Joi,
26.05.2022
Acum
0°C

O nouă comisie pentru sesizarea de plagiat pusă pe seama directorului Muzeului Brukenthal

O nouă comisie pentru sesizarea de plagiat pusă pe seama directorului Muzeului Brukenthal

Comisia de etică a Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu a amânat soluționarea sesizării potrivit căreia profesorul universitar Sabin Luca, totodată director al Muzeului național Brukenthal, ar fi plagiat într-o lucrare de-a sa.

Reprezentanții ULBS anunță pentru Turnul Sfatului faptul că soluționarea respectivei sesizări a fost amânată pentru ziua de 31 martie. Comisia de etică a ULBS s-a întrunit vinerea trecută pentru a lua în discuție, de față cu prof. univ. Sabin Luca, sesizarea depusă de un al cadru didactic universitar și arheolog, Florin Drașovean. Acesta din urmă a arătat că o lucrare de 121 de pagini, cu titlul „A Short Prehistory of Transylvania (Romania)“, scrisă de Sabin Luca, include aproximativ 30 de pagini în care sunt preluate (prin traducere din română în engleză și fără citarea sursei) paragrafe întregi din cartea publicată în 1988 de către istoricul și arheologul Nicolae Ursulescu, carte cu titlul „Începuturile istoriei pe teritoriul României“.

”Am amânat soluționarea sesizării pentru constituirea unei comisii de analiză a lucrărilor cu suspiciuni de plagiat”, arată reprezentanții ULBS. Solicitat de Turnul Sfatului, Sabin Luca a refuzat să facă vreun comentariu pe seama acestor situații. El a declarat, în schimb, pentru publicația pressone.ro de faptul că respectiva sesizare apare în contextul în care Academia Română va scoate la concurs un post de membru al Secției de istorie. Post de care ar fi interesat și cel care a sesizat Comisia de etică a ULBS, dar pentru care ar putea concura și Luca.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

hop

Acum 5 ani

ati primit dispozitii sa-l maziliti pe dl. Luca?si sa aduceti vreun nimeni in drum la muzeu ,!!!????
Raspunde

hip-hop

Acum 5 ani

S-au primit "ordonante" stimate domn! Verifica sursa informatiei la Marin Preda, cel mai......
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 5 ani

Da doamne sa scpae muzeul si orasul de acest individ de doi bani!!
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, nu credeti ca dansu's-a ghidat dupa dictonu "A parea inteligent, inseamna a te folosi de inteligenta altora?...
Raspunde

ionica

Acum 5 ani

He, he! Pe cand vor fi verificate plagiatele "profesorilor" de la politie si armata?
Raspunde

buhuhu

Acum 5 ani

Pastrand proportiile, speta incepe sa semene cu hora CCR din cazul mesterului Dragnea. Sincer, sper ca si Comisia de Etica a ULBS sa analizeze corect si sa decida. Altfel, boala lunga, moarte sigura....
Raspunde

I Budai Sibianul

Acum 5 ani

Noua Tiganiada a Romaniei: un grobian la academie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus