Duminică,
04.06.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Ambasadorul Emil Hurezeanu: Președintele Hollande a propus crearea ”Triunghiului Sibiu” – România, Franța Germania

Ambasadorul Emil Hurezeanu: Președintele Hollande a propus crearea ”Triunghiului Sibiu” – România, Franța Germania

Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, a declarat într-un interviu acordat Hotnews.ro că la ultima vizită oficială în țara noastră, președintele Franței a propus președintelui Klaus Iohannis înființarea unui nou centru de politică internațională, denumit ”Triunghi Sibiu”.

Hurezeanu a explicat faptul că ideea a fost primită bine și de partenerii din Germania.

”…președintele Hollande a propus președintelui Iohannis, la vizita sa aici, crearea unui așa-zis "Triunghi Sibiu". Surâdeți și dumneavoastră așa cum surâd și germanii când le spui asta. Exista "Triungiul Weimar" - Polonia, Franta, Germania - care nu prea mai funcționează, din motivele cunoscute. Polonia e într-o mișcare centrifugară, nu o conotez mai mult.

Pe de alta parte, "Triunghiul Sibiu" suna foarte bine - România, Franța, Germania. "Se non è vero, è ben trovato" (Chiar dacă nu e adevărat, măcar e bine spus). Acum, ce se întâmplă? Franța și Germania nu știu nici ele cât de rezistent este, să-i spun un cuvânt cu probleme acum, binomul, sau să-i spunem cuplul franco-german... Cât de solid este el? Stai să vedem! Nu cred că mai au nevoie de cineva. Miniștrii noștri, când vin în vizită la oficialități germane, vorbesc de această idee. Germanii sunt foarte interesați, pentru că oricum văd România pe radar.
Sunt țări cu o puternică pondere fizică, ca România, 20 de milioane, întinsă pe mai multe aliniamente și geopolitice, Marea Neagră, Europa Centrală, Moldova, Ucraina, dar care nu apar pe radarul Germaniei decât prin problemele lor. Or, acum eu sunt în exercițiul de a încerca să-i fac pe partenerii mei germani să observe că în măsura în care țări ca Polonia sau Ungaria apar pe radarul european sau german ca țări problematice, cu agende cvasi europene discutabile, în același timp România ar trebui să intre în zona de atenție, nu neapărat în locul lor, dar sa fie notată”, a declarat Emil Hurezeanu.

Interviul complet îl puteți citi aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Verro

Acum 6 ani

De ce nu si Valcea??? Este peste sibiu cu orice! Avem cinema multiplex!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Olingpia Gafosdea

Acum 6 ani

...uai Imile, dragu' mieu, pi-aiasta nu trabuia s-o declari mane?...
Raspunde

zzz

Acum 6 ani

E superb. Face din noi buricu Pamantului, ceea ce noua mult ne place. Numai ca pe unde mere, le zice si la aia tot asa. In realitate, Sibiul e un oras ca dupa razboi. Mergeti prin cartiere... case vechi, daramate, paraginite, mizerie cata-ncape, drumuri de pamant, interlopi atotputernici care fac legea... SIBIU-Franta Germania. AFERIM!
Raspunde

0 barat

Acum 6 ani

... case vechi, paraginite, etc. De orase care au o istorie seculara, ai auzit?
Raspunde

gogupintenogu

Acum 6 ani

Sa mori tu ! Triunghiul ala cu ochiul la mijloc, nu ?!
Raspunde

Publicitate

Acum 6 ani

Asta-i "Legea Publicitatii"!, vorbesti mult, uneori chiar si fara rost, despre ceva, cateodata subiecte inventate sau fortate; incet, incet, subiectul intra in mintea oamenilor si-l asociaza cu ce vrea formatorul de opinie: in cazul de fata se incearca sa se foloseasca imaginea Sibiului fiindca aceasta se asociaza usor cu Johannis. Hurezeanu cunoaste bine aceasta tehnica de manipulare; practic ii intoarce serviciile lui Johannis.
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 6 ani

Vorbesti pe nas! "Legea Publicitatii" e numai in capul tau, daca nu cumva te proclami ca fiind "initiator" al acesteia. Sibiul se identifica mai curand cu "traditia pastorala" decat cu un sas ce scade continuu in sondaje
Raspunde

ioan

Acum 6 ani

Ce fel de triungi - isoscel sau.....,,?
Raspunde

alzara real

Acum 6 ani

Bun comentariu! hurezeanu nu mai e disidentul de altadata!
Raspunde

Cl. Anul Politic

Acum 6 ani

Președintele Hollande mai are vreo două luni de stat la palat. A fost cel mai catastrofal președinte francez al celei de-a cincea Republici. Eu nici nu l-aș mai evoca. Bine că nu e vorba de triunghiul Bermudelor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus