Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
2°C

Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși, sărbătorită la Gong

Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși, sărbătorită la Gong

Pentru această săptămână, reprezentanții Teatrului „Gong” suplimentează programul, anunțând o nouă reprezentație a spectacolului „Povestea lui Rapunzel” precum și două ateliere pentru copii cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului de Păpuși.

Rapunzel revine pe scena teatrului într-o extra reprezentație de la ora 11:00, după ce toate biletele pentru spectacolul de la ora 18:00 au fost epuizate săptămâna trecută. „Povestea lui Rapunzel” este povestea fetei cu părul prelung care avea să ajungă în grija unei vrăjitoare rele. La doar 12 ani, fetița este închisă de vrăjitoare într-un turn înalt și izolat, fără uși și fără scări, pentru a o ține departe de oameni și a o feri de răutățile și tentațiile lumii. Nimeni nu putea ajunge la ea. Spunându-i de fiecare dată „Rapunzel, odor frumos, Aruncă-ți părul în jos!”, vrăjitoarea era singura care putea urca astfel în turn, până într-o bună zi, când un prinț avea să îi audă cântecul înduioșător și să încerce să îi redea libertatea. Adaptarea lui Gavriil Pinte îi aduce pe scenă, în fața publicului, pe Frații Grimm și surprinde, totodată, prin ritmul poetic creat de regizor atât prin cuvinte și sunete, cât și prin imaginarul păpușilor și al măștilor în contrast cu jocul de lumini și umbre.

Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși va fi sărbătorită în acest an la Sibiu printr-o serie dublă de ateliere de creație pentru copiii cu vârsta între 6 și 10 ani. Prin construirea și manipularea acestor jucării, se transmit vise și emoții, se construiesc personalitățile copiilor și tinerilor. Păpușarii prin jocul lor (în narațiunea scenică) inspiră creativitatea, descoperă noi forme ale frumuseții și armoniei, se luptă pentru o lume mai bună și mult mai umană. Atelierele de la Sibiu vor fi coordonate de Claudia Benchea și Aurelia Călinescu.

Accesul publicului la spectacol se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (de miercuri până vineri între orele 11:00 și 18:00, sâmbăta de la 10:00 la 18:00, iar duminica între orele 10:00 și 14:00 ) sau online (teatrulgong.ro, eventim.ro). Prețul unui bilet este de 7 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online și în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%. Accesul la atelierele de creație se face pe baza unor tichete valorice de 14 lei, ce pot fi achiziționate exclusiv de la sediul teatrului.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus