajul era in dreptul unui alt loc ... prin ce magie ar ajunge un om la alta concluzie? Nu ajunge... iti zic ei cum sta treaba cand se facr reclamatia. Ar trebui sa fi fost macar odata acolo sa vezi ca fara marcaj.... nimeni nu presupune asta. Indicatorul e prost amplasat si ca s-au mai facut niste marcaje sa remedieze situatie e alta Dar inainte fiecare cu parerea lui... bine ca nu au pus indicatorul la intrarea pe strada... ca aproape la fel era
Raspunde

Debandada

Acum 7 ani

@Bianca : Perfect de acord, va dau dreptate la modul cum e pus semnul. Dar asa revenim la concluzia articolulului : Pai daca Primaria a amplasat asa aiurea indicatorul, nu e vina Primariei atunci ? Citind cu atentie ultima interventie , observ ca reclamati exact acelasi lucruri ca doamna din articol: lipsa marcaj, semn incorect etc. Asta e o bijuterie de solutie gasita de fantastica Directia Tehnica a Primariei, menita sa invrajbeasca oamenii intre ei. Copilul cu handicap sufera, mama se cearta cu vecinii......nu cred ca e OK. Eu cred ca oamenii cu simt, respect si spirit civic....cand vedeau semnul ...chiar si asa rau pus...trebuia sa lase un loc de 1 masina liber....mai inainte...mai inpoi...intre locuri....cum o fii fost ......se puteau gasi solutii de omenie sa ramana un spatiu de o masina liber. Un om cu spirit civic, neidreptatit de aceasta situatie, dupa ce i sa ridicat masina din locatia unde spuneti, ar fii mers la Primarie si ar fii cerut el insusi sa se rezolve problema marcajului...sa se delimetize cum trebuie locul sa stie tot omul cu exactitate ca acolo e locul pt persoanele cu disabilitati, sa nu mai fie dubii. Sunt curios cati dintre vecinii afectati de aceste actiuni de ridicare/amendare au ales sa faca asta. Nu stiu de ce ...dar cred ca niciunul.
Raspunde

Bianca

Acum 7 ani

Oricum acum semnalizarea e mult mai buna decat era inainte. Si nu poti sa zici ca oamenii ce castiga minimul pe economie sa fie mai atenti ca nu isi permit. Oricine greseste si pe pariu ca nu e om sa scape cu greseala fara pedeapsa daca a parcat pe acel loc. Asta e natura acelui loc... razbunatoare
Raspunde

Debandada

Acum 7 ani

@Bianca : Nu contest, Noi ca persoane fizice nu putem intervenii pe domeniul public, e liegal, iar daca persoanele pe care noi le platim din munca noastra, pe care noi i-am investit sa gaseasca cele mai bune solutii pentru noi, ne trateaza cu indiferenta si neprofesionalism.....nu fac altceva decat se se ajunga la o atmosfera "razbunatoare" .... intre noi ....in trafic .... in parcari ....sper sa se regaseasca asta si in votul pe care l-il vom da peste 3 ani .... Referitor la oamenii care castiga mai putin, ce vroiam sa va spun e...ca o amenda pentru mine.....nu imi impacteaza asa mult modul de trai ....si pot fi mai "neatent" uneori ....lux pe care alte persoane cu venituri mai mici nu il au ...cu totii gresim...mai voit....mai inconstient....... nu e om fara de greseala....
Raspunde

bianca

Acum 7 ani

intr-o tara normala toate amenzile luate intr-un loc de parcare care nu este reglementat cum trebuie, care induce in eroare cu un indicator prost aplasat sau unde vopseaua e stearsa sunt anulate la o simpla contestatie in care aduci dovezi. Nu trebuie nici macar sa deschizi un proces.
Raspunde

O sibiancă

Acum 7 ani

@Bianca, să vă fie rușine de ceea ce ați scris aici! Sunt indignată de ceea ce citesc și nu mă așteptam la așa ceva din partea unei femei!Și dacă sunteți și mamă, atunci indignarea mea e mai mare! Sper să nu aveți vreodată în familie o persoană cu handicap- o sper pentru acea persoană, nu pentru dvs! In toate tarile civilizate se dă o atenție specială persoanelor cu handicap, nu doar prin locuri de parcare,dar și prin rampe pentru urcare și coborâre de pe trotuar,la intrările în spații publice sau în blocuri,iar școlile sunt dotate de lift. Toate astea înseamnă RESPECT, pentru o persoană care nu are nici o vină că s-a născut sau a devenit așa! Ni se putea întâmpla oricui.Iar dacă noi am avut marele noroc de a putea merge pe picioarele noastre, putem parca mașina mai încolo, sau,mai bine :ce - ar fi să o lăsăm acasă,că noi PUTEM MERGE!Acest băiat are neapărat nevoie de mașină. Și nu are rost să -i plângem pe cei care au trebuit să plătească jumate de salar amendă. Dacă respecta legea,nu plătea nimic,ieșea mai ieftin! Pentru astfel de cazuri,eu zic că amenda e prea mică. Cred că pe român îl poți educa doar umblându-i la buzunar! În străinătate, pe indicatorul de parcare pentru handicapați e scris așa : VREI SĂ-MI IEI LOCUL?ATUNCI IA-MI ȘI HANDICAPUL!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus