Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

Fără glume: de sâmbătă, 1 aprilie, începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în Sibiu

Fără glume: de sâmbătă, 1 aprilie, începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în Sibiu

Șoferii care parchează neregulamentar în Sibiu riscă să plătească între 350 și și 600 de lei – în funcție de momentul în care își recuperează mașina – din data de 1 aprilie. De sâmbătă, cei care se vor ocupa de ridicarea mașinilor parcate neregulamentar sunt polițiștii locali.

20 de noi angajați are Poliția locală pentru noul birou de ridicări auto. Mașinile ridicate vor fi duse, ca și până în 2015 – când această activitate a fost întreruptă – în curtea fostei autobaze Tursib, cu intrare dinspre strada Arieșului. „Deocamdată începem activitatea cu o mașină de ridicat“, anunță Adrian Aldea, directorul Serviciului public Poliția locală Sibiu. Cinci dintre noii angajați sunt casieri, zece sunt manipulatori și restul de cinci – șoferi. În viitor, cei de la Poliția locală vor folosi și o a doua autospecială de ridicat mașini, una de putere mai mare, care poate ridica inclusiv mașini de dimensiunea unei dube.

Între 350 și 600 de lei

Costurile pe care le au de plătit cei cărora li se ridică mașina sunt de 350 de lei pentru activitatea efectivă de ridicare, 100 de lei pentru transportul mașinii de la locul unde a fost parcată neregulamentar în curtea Tursib și alți 150 de lei pe zi de staționare a mașinii în respectiva curte. Cei 150 de lei taxă de depozitare se plătesc pentru fiecare zi începând cu ora 00:00 a zilei următoare celei în care a fost ridicat autovehiculul. În cazul în care proprietarul sau conducătorul mașinii ajunge lângă aceasta în momentul ridicării, singura taxă ce trebuie plătită este cea de ridicare, adică 350 de lei. „În cazul în care proprietarul se prezintă la locul ridicării și nu este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate, nu se va permite accesul acestuia în autovehiculul ridicat, iar vehiculul va fi transportat la locul de depozitare“, informează Primăria Sibiu. Casieria unde pot fi plătite aceste taxe va fi deschisă non-stop, astfel încât proprietarii auto să își poată recupera mașinile la orice oră. Odată ridicată mașina, numărul de înmatriculare al acesteia, marca și locul de unde a fost ridicată vor fi comunicate dispeceratului Poliției locale care, mai apoi, va informa și poliția rutieră. Mașinile care nu vor fi revendicate în decurs de 30 de zile vor fi considerate mașini abandonate.

Și sibienii pot chema mașina de ridicat

Măsura ridicării autovehiculului staționat neregulamentar va fi dispusă în baza constatărilor polițiștilor locali sau polițiștilor din cadrul Poliției Rutiere, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu într-un comunicat de presă. „Agenții se vor deplasa în teren și în baza sesizărilor primite din partea cetățenilor la Dispeceratul Poliției Locale, la numerele de telefon 0369/911 și 0269/208978“, mai arată sursa citată.

În ce cazuri se vor ridica mașinile staționate neregulamentar? Sursa: comunicat Primăria Sibiu

”Aceste cazuri sunt prevăzute de legislația națională (H.G. nr. 1391/2006, articolul 142 și 143):

În cazul opririi neregulamentare: a) în zona de acțiune a indicatorului "Oprirea interzisă"; b) pe trecerile la nivel cu calea ferată curentă și la o distanță mai mica de 50 m înainte și după acestea; c) pe poduri, pe și sub pasaje denivelate, precum și pe viaducte; d) în curbe și în alte locuri cu vizibilitate redusă sub 50 m; e) pe trecerile pentru pietoni ori la mai puțin de 25 m înainte și după acestea; f) în intersecții, inclusiv cele cu circulație în sens giratoriu, precum și în zona de preselecție unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanță mai mică de 25 m de coltul intersecției; g) în stațiile mijloacelor de transport public de persoane, precum și la mai puțin de 25 m înainte și după acestea; h) în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă, dacă prin aceasta se stânjenește circulația a două vehicule venind din sensuri opuse, precum și în dreptul marcajului continuu, în cazul în care conducătorii celorlalte vehicule care circulă în același sens ar fi obligați, din această cauză, să treacă peste acest marcaj; i) în locul în care se împiedică vizibilitatea asupra unui indicator sau semnal luminos; j) pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoarele cu semnificațiile "Drum îngustat", "Prioritate pentru circulația din sens invers" sau "Prioritate față de circulația din sens invers"; k) pe pistele obligatorii pentru pietoni sau pentru pietoni și biciclete ori pe benzile rezervate unor anumite categorii de vehicule, semnalizate ca atare; l) pe platforma căii ferate industriale sau de tramvai ori la mai puțin de 50 m de acestea, dacă circulația vehiculelor pe șine ar putea fi stânjenită sau împiedicată; m) pe partea carosabilă a autostrăzilor, a drumurilor expres și a celor naționale europene (E); n) pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) și (3);"; o) pe pistele pentru biciclete; p) în locurile unde este interzisă depășirea. În cazul staționării neregulamentare: a) în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară; b) în zona de acțiune a indicatorului cu semnificația "Staționarea interzisă" și a marcajului cu semnificația de interzicere a staționării; c) pe drumurile publice cu o lățime mai mică de 6 m; d) în dreptul căilor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice; e) în pante și în rampe; f) în locul unde este instalat indicatorul cu semnificația "Staționare alternantă", în altă zi sau perioadă decât cea permisă, ori indicatorul cu semnificația "Zona de staționare cu durată limitată" peste durata stabilită.”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

24 comentarii

woomi

Acum 5 ani

alooooooooooooo, madam Fodor!!!!!! dar de DPC ce ne mai spui????? Ai intrat in mutenie????? Vezi ca mutenia nu duce la nimic bun. Vi se strange latul la toti care ati CAPUSAT societatea asta si acum o lasati sa moara. ATENTIE, se apropie. Fa repede ceva si mai lasa-ti firmele de casaa ca altfel o sa stie toata presa mai ales televiziunea curand despre cum l-ai angajat si pe fiutau acolo sa taie frunze la caini, acesta fiind cel mai mic rau pe care lai facut.
Raspunde

Brad

Acum 5 ani

Ce legatura are DPC -ul cu ridicarile????!!!!, Acolo au lucrat in diferite functii o gramada de smecheri care acum au hoteluri, vile, case de vacanta facute ... "din salariul or de drumari ".Sa fie sanatosi!!!
Raspunde

DarthVader

Acum 5 ani

ATENTIE ! Pentru elevii domnului Corjescu: NU SE PARCHEAZA PE TRECEREA DE PIETONI SAU IN INTERAECTIE ! Reaua doamna Fodor a dat ordin sa fie ridicate
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Olingpia Gafosdea

Acum 5 ani

...a draq' chielea pi vuoi, zaiaristii lu' piesti prajat, ni' n-o vinit intai di avril si umblatz cu nghinsuneli? Ase vu-o invatat pi vuoi mamili vuastri, uai?...
Raspunde

Georg

Acum 5 ani

Fa,da-te-n sloboz de taratura ,acum postezi cu alt nick(olingpia) pt ca ,cu nickul e-manuela t-o lui in bot de-ti miergeau fuljii?:))))hi hi hi:))) nu t-ar hi rusine panarama!?!
Raspunde

Brad

Acum 5 ani

De Sambata o sa avem ordine in oras, nu o samai vedem masini parcate pe trotoare si in fata cailor de acces :-).Foarte bineeeeeeee !!!!
Raspunde

dexter

Acum 5 ani

Tu esti probabil un bosorog senil!!!
Raspunde

Vasile de Vasile

Acum 5 ani

Las' bă că or să parcheze pe trotuare...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sasestie

Acum 5 ani

Pai inainte sa se recurga la aceste fapte, poate ca ar trebuie sa existe si parcari, astfel ca ai avea de suportat consecinte daca nu parchezi corect. Dar intr-un oras fara parcari, sa te apuci sa ridici masinile parcate "ilegal"... 30% din masini probabil sunt parcate ilegal pentru ca nu exista locuri de parcare. Masini parcate in giratorii, intersectii sau care blocheaza accesul unei cladiri, da, sa fie ridicate, dar nu orice masina gasita in drum si care nu incurca pe nimeni. Se iau din nou o gramada de bani oamenilor, dar fara sa exista vreo investitie in parcari. In conditiile in care si toate cladirile au insuficiente locuri de parcare si pentru masinile proprii sau ale angajatilor.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 5 ani

....uai iubitu' mieu, cu banutz tai fasi sie duoriesti, potz sa-tz iei masina chiar daq n-ai un'e-o parca! Tuot ase si Primaria puati fasi sie vrea "muschiu" iei, inclusav sa-si ieie masani die radicat, cu cari sa-tz ieie masana si sa-tz deie s-o amienda pi cari s-o tai nghinti...
Raspunde

Anonymus

Acum 5 ani

hai sa fim seriosi, daca vrei parcare la botul calului unde ai nevoie adica la usa scarii, magazinului sau unde ai treaba sigur nu vei avea. dar daca mergi si cauti un pic vei gasi un loc la maxim cateva minute de zona unde ai treaba. dar na cum pe multi i-o facut mama in masina este greu sa faca putina miscare... foarte buna initiativa si sa inceapa sa fie aplicata serios si bine ca asa poate mai scapam de smecherii cu masini bengoase care parcheaza unde vor muschii lor sfidand pe toti si mai ales banzadu-se ca au bani. daca tot au atatia bani sa plateasca ridicarile si sa plimbe masina prin curtea la tursib. ar trebui ca seara si noaptea sa se plimbe pe strazi si sa ridice masinile parcate aiurea ca sunt o groaza si ar face la bani dar ar si disciplina pe toti nesimtitii...
Raspunde

dexter

Acum 5 ani

Traiasca Vizantie si acolitii lui!!!
Raspunde

XxX

Acum 5 ani

Sa vedem de sambata 01.04.2017 ce se va intampla in Sibiu . Se vor ridica masinile care trebuiesc ridicate sau cu dedicatie . Oare cele de pe locurile persoanelor cu dizabilitati , mama si copilul se vor ridica . Dincolo timbrul expus in geam pentru persoanele cu dizabilitati este valabil doar in prezenta persoanei , tot asa si la mama si copilul degeaba ai scaunul special in masina si copilul e la gradinita . Te executa fara scrupule 500 euro daca parchezi pe handicap si 300 euro pe mama si copilul . La magazinele mari cam toti sunt cu handicap si au femeile gravide.
Raspunde

Vasile de Vasile

Acum 5 ani

Unde sunt bă locuri de parcare ”mama și copilul”?
Raspunde

florin

Acum 5 ani

laasat-va fratilor nr de mobil in geam cand parcati aiurea. sigur se va gasi un binevoitor pe strada sa va sune si sa va anunte ca se pregatesc hingerii sa va ridice masina .oricum toti banii din taxa de ridicare si depozitare vor merge in buzunarul sefilor, la fel ca si pana acum.
Raspunde

Bibi Love

Acum 5 ani

Conform art. 16, lit. e din Regulament, sunt exceptate autoturismele marca BMW inmatriculate in judetul Valcea. Acestea pot parca si stationa oriunde pentru a se putea vedea valoarea si standardul financiar ridicat fata de cel al sibienilor care locuiesc in garsoniere si au Logan.
Raspunde

Cantoru

Acum 5 ani

De 27 de ani au supt de pe pielea oamenilor,nu e bine sa parcam pe oriunde ne taie capul dar alesii astea ai nostri de atatia ani ce au facut cu bani contribuabililor i-au bagat in buzunar? ca parcari nu au prea facut . I-am ales sa faca treaba nu sa ne puna taxe si pe mersul pe jos.......
Raspunde

mama mare

Acum 5 ani

Va rog sa ridicati si masinile care sunt parcate pe trotuarele din spatele blocurilor . Pur si simplu trebuie sa mergi pe drum .Nu ai loc pe trotuar .
Raspunde

Alexander

Acum 5 ani

Aș fi fericit dacă utilozatorii care înjură și vorbesc aiurea ar fi blocați de către administrator pe baza IP-ului (un fel de Ban)... a se vedea Olingpia și alții asemenea...poluatori ai internetului....
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 5 ani

....uai Alecs, da' di ai se li tramura manutalii pi tastatura di iemuotie se zasi, uai "utilozatoruli"?...
Raspunde

Folki

Acum 5 ani

olingpia-e-manuela si(-) sunt unul si acelasi trol venetic scabros aciuat pe aici pe la Sighii din cauza inanitiei suportata pe meleagurile natale in copchilarie:))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus