Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
4°C

Grindeanu: DNA nu e reprezentată de Negulescu sau de Kovesi

Grindeanu: DNA nu e reprezentată de Negulescu sau de Kovesi

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, că DNA nu e reprezentată de Negulescu sau de Kovesi, ci este o instituţie care trebuie să funcţioneze dincolo de anumite persoane fizice, transmite Mediafax.

”Ca lupta anticorupţie să fie cu adevărat puternică în România toate mecanismele trebuie să funcţioneze foarte bine, dar mecanismele nu stau şi nu sunt legate de persoane. DNA nu e reprezentat de dl. Negulescu sau de dna Kovesi, ci este o instituţie care trebuie să funcţioneze dincolo de anumite persoane fizice”, a declarat Sorin Grindeanu, la sosirea la un eveniment organizat de Aspen România.

El a mai spus că a acordat şi continuă să acorde ministrului Justiţiei, Tudorel Toader,”credit total”.

”Am urmărit foarte atent, am avut o discuţie înainte de prezentarea publică cu dl ministru. Am înţeles foarte bine argumentele pe care dânsul le-a prezentat şi sunt de accord cu ele”, a adăugat premierul.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, întrebat dacă evaluarea şefilor de parchete nu ar fi trebuit făcută de un procuror desemnat, că el şi-a exercitat competenţele legale şi constituţionale.

,Nu m-am uitat aseară la televizor absolut deloc. Nu ştiu care sunt criticile, dar vă asigur că sunt proceduri diferite, iar eu mi-am exercitat competenţele mele legale şi constituţionale. La revedere!", a declarat, joi, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la intrarea în şedinţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), întrebat dacă evaluarea nu ar fi trebuit făcută de un procuror desemnat.

El a declarat, miercuri, după evaluarea conducerilor Parchetului General şi DNA că momentan nu este oportună declanşarea mecanismului de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr şi a procurorului şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, dar că instituţiile vor fi monitorizate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Georg

Acum 5 ani

"[...],Nu m-am uitat aseară la televizor absolut deloc. Nu ştiu care sunt criticile, dar vă asigur că sunt proceduri diferite, iar eu mi-am exercitat competenţele mele legale şi constituţionale. La revedere!”, a declarat, joi, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la intrarea în şedinţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), întrebat dacă evaluarea nu ar fi trebuit făcută de un procuror desemnat.[...]" MODERN: Conferinta video se face prin consultarea Buletinului Meteo de la televizor. Pai si fiul lui Bula poate sa guverneze asa...pe pat tolanit, la tv.. Ba mai trece si pe Ora Satelor sa fie cultural-actual. Asa e de scuzat, n-a audio-vizualizat criticile, nu are cum sa ia atitudine. Daca pompierii nu afla de la tv ca le arde remiza auto?...
Raspunde

B.Utoru

Acum 5 ani

Normal că DNA nu este reprezentat de Kovesi, așa cum nici guvernul nu este reprezentat de Grindeanu. Cele două instituții sunt manevrate de altcineva decât de cei titularizați.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus