Duminică,
14.08.2022
Partial Noros
Acum
23°C

Jandarmul născut de Ziua Jandarmeriei: O femeie poate să facă ceea ce face un bărbat

Jandarmul născut de Ziua Jandarmeriei: O femeie poate să facă ceea ce face un bărbat

În fiecare an pe 3 aprilie se sărbătorește Ziua Jandarmeriei Române, motiv pentru care se organizează mai multe activități. Pentru Floriana Picioiu, însă, este dublu eveniment, sărbătorindu-și ziua de naștere odată cu cea a meseriei pe care o practică.

Sublocotenent Floriana Picioiu, de curând și purtător de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu, a avut, astăzi, foarte mari emoții, sărbătorindu-și ziua de naștere în aceeași zi cu a meseriei pe care o practică. Are 29 de ani și este din Râmnicu Vâlcea, dar a copilărit la Drăgășani. A aflat că este născută de Ziua Jandarmeriei doar în anul I de școală.

„Mă simt mândră că sunt născută de Ziua Jandarmeriei, chiar dacă am aflat asta doar în anul I de școală. Până atunci, nu am știut. Am ales meseria aceasta pentru că mi se pare interesantă și am considerat că și o femeie poată să facă ceea ce face un bărbat. Majoritatea femeilor se descurcă în lumea bărbaților”, spune ea.

ziua jandarmeriei (29) Mai mult decât atât, nu este singura persoană din cadrul Jandarmeriei Sibiu care își serbează astăzi ziua de naștere. Floriana mai are o soră geamănă care lucrează tot acolo, dar acum se află în concediu de creștere a copilului.

Încă de la primele ore al dimineții în fața Cercului Militar și-au făcut prezența mai multe mașini ale jandarmeriei și un stand, unde erau prezentate câteva arme și echipamentul. De acolo, cei curioși puteau afla mai multe despre această meserie. În sala festivă a Cercului Militar, jandarmii și alți câțiva invitați au asistat la o ceremenie de decernare a unor disticții. A avut o mărire în grad și s-a numit și jandarmul de onoare al anului. Și oficialitățile au ținut să felicite munca pe care o depune întreaga echipă a Jandarmeriei Sibiu.

ziua jandarmeriei (7)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Ella Manu

Acum 5 ani

La Multi Ani Florentina! Sincere felicitari
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus