Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
4°C

Elevii din învăţământul profesional şi tehnic ”pot beneficia” de masă şi cazare gratuită

Elevii din învăţământul profesional şi tehnic ”pot beneficia” de masă şi cazare gratuită

Elevii înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic cu durata de minimum trei ani ”pot beneficia” de masă şi cazare gratuită în cantinele şi internatele şcolare, potrivit unei modificări a Legii educaţiei naţionale, aprobată luni de plenul Senatului, transmite Mediafax.

Propunerea iniţială prevedea că elevii înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic cu durata de minimum trei ani beneficiază de masă şi cazare gratuită în cantinele şi internatele şcolare. Potrivit unui amendament asumat de Comisia de învăţământ din Senat, aliniatul s-a modificat, astfel că elevii respectivi ”pot beneficia de masa şi cazare gratuite.

În forma iniţială a propunerii legislative se prevedea că aceste cheltuieli cu cazarea şi masa elevilor din învăţământul profesional şi tehnic se asigură din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinaţie la propunerea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

În forma amendată de comisia de învăţământ se prevede că "acoperirea cheltuielilor pentru cazarea şi masa acestora se poate asigura din bugetele locale sau de la consiliile judeţene prin decizii proprii".

Propunerea a fost aprobată cu 91 voturi ”pentru”, două abţineri şi un vot ”împotrivă”.

Senatul a fost for decizional, legea urmând să meargă la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus