Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

Prima expoziție cu icoane pe sticlă din acest an, la Muzeul Astra

Prima expoziție cu icoane pe sticlă din acest an, la Muzeul Astra

Deoarece 2017 a fost desemnat Anul Omagial al Iconarilor şi Pictorilor Bisericeşti de către Patriarhia Ortodoxă Română, Muzeul Astra vine cu prima expoziţie de icoane pe sticlă de acest gen anul acesta. Aceasta va fi vernisată joi, 9 martie, la ora 12, la Casa Artelor şi va rămâne deschisă înspre vizitare până pe 9 mai.

,,Icoana, o neîncetată BunăVestire” cuprinde un număr de 60 de icoane pictate pe sticlă care aparţin colecţiei de icoane și obiecte de cult a Muzeului ASTRA.

,,Icoanele sunt datate în Transilvania secolului al XIX-lea. Pe lângă colecţia de icoane, în cadrul expoziţiei, sunt expuse şi piese de port din Transilvania (cămăşi bărbăteşti, ii femeieşti, cătrinţe, ştergare de icoane) şi piese din Colecţia de lemn-os-fier ( un tetrapod pictat, sfeşnice metalice şi două cruci pictate). De asemenea, vizitatorii vor putea observa aici icoane ale lui Savu Moga şi Matei Ţimforea, maeştrii picturii pe sticlă din Ţara Făgăraşului”, spune Ada Maria Popa, muzeograf al C.N.M. ASTRA.

Ca o completare a icoanelor de colecţie selectate, sunt etalate şi icoane noi, realizate de studenţii Facultăţii de Conservare-Restaurare din cadrul Universităţii „Lucian Blaga”, îndrumați de profesorul Mirel Bucur. Pe parcursul perioadei de vizitare a expoziţiei se vor desfăşura ateliere de pictură pe sticlă pentru toate vârstele și vor fi vizionate filmele „Andrei Rubliov”, în regia lui Andrei Tarkovsky şi „Micul Prinţ”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, cei doi maestrii sunt renumiti pentru picturile lor cu "balcoane" pe sticla?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus