Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-4°C

Turcan: PNL a depus un amendament conform căruia familia trebuie garantată prin Constituție

Turcan: PNL a depus un amendament conform căruia familia trebuie garantată prin Constituție

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a precizat, la Parlament, că PNL susține referendumul de modificare a Constituției și consideră că familia trebuie să fie garantată și protejată prin Constituția României. Liberalii au depus marți un amendament la inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției, reluând astfel un alt amendament respins luni de deputați, prin care elimină condiția întemeierii familiei pe căsătorie, dar păstrează obligativitatea încheierii căsătoriei exclusiv între un bărbat și o femeie, scrie Agerpres. "Sunt aspecte concrete pe care nu putem să le cosmetizăm, nu putem să le negăm, nu putem să le respingem unor oameni dreptul de a alege să trăiască altfel. Statul român trebuie să fie garantul respectării drepturilor civile pentru orice cetățean din această țară. De aceea am depus un amendament pe care dorim să-l susținem în comisiile de specialitate și în plen prin care să se înțeleagă foarte clar că familia trebuie protejată și garantată prin Constituție și în același timp căsătoria să fie relația dintre un bărbat ți o femeie și în paralel în societatea românească să enunțăm la dispute sterile, la agresivitate, să îndemnăm la echilibru și să sprijinim prin fiecare voce ca România să fie țara în care să se regăsească orice om care dorește să trăiască altfel viața", a argumentat Raluca Turcan.

Ea a menționat că acest amendament este similar cu cel al deputatului PNL Gabriel Andronache respins luni în plen, care poate fi îmbunătățit și a cărei esență este ca familia să fie garantată și sprijinită de către stat și căsătoria să fie relația dintre bărbat și femeie și în același timp Constituția, în momentul în care va ajunge să fie revizuită, să definească mult mai bine și detaliat drepturile civile.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

m

Acum 5 ani

Cu chestia asta pnl si-a luat la revedere de la alegatorii normali la cap, la alegerile parlamentare (ca la locale e altceva). Sa-i voteze bigotii de acum încolo. Ceea ce-i bine, ca poate mai fura din electoratul pesedeului si mai rămâne o felie mai mare pt usr si ce alte partide progresiste vor mai apărea (daca va dezamagi usr-ul)
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 5 ani

...mno acu' uai baietz, daq to' o dat aniendamientu' siela, m-am diesis si io' sa ma marit! Daq Uca nuast' o zas ca-i pi viatz, i-astiept pi Fuolki, uori pi Alzaru, uori pi amanduoi, c-asa uor fasi cat un magrauon adivarat, sa ma "patasca"!...Daq li-e da "mana"...
Raspunde

m

Acum 5 ani

Si ce sa te astepti de la Raluca Turcan, care a facut scoală la Moscova, când se puneau bazele putinismului, cu cativa ani înainte ca ieltan sa-l pună tar oficial. Rusine ca lasam sa pătrundă din nou întunecimea dinspre est. Suntem occidentali si am fost mereu asa aici in Ardeal.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 5 ani

...uai m(uocofani) ai fo' pi dreaq! Pi cat di niagra-i cataua-n sieru' muii, tuot asie di ruosu iesti si tu si USR-ieul, uai!...
Raspunde

liviu

Acum 5 ani

Exista familii legale si familii consensuale.Primele au la baza casatoria intre barbat si femeie,iar celelalte relatia dintre un barbat si o femeie.Oice propunere care deschide poarta ,,familiei,,bazata pe ,,relatia,, sau ,,casatoria,, intre persoane de acelasi sex trebuie respinsa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus