Vineri,
23.07.2021
Partial Noros
Acum
24°C

Încep înscrierile proiectelor pentru Festivalul Internațional Street ART de la Sibiu

Încep înscrierile proiectelor pentru Festivalul Internațional Street ART de la Sibiu

A început etapa de înscriere de proiecte street art pentru ediția a III-a, a Festivalului Internațional „Street ART” desfășurată în perioada 3-9 iulie. Primele 10 lucrări selectate se vor realiza pe zidurile sau în curțile unor școli din Sibiu și vor completa primul Tur de Artă Stradală din România.

Având și în acest an misiunea de a revitaliza orașul prin artă, festivalul își propune să devină pentru artiști o platformă de exprimare creativă în spațiul urban. Aceștia își pot înscrie lucrările până la 30 aprilie 2017, indiferent de tipul de artă: picturi murale, instalații, sculpturi, performance-uri, iar cele selectate în urma jurizării vor fi implementate sau expuse în locațiile disponibile stabilite de Primăria orașului Sibiu.

„Proiectele trebuie să se încadreze în tema ediției „ A,B,Z / 1,2,9 ”,care își propune să inspire artiștii, nu să îi limiteze în actul artistic. Tema invită la explorarea universului incomensurabil și face trimitere la elementele comunicării și relaționării - de la clasicele litere și cifre, până la mai actualele emoticoane”, menționează Florina Vlad, art director Sibiu International Street ART Festival.

Înscrierile se fac la adresa opencall@streetartfestival.ro, iar regulile și criteriile de selecție pot fi găsite pe site-ul oficial. Muralele realizate în aceast an vor fi incluse în primul Tur de Artă Stradală din România, inaugurat în anul 2015 și îmbogățit cu noi lucrări în 2016. În acest moment, turul cuprinde 31 de murale, toate incluse în circuitul promovat printr-o hartă distribuită gratuit în hoteluri, spații de cazare și puncte de informații pentru turiști. Turul de Artă Stradală presupune două ore de mers relaxat cu bicicleta şi reprezintă o ocazie inedită pentru localnici sau turiști să vadă și alte zone ale oraşului, nu doar Centrul Istoric.

street art festival (1) scoala liceu Ghibu street art festival (19) scoala vasile aaron street art festival (4)

Foto arhivă 2016

Comentarii

2 comentarii

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! Nenea, mai nou a vandaliza un imobil, se numeste mai pompos "street art"?...
Raspunde

Marcel

Acum 4 ani

No hai lasa e-manuela vrajala ca griul ala infect arata mai bine pe blocul tau.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus