Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Subiectele de la simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, la limba română

Subiectele de la simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, la limba română

Elevii claselor a VIII-a, a XI-a și a XII-a încep, astăzi, simularea examenelor de Evaluare Națională și de Bacalaureat, cu proba scrisă la limba și literatura română.

Elevii claselor a VIII-a au primit la primul subiect o poezie de Ion Pillat, iar la al doilea subiect au avut de narat o întâmplare petrecută în timpul unui joc de șah.

MDM1NmJmMWExZTM2ZTVkMzdiYzgzY2FiMTMxYTc5ZQ==.thumbZDkzNjUzOWE1MjBhMjUxMWE5ZDA2NTgyYTExNzljMw==.thumb

Liceenilor din clasele a XI-a și a XII-a li s-au testat cunoștințele din clasicismul limbii române, și anume Eminescu și Junimea.

PWVjNmQ4ZWJiMzU4Zjg1MmJlN2RiNDYwMGQ0MjQxYThh.thumbPTAyN2U2NmRhNTQ5ZDJlODY0ODE1Njg5YzY3MmZjZmU5.thumb

”A fost prima mea simulare și m-am pregătit mult. Sinceră să fiu, subiectele mi s-au părut ușoare. Sper la o notă mare pentru că știu că am făcut aproape tot”, a declarat, pentru Turnul Sfatului, Mihaela, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal” din Sibiu.
Aproximativ 450.000 de elevi au susținut astăzi proba scrisă la limba și literatura română, din cadrul perioadei de simulări.
”Păi să o iau cu începutul. Partea întâi, fiind alcătuită dintr-un text la prima vedere cu nouă cerințe, a fost cel mai accesibil subiect. Spun asta pentru că, din punctul meu de vedere, ai nevoie doar de puțină concentrare pentru a identifica răspunsurile din text. Partea a doua a fost poate puțin mai grea pentru unii, deoarece nu toți au imaginația de care ai nevoie. Plus că sunt și conectorii, fără de care nu-ți iese. Și partea a treia eu am considerat-o ușoară, deoarece ne-a picat Tudor Arghezi. Mai mult ca sigur toată lumea a scris despre Testament” a declarat Cristina, elevă în clasa a XII-a.
Pentru elevii claselor a VIII-a, urmează mâine proba la limba maternă și joi la matematică, iar pentru cei din clasele a XI-a și a XII-a marţi la limba maternă şi joi la istorie pentru profilul umanist şi la matematică pentru profilul real.
”M-am pregătit cât de cât pentru simulare. Sincer să fiu, nu mă așteptam la subiectul al treilea. Acela m-a surpins puțin. Sper la o notă undeva în jurul unui șapte”, a spus Rareș, elev în clasa a XII-a.
Simularea probei la alegere a profilului şi specializării, susţinută la una dintre materiile biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică şi argumentare, sociologie, psihologie, va avea loc vineri şi la aceasta vor participa doar elevii clasei a XII-a.

 

Notele se vor trece în catalog doar la solicitarea elevilor.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus